Snap
  • Mama
  • Relatie

Vriendschap kapot door babyshower

Daar sta je dan: uitgescholden worden door je beste vriendin op haar babyshower die JIJ georganiseerd hebt. Voor de ogen van je eigen kids.

5 maanden geleden

"Ik ben zwanger!" Tranen sprongen in mijn ogen: mijn beste vriendin is zwanger! Ze gaf mij een rompertje met daarop: "Worlds Greatest Aunt", want zo close zijn/waren we. Mijn kids waren ook door het dolle heen: ze kregen er een nieuw familielid bij. Mijn zoon (dik aan het puberen) kreeg ook traantjes in zijn ogen, maar hij zei dat het door de hooikoorts kwam ;-)

Direct nadat Lisa (beste vriendin) mij dit verteld had, ben ik direct al een babyshower gaan plannen. Lisa is fan van feestjes, maar ik wilde haar er helemaal niet bij betrekken. Dit was een verrassing voor haar! Ze verdient het. 

2 maanden geleden

"Lies, hou even 19 maart vrij! Dan gaan wij met z'n tweetjes wat leuks doen." Lisa keek, tot mijn verbazing, haast geïrriteerd. "Oké, wel iets leuks dan." Ik zette mijn thee neer en vroeg of er iets was. Ze wuifde het weg met een ander verhaal over haar collega en ze kon daar niet over ophouden met praten.


2 weken geleden

Druk, druk druk!! Al dat geregel... Ik ben alleen maar bezig geweest met het organiseren. Mijn kids hielpen uiteraard met liefde mee. Ze vonden het maar al te leuk dat ze er een 'nichtje' bijkregen. Ik had al 2 weken niets van Lisa gehoord en daarvoor was ze al kortaf op Whatsapp. Ik belde haar met de vraag of de 19e nog doorging. Zo niet. Dan had ik alles voor niks gedaan. "Oh ja, dat hadden we afgesproken he. Prima." Met een brok in mijn keel vroeg ik of er echt niks was. Weer zei ze nee en hadden we om 13 uur bij mij afgesproken. 

19 maart

De kids waren al sinds 7 uur 's ochtends op omdat ze zo veel zin hadden in de babyshower. We waren druk aan het versieren en samen met Lara (dochter) was ik leuke cupcakes aan het maken. Joris (zoon) was ballonnen aan het opblazen en vermaakte zich enorm met het versieren. Om 12 uur kwamen de gasten. Allemaal oude schoolvriendinnen, paar collega's van Lisa en een aantal familieleden van Lisa. 

Om 13.00 uur ging de deurbel. "Iedereen stil!!!" fluisterde ik. Ik sloot de tussendeur van de gang naar de woonkamer en liep naar Lisa. Ik deed de deur open en het eerste wat ze zei: "Nou, laten we gaan dan." Ik stond perplex. Ik vertelde dat ik mijn tas nog binnen had laten liggen, maar ze liep niet mee. Steevast bleef ze buiten staan. "Joris en Lara willen je vast wel even zien." Met een diepe zucht liep ze naar binnen en mijn hart bonkte in mijn keel. Ik wist niet wat ik moest doen. 

SURPRISE!!!!

Met angst keek ik naar Lisa haar gezicht. Ze was verbaasd. Ik nam een hap lucht van opluchting. Tot ze haar gezicht naar mij keerde: "HOE kun je dit doen?! Ik had hier ZO geen zin in. Verdorie. Waarom doe je altijd alles voor jezelf?!" Lara begon te huilen en Joris pakte mijn hand vast. "Ik.. Ik.. Dit is vóór jou. Je hebt dit ook voor mij gedaan toen ik zwanger.." Ze stormde de deur uit en reed weg. Niemand snapte er iets van en Joris en Lara waren enorm overstuur. 

Nu is het een paar dagen later en ze heeft nog niks laten horen. Ik weet nu niet of ik zelf contact moet zoeken... Wat zouden jullie doen?

8 jaar geleden

Hi. Wat heftig zeg. Alle moeite die je hebt gedaan om jouw vriendin een plezier te doen.. Ik zou het even laten zinken en kijken of je dr niet kan spreken? Wat er speelt bij dr? Wat voor persoon is zij normaal? Een gesloten of open persoon. Laat bezorgdheid zien als je met dr gaat praten, vaak wil een goede knuffel wat losmaken bij vrouwen? Ligt er natuurlijk aan wat voor persoon zij is. Maar hoe hard ook voor jou, ik gok dat jouw vriendin ergens mee zit. En ze jou wel eens hard nodig kan hebben. Succes!

8 jaar geleden

Wat ontzettend jammer. Gezien haar eerdere reacties is er wel echt iets anders aan de hand. Maar ze zal moeten zeggen wat, anders is het hartstikke onduidelijk.

8 jaar geleden

Wauw wat vervelend zeg! Als ze geen babyshower had gewild had ze dit moeten melden. Je denkt leuk ik doe het voor je organiseren en zoals je zegt ze heeft dat ook voor mij gedaan. Maar ze zegt dan over jou je doet het alleen maar voor jezelf?? Deed zij het toen ook voor derzelf? Beetje aparte reactie. Gaat der relatie soms niet goed dat ze alles af reageerd... Zou er in ieder geval een berichtje ofzo sturen met erin dat je dit voor haar deed en als er wat is ze dit kan komen vertellen maar dat je dit niet accepteert en vooral niet waar je kinderen bij zijn. Want die heeft ze ook gekwetst. Heel veel succes..

8 jaar geleden

Ik zou niet tegen de onwetendheid kunnen. Het zou aan me vreten wetende dat ik een goede vriendin ben en zo behandeld wordt. Denk dan ook dat ik gewoon onverwachts zou langsgaan en niet weg zou gaan voordat ik zou weten wat er in hemelsnaam allemaal scheelt. Maar dat ben ik. Zou gek hiervan worden ook al is het haar zwangerschapshormonen of iets anders waar ze al langer mee zit. In ieder geval succes hiermee. Zou zonde zijn een beste vriendin te verliezen om niks of iets waar de kennis niet van hebt.