Terug
Blog header image

Voor de kerst gezegd... A lonely Christmas?

Bedankt voor al jullie reacties. Na veel denken heb ik een beslissing kunnen maken...
Chisty89
6 jaar geleden

Ach jeetje! Wat goed dat jullie er allebei goed over hebben kunnen praten. Ik kende je verhaal natuurlijk niet maar vermoedde al wel dat er meer speelde dan alleen jouw 'crush' op Mike. Ik vind het wel echt heel naar dat jij nu de boeman bent! Zoals je al schrijft je man had precies dezelfde gevoelens en is ook bijna over de schreef gegaan dus eigenlijk zou het een gezamelijke keuze zijn om er een punt achter te zetten. Heel flauw van hem om dan nu alles bij jou neer te leggen. Het zou hem sieren om voor de kinderen nog even 2 weken 'op zijn tanden te bijten' en de schijn op te houden. Maar goed dat zit er dus duidelijk niet in. Ik zou het als ik jou was zo luchtig mogelijk houden en in de eerste plaats aan je kinderen uitleggen dat de kerstdagen apart gevierd worden. Natuurlijk moet je ze uiteindelijk wel vertellen dat jullie uit elkaar gaan maar dit zou ik pas doen als jij en je man er helemaal uit zijn en een plan bedacht hebben van hoe verder. Tegenover je familie zou ik wel eerlijk zijn maar er ook bij zeggen dat je voor de kinderen de kerstdagen zo normaal mogelijk wilt houden. Ik denk dat dat is hoe ik het zou doen.. Lastig hoor! Veel sterkte de komende dagen en een dikke knuffel!

Anoniem
6 jaar geleden

Nee, jij bent absoluut niet de boeman. Hij is een passief lui persoon. Wil dat jij het maar allemaal oplost. Hij kent jou. Jij doet dat vast ook. Op een super goeie manier! Want dit heb je ook erg goed aangepakt. Sterkte! Ik hoop dat het voor de kinderen op een fijne manier gaat allemaal.

Anoniem
6 jaar geleden

Sterkte! Het is nooit leuk om uit elkaar te gaan, maar zo vlak voor de feestdagen is het helemaal zwaar..

Anoniem
6 jaar geleden

Het is denk ik heel simpel, wees opgelucht jullie willen er beide mee stoppen. Geen haat of verwijten ..jullie willen beide stoppen en dat is ook gewoon wat je je schoon/ouders verteld. De koek is op, en we willen beide iets anders en willen het voor de kinderen zo fijn en veilig mogelijk laten verlopen. Je kinderen vertellen dat papa en mama niet meer samen willen wonen, geef ik toe lijkt me best moeilijk. Maar volg je hart en probeer het niet mooier te maken dan dat het is. Eerlijk en kort maar wel bereid overal antwoord op te geven.

Anoniem
6 jaar geleden

Bij mij en mijn ex niets anders als dit, maar doordat ik idd een crush had, en ik uiteindelijk de spreekwoordelijke knoop had doorgehakt, was ik ook de boeman, mega veel nare verhalen gingen er hier Door ons kleine dorpje... maar nu een jaar later, karma is langs geweest, ik lach het laatst, maar wel het hardst! En onze kids, van 4 en 7 die kunnen mij alleen maar melden dat we het zo heerlijk hebben met zijn 3tjes!

Anoniem
6 jaar geleden

Heel vervelend zo'n reactie, maar hij is blijkbaar ook klaar met vechten. Ik spreek uit ervaring alszinde het kind dat het niet leuk is kerst te vieren als gezin, als je weet dat dit na de dagen toc geen gezin meer is. Je man heeft de keuze gemaakt dat jullie dit niet samen doen en de schijn op gaan houden, persoonlijk zou ik t de kinderen dan al heel eerlijk, kort en rustig vertellen zonder verwijten of reden. Willen ze meer weten er open voor staannte antwoorden maar zonder de schuld bij iemand neer te leggen. Een kind, ongeacht de leeftijd voelt dat er iets aan de hand is en zonder uitleg waarom papa er niet bij is, is echt veel erger. Ik denk ook dat jullie er goed aan doen dit zo snel mogelijk te doen en dus geen mooi weer te hoeven spelen. Hoe langer je wacht hoe meer irritaties en hoe meer kans op een vechtscheiding

Anoniem
6 jaar geleden

wat vervelend, maar wel goed dat je een keuze hebt gemaakt die voor jullie beiden de juiste lijkt te zijn. Kinderen voelen wel aan als er iets is, dus het samen rustig aan hen uitleggen lijkt me erg belangrijk. Jullie willen natuurlijk nog steeds het beste voor jullie kinderen, dus dat heeft nu de prioriteit...heel veel sterkte en kracht gewenst voor de komende tijd!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb op je vorige blog gereageerd en niet geadviseerd om voor je huwelijk te vechten maar wel om er goed over na te denken voor je de knoop doorhakt en of je echt zonder hem verder wilt. Heel goed dat je hem 'gedwongen' hebt erover te praten, terwijl hij er eigenlijk niet voor te porren was. Tsja, hij loopt dus blijkbaar weg voor zijn verantwoordelijkheden. Vind het ook onnodig van hem om te zeggen dat hij je niet meer aantrekkelijk vindt maar oke, misschien toch een soort van gekwetst ego omdat jij het probleem benoemd hebt. Het is wel weer heel makkelijk om jou het maar uit te laten zoeken en na zo'n goed gesprek kwaad weg te lopen. Onvolwassen ook, terwijl je samen naar een oplossing zou moeten zoeken. Hij wil de Kerstdagen niet meer gezamenlijk doorbrengen dus moeten de kinderen en opa's en oma's van te voren worden ingelicht. Jullie hebben nog maar een paar dagen. Inmiddels zullen de kinderen misschien al wel door hebben dat er iets is dus ik denk dat jullie het maar beter eerlijk kunnen vertellen. Dat papa en mama elkaar nog wel aardig maar niet lief genoeg meer vinden om samen te blijven wonen maar dat jullie wel allebei heel veel van hun houden en goed voor ze zullen blijven zorgen. Ik zou het zo snel mogelijk vertellen, maar wel aan het begin van de dag zodat het niet nog heel vers is als ze naar bed gaan. Verder veel gelegenheid geven om vragen te stellen en aangeven dat ze altijd bij jullie terecht kunnen. Ik denk dat het heel belangrijk is dat jullie dit gesprek met de kinderen samen doen zodat er niet 1 de boeman is. Als hij die verantwoordelijkheid niet wil dragen zul je het alleen moeten doen maar dan wel duidelijk uitleggen dat het een gezamenlijk besluit is. En je (schoon)ouders, tsja, zou er even langs gaan of bellen om het te melden. Het lijkt me dat ze misschien ook al wel door hebben dat er iets serieus speelt.

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje heftig! Had je vorige blog ook gelezen, en was toch wel benieuwd hoe dit ging aflopen.. jullie zijn er al zolang mee bezig.. Als eerste vind ik het knap dat je bent gaan zitten met je man.. en dat jullie erover hebben kunnen praten.. al vind ik manlief wel een -lul- dat hij er dingen bijhaalt wat meer een steek is, als dat het wat toevoegt maar goed. Ook vreemd dat hij het al die tijd liet doormodderen, en dan wel opeens de keus maakt om de kerst alleen door te brengen.. In ieder geval, heel veel sterkte de komende tijd.. en je kunt wel zeggen heel zwaar zo voor de kerst.. maar het blijven gewone dagen die ook weer voorbij gaan.. en beter nu dan volgend jaar.. Dikke knuffel

Anoniem
6 jaar geleden

Het is heel moeilijk ik geef het eerlijk toe ik heb zelf ook mee gemaakt met mijn exman. Ben wel blij dat het bij jou op een normale manier is gebeurt. Ik zou gewoon je kinderen vertellen dat het niet meer ging tussen papa en mama en dat dit beter is maar dat ze hun papa wel nog gaan zien. Zonheb ik het ook gedaan en de kinderen begrepen het ook wel. Ze zullen vast wel tijd nodig hebben om het te verwerken, maar als jij voor hun klaar blijf staan kom het helemaal goed. En als je het je ouders uitleg waarom dit is zullen ze het ook wel begrijpen en zij zullen je ook steunen in de moeilijke tijd die jij en je kinderen krijgen.

Anoniem
6 jaar geleden

Wees eerlijk tegen de kinderen! Beter twee liefdevolle huizen als een huis waar op eieren gelopen moet worden. Speel ze niet tegen de ouders uit en jullie zullen begrip krijgen van de kinderen. En de ouders...... Die zijn volwassen en hebben jullie beslissing maar te respecteren.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk niet dat hij het zo bedoelt (dat jij de veroorzaker bent) en ik snap het ook. Het is er dus eindelijk uit waarom de schijn ophouden... mannen zijn daar gewoon makkelijker is qua emotie al gaat dit niet in de koude kleren zitten. Ik denk dat jullie een goeie keuze gemaakt hebben. Sterkte

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een idiote reactie zeg. Het probleem is dat als jij ook zou reageren zoals je misschien zou willen dat de kinderen dan de dupe zijn. Zo begon het iig bij mijn ouders, en dat blijft altijd bij mij, zelfs 20 jaar later nu. En dus zou ik zeggen, blijf bloggen! Hopelijk lucht dat op (maar laat natuurlijk niet over je heen lopen). Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Tja.... ik sta gelukkig niet in deze situatie maar snap hem heel goed. Waarom leuker voordoen dan dat te is Door " gezellig samen "de feestdagen te vieren. Anderzijds ben je niet de boeman en is het je plicht als ouder dit samen aan de kinderen te vertellen!

Annemiek2
6 jaar geleden

Gelukkig is de sfeer niet helemaal verpest maar gezellig lijkt het er niet op te worden. Jammer dat hij het zo bij jou in je schoenen schuift terwijl hij met dezelfde dingen loopt. Eigenlijk vind ik dat hij de boeman is doordat hij niet de moed heeft om samen de feestdagen door te brengen en hij had niet het lef om zelf dit onderwerp aan te snijden. Ik vind het vooral voor jullie kinderen heel jammer dat het zo loopt. Ik neem aan dat je dit niet had verwacht. Jullie zijn immers een gezin, hoewel het nu een appartte situatie is. Heel veel sterkte met het uitleggen naar de kinderen hoe de kerstdagen gaan lopen.

TLFC
6 jaar geleden

Ik heb je eerste blog over dit onderwerp ook gelezen en gereageerd onder de naam Lotte. Vind het toch wel knap dat je de stap hebt genomen om te praten! Het is er nu uit en voelt vast fijn. Laat je man maar lekker even uitrazen en probeer begrip voor elkaar te hebben. Hij moet het misschien ook allemaal even verwerken. Ik zou de kerst even afwachten en tja... als het toch zo loopt dat jullie het gescheiden doorbrengen kun je beter maar iedereen op de hoogte stellen. Je kunt het niet plannen en er is nooit een goed moment. Je kunt je familie en bovenal je kinderen niet beschermen voor dit verdriet. Mijn advies dus; laat het op je afkomen en probeer er het beste van te maken. Heel veel sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Misschien een vreemde reactie van mij op dit bericht maar ik zie de reactie van je man heel anders. Ik denk namelijk dat hij zich heel erg gekwetst voelt omdat jij de knoop doorhakt. Hij geeft je gelijk en zegt het ook zo te zien. Maar zijn reactie zegt iets anders. Ik denk dat hij of nog aan het ontkennen is of toch meer van je houdt dan hij durft toe te geven. Het probleem bij jou neerleggen en vervolgens wegrijden is een vluchtreactie. Hij kan waarschijnlijk even niks met alle gevoelens die hij heeft en is wanhopig. De reactie dat hij al 5 keer bijna met een ander heeft gezoend en dat hij je onaantrekkelijk noemt, is waarschijnlijk een reactie op het feit dat hij gekwetst is doordat jij gevoelens hebt voor een ander. Hij voelt zich verslagen en daar kunnen mannen vaak slecht mee om gaan. Het enige wat jij kan doen, is de rust proberen te bewaren en hem even de ruimte gunnen. Probeer met hem om tafel te gaan zitten als hij uitgeraasd is en dan samen met hem een plan bedenken. Sterkte ermee!

iMennen
6 jaar geleden

Ik denk dat het, het beste is als jij dit dan ook gewoon regelt. Ongeacht of hij dit graag wil of niet. Jij bent de enige die dit het voor jou het makkelijkst en veiligst kan vertellen. En dan weet je in ieder geval dat jij het goed hebt gedaan.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat lastig meis. Wel fijn dat jullie gevoel klopt. Wat betreft de ouders zou ik alvast van tevoren zeggen dat het niet lekker meer loopt tussen jullie dus dat je alleen met de kinderen komt. Maar dat je het liever na de kerst pas bespreekt, omdat je geen verziekte kerstsfeer hebt. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, ik denk dat het daarvan afhankelijk is hoe en wat je vertelt. Al zou ik je wel adviseren om er niet een leugentje van te maken. Dat maakt het altijd erger. Sterkte meis en veel wijsheid toegewenst! Liefs!

Anoniem
6 jaar geleden

wat ik jou zou willen adviseren..... praat gezamenlijk met je kinderen, Jij vertelt het jou ouders. Hij vertelt het zijn ouders. Wel zo eerlijk. En als een van jullie ouders er graag met hun op zijne ex-schoonzoon of dochter over wil praten gun hun dan ook die mogelijkheid. Dat de feestdagen nu anders lopen..... kan een hele opluchting zijn en het is wel zo dat het een heel goed tijdstip is om direct alles met je eigen ouders te bespreken. Er moet zoveel geregeld worden en de steun van je ouders lijkt mij nu harstikke welkom. En de kerstdagen lenen zich hier uitermate goed voor. Eigenlijk een beter tijdstip kan ik mij niet bedenken voor jou. Juist doordat het kerstdagen zijn hoef je niet de hele tijd alleen maar met de scheiding bezig te zijn er gebeurt meestal zoveel meer op die dagen dat je samen met je familie goed afgeleid bent. En het even van je af kunt zetten en toch kunt genieten. Doe dat vooral samen met de mensen om je heen die je lief zijn. sterkte.

Anoniem
6 jaar geleden

heel veel sterkte de komende tijd. sorry dat ik dit zeg maar wat een slappe zak is hij . Hij hoort samen met jou uit te leggen aan jullie kinderen. En dan hij dan jouw auto mee neemt wat een zak is hij.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben het helemaal met Tessa eens. Veel andere mama's schelden je man uit, maar ik denk niet dat het een slecht persoon is. Hij is gewoon ontzettend gekwetst. Hij wilde de kinderen niet wegbrengen uit angst voor wat er misschien ging komen, hij maakt gemene opmerkingen omdat hij zich zo verdedigt, maar volgens mij bedoeld hij het helemaal niet kwaad. Probeer hem te begrijpen, het is misschien wel een harde klap in zijn gezicht geweest. Je bent tenslotte de moeder van zijn kinderen en nu valt jullie gezin definitief uit elkaar. Geef hem en jezelf even tijd om dit gesprek te verwerken voordat jullie anderen op de hoogte brengen zou mijn advies zijn. En probeer het op te brengen om de kerst nog even samen te vieren. Anders eindigt het wel heel abrupt, en dat is toch niet nodig lijkt me.... Sterkte!

Anoniem
6 jaar geleden

Super goed dat jullie hier beiden over uit zijn maar ik vind wel wacht tot naar de kerst zeg kom op he!! Leuke kerst zo hoor voor jullie allemaal zeker voor de kindjes dat net vlak voor de kerst papa en mama uit elkaar gaan!! Ik zeg probeer je man zover te krijgen dat jullie in ieder geval wachten tot na de kerst dat moet hij toch ook wel snappen lijkt mij als hij even goed nadenkt!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb er het gevoel bij dat hij hierop zat te wachten. Hij is te laf geweest het zelf ter sprake te bregen, het vergt ook erorme moed. Goed gedaan hoor! Strekte en ben naar de kinderen ook eerlijk. Net als je tegen je familie en jezelf bent. Fijne feestdagen en hopelijk een super 2016 met misschien zelfs een nieuwe liefde in je leven!

nijn81
6 jaar geleden

Hoe is het nu?

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
19 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.