Snap
  • Mama

Voor alle onwetende mensen

Wat je nooit, maar dan ook echt nooit mag zeggen tegen een mama die een kindje heeft bij een andere papa als zijn of haar broertje

-zal voor jou toch ook raar zijn he, 2 verschillende paar ogen die je aankijken?

• Nee raar he, ik ben mama van allebei, hun ogen zijn mij vertrouwd! Ze hebben allebei dezelfde mama hoor, en zijn dus ook gewoon broertjes/zusjes.

- nou er zit helemaal niks van jou bij ( dus ook niet van broertje/zusje) 

•Nee klopt, ben alleen draagmoeder geweest.

- dus jou kinderen zijn stiefbroer/zus van elkaar!

• ze hebben evengoed dezelfde mama hoor, dus nee officieel zijn ze half broers/zussen. In ons gezin gewoon broers/zussen.

- oh sliep de oudste wel al na n week door? Ja zie je komt omdat ze niet dezelfde vader hebben.

•je hebt gelijk! Ik snapte het al niet. En andere maar beweren dat het ene kindje wel doorslaapt en t andere niet. Ligt niet aan het baby zijn, maar inderdaad aan de verschillende vaders.

-tegen papa: oh hoe is dat nou écht papa zijn?

• bij de oudste ook eerste tandjes, stapjes, spaarrekening, bloedneusjes enz mee gemaakt. Zorg al 4 jaar voor de oudste, de jongste is een cadeau!

-omdat je met de jongste zijn/haar vader nog steeds samen bent, zul je van de jongste meer houden he.

• ik heb kindjes op de wereld gezet waar ik beide zielsveel van hou! Ik heb ze gedragen, en op de wereld gezet, voor mij geen verschil in houden van.

Jammer dat mensen nog altijd zo vooroordelend zijn over mama's met kindjes bij een verschillende papa. Even voor alle eerlijkheid, ik duik niet met de eerste de beste het bed in om een baby te maken. Bij de oudste was ik 5 jaar samen bij de jongste 3, voordat we een kindje kregen. En nee ik had vroeger niet bedacht dat ik kinderen zou krijgen van een andere papa, ik had ook niet bedacht dat de papa van de oudste verslaafd zou raken! Ik heb wel altijd voor de kindjes gekozen, en daar kunnen nog veel mensen van leren. Voor mij zijn mijn kindjes gewoon volle broers, omdat de oudste 4 maanden was toen wij bij elkaar kwamen, is dit net zo goed zijn papa.

We zijn een samengesteld gezin, en daar zijn we trots op! 

9 jaar geleden

Jeetje, wat een reacties. Dat is inderdaad gewoon echt kwetsend. Hoe kunnen mensen dat nou zeggen.

9 jaar geleden

Je hart is wat je famillie maakt, niet het bloed

9 jaar geleden

Ik schrik elke keer weer van dit soort verhalen. Hoe lomp mensen zijn!? Ik kan me niet voorstellen dat mensen dat zeggen!! Ondanks dat ze het vast niet lelijk bedoelen, komt het er dus wel lelijk uit. Jammer. Het "leef en laat leven" is ver te zoeken vaak! Nou ik ben opgevoed door mn stief (zo noem ik m NOOIT) vader en heb ook goed contact met mn "echte" vader. Dus heb ik eigenlijk 2! Maar mijn "stief" troostte mij als ik pijn had, heeft alles meegemaakt en is voor mij mijn echte papa. En andersom. Liefde komt heus niet perse door bloed!

9 jaar geleden

Heel mooi stukje! Mijn vriend krijgt ook vaak te horen goh leuk je eerste. Of nu word je echt papa. Zo fout en kwetsend!