Terug
Blog header image

Vriendschap, familie en depressie

Ik voelde me gekwetst, puur omdat het achter mijn rug om ging. Ze wisten dat ze me kwetsten maar het boeide ze niks.
Liset2012
6 jaar geleden

Hoi hoi, moedig dat je hierover durft te schrijven. Ik herken sommige dingen wel die je schrijft. Soms gebeurt het in je leven dat vriendschappen veranderen of misschien wel verdwijnen.. Dit omdat we door de jaren heen allemaal veranderen. Loslaten wat er was is dan moeilijk. Ik denk dat je door je depressies het allemaal wat zwarter/negatiever ziet dan wat zij zien. Zij hebben elkaar helemaal gevonden, dat is moeilijk voor jou, ontzettend moeilijk.. Maar het betekend niet dat ze jou niet meer leuk vinden of geen vriendinnen meer met jou willen zijn.. Het veranderd alleen.. Als jij die verandering niet wil op die manier, dan is een vriendschap opzeggen een manier. Je zou ook de vriendschap kunnen behouden en de veranderingen accepteren en zelf op zoek gaan naar iemand die wel voor de volle 100% jou vriendin wil zijn en waar je misschien wel een betere band mee gaat opbouwen. Succes en sterke!

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat jammer dat het zo gelopen is. AL helemaal dat ze niet de moeite hbben genomen om er op een normale manier over te praten. Fijn dat het inmiddels wel al weer wat beter met je gaat!

rebo1982
6 jaar geleden

Lastig hè dat anderen zo'n impact kunnen hebben op je! Lijkt me helemaal niet fijn om dat er ook nog bij te hebben als je al een depressie hebt. Sterkte met je herstel! Ik hoop dat de band met (één van) beiden toch weer een beetje beter kan worden!

Ezra
6 jaar geleden

Hoi Liset2012, allereerst excuses voor mijn hele late reactie. Ik ben de laatste tijden niet echt actief geweest op mamaplaats en al helemaal niet met mijn 'oude' blogjes. In het begin van hun vriendschap heb ik geprobeerd het te accepteren. Alleen merkte ik dat als ze weer (al dan niet bewust achter mijn rug om) afgesproken hadden ik mij erg gekwetst voelde. Omdat ik dit gevoel (misschien inderdaad ook mede doordat ik alles negatiever zie/zag) niet meer wilde heb ik de vriendschap beëindigd. Heel eerlijk... ik heb er een vele malen leukere vriendin aan overgehouden en weer tijd voor mijzelf (mijn hobby). Ik heb ook die toenmalige vriendin helemaal niet gemist tot nu toe. Dank je wel voor je reactie!

Ezra
6 jaar geleden

Hi Lindsy83, Sorry voor mijn erg late reactie. Ik denk zelf dat als er niet stiekem over gedaan werd en ik er enigszins in/bij betrokken werd het voor mij een stuk makkelijker zou zijn geweest het te accepteren. Dank je wel voor je berichtje!

Ezra
6 jaar geleden

Hoi Rebo1982, Ook aan jou, mijn excuses voor mijn late reactie. Wat vooral lastig is, is dat ik mijn leven enigszins heb laten leiden door anderen. Door mijn depressie heb ik het misschien allemaal inderdaad negatiever gezien dan dat zij bedoelden maar zij kozen ervoor mij overal buiten te houden. De band met mijn schoonzus zal niet meer worden wat het was maar we zijn weer "on speaking terms". Diegene waar ik bevriend mee was hoef ik niet meer te zien. Ik heb er geen behoefte meer aan en mis er niks aan.

Blog header image

My family

💜