Terug
Blog header image

Voornemens voor het nieuw jaar

Ze klemt haar armpjes stevig om mijn been. Als ik alleen al een poging waag om een stap te zetten laat zij direct een zielig huiltje horen.

Het hele gezin is snotverkouden. Ik (nog) niet gelukkig. Een speen en een verstopte neus is geen goede combi en dat laat Demi duidelijk weten. Ook de laatste paar nachten zijn niet geheel rustig verlopen. Van huilen in haar slapen tot dicht tegen mama aan kruipen in het grote bed. Vooruit dan maar, zo knus is ook wel fijn. Als ze echt niet lekker is mag ze bij mama. Zo viel Demi gisteravond in mijn armen in slaap. Mijn hoofd tegen de hare. Veilig in de armen van mama. Ik snoof de heerlijke Zwitsal geur op die van haar lijfje afkwam. Haar kleine handje klemde ze stevig om mijn wijsvinger heen en in de andere hand hield ze haar beertje vast.

Zo liggend geniet ik. Ik geniet van haar zachte lijfje tegen de mijne, haar borstkas die op en neer gaat terwijl een klein snurkend geluidje haar mond verlaat. Buiten hoor ik de wind razen en de regen klettert op het dak. Heerlijk hoe dat kleine meisje zo vredig ligt te slapen. Ik denk aan hoe hard de tijd is gegaan. Van het moment dat ze voor het eerst in mijn armen lag, tot aan nu, ze loopt en danst en praat en speelt. Ze is geen kleine baby meer, maar een bijna peuter. Ik kruip zachtjes uit bed en sluip de trap af. Ik gluur even om het hoekje van de kamer van mijn oudste dochter. Ook zij ligt heerlijk te slapen in haar roze prinsessenkamer. Als een rollade ligt ze verwikkeld in haar “Frozen” dekbed met naast haar een eenhoorn knuffel die op het randje van het bed balanceert. Ik loop de kamer in en leg de knuffel naast haar op het kussen neer. Het dekbed trek ik voorzichtig recht zodat nu beide benen eronder liggen. Voorzichtig sluip ik de kamer weer uit en loop ik de zoldertrap op. Demi ligt nog precies zoals ik haar achter had gelaten. Ik kruip tegen haar aan en sluit mijn ogen. Ik denk aan de momenten die we nog zullen hebben en alle mooie momenten die we al hebben gehad. Ik moet ook maar weer een fotoalbum maken schiet mij te binnen. Foto's maak ik genoeg, maar afdrukken doe ik nauwelijks.

Ik denk aan het jaar dat langzaam aan zijn einde komt. Nog 9 dagen en we luiden het nieuwe jaar in. Het afgelopen jaar was een mooi jaar. Een jaar waarin mijn jongste 1 werd en mijn oudste 5. Het jaar waarin ik voor het eerst een kinderfeestje heb georganiseerd voor 8 overenthousiaste en stuiterende kleuters. Het jaar waarin Demi haar eerste stapjes zette en Zoë zonder wieltjes leerde fietsen. Momenten waarop we gierden van het lachen en momenten waarop we troost bij elkaar zochten. Hoe Zoë wakker werd met een ontsteking in haar heup en ik de klamheid zelve was. De momenten waarop ik als ouder mezelf sterk hebt gehouden terwijl ik van binnen huilde. De leermomenten die ik heb gehad. De vrienden die ik erbij kreeg en de vriendschappen die verwaterde, maar vooral de liefde die ik heb mogen ervaren. Dat 2016 maar weer een goed jaar mag worden. Een jaar vol emoties en belevenissen, maar vooral een jaar vol geluk en liefde. Mijn goede voornemens voor komend jaar zijn dan ook de voornemens die ik elk jaar heb. Geniet van elke dag, geniet van de liefde van de mensen die belangrijk voor je zijn, geef liefde en vergeet vooral ook niet te zeggen hoeveel je van ze houdt.

elsvdp
6 jaar geleden

Ik sluit me graag aan bij jouw goede voornemens. Bijzonder is toch altijd weer om tegen het einde van het jaar een en ander te overdenken. laten die voornemens maar gewoon haalbare voornemens zijn, zoals: genieten van het leven en je dierbaren en er met z'n allen een mooi jaar van maken.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.