Snap
  • Mama
  • peuter
  • Momlife

Verwaarloos ik mezelf?

Wat doe ik verkeerd? Voor alle moeders die ik op Instagram tegen kom die er van top tot teen uit zien... Goed gekleed, haar in de krul en opgemaakt zijn, please tell me your secret!

Zit ik dan, als een zoutzak in mijn joggingspak en een rommelige knot op mijn hoofd door Instagram te scrollen. Weet je wat mij opvalt? De meeste moeders zien er echt mooi uit. Geen uitgroei, haar netjes, make-uppie op, leuke kleding en soms zelf op hakken!

Voordat ik moeder werd van deze energieke peuter vond ik uiterlijk belangrijk. Ik besteedde veel aandacht aan mijn haar en make-up. Alles moest perfect zitten. Ook al was ik ruim een halfuur bezig met een wing eyeliner, het moest perfect zijn! Dat ik er in mijn kraamweek als een sloeber bij liep, dat lijkt mij normaal. Maar kom op, na zoveel jaar moederen zou ik mezelf toch echt een schop onder mijn reet moeten geven en weer wat aan mezelf doen. Wat is dat toch met mij? Gemakzucht? Tijdgebrek? Luiheid? Ik ben soms al blij als ik een mascara er tegen aan kan knallen zonder dat mijn peuter mijn aandacht nodig heeft. Mijn haar borstel ik wel hoor, zo erg is het ook weer niet ;). Maar het gaat altijd in een knot. Geen fut om het te fรถhnen, krullen, stijlen. Tijd zou ik kunnen maken maar dat hummeltje hier gunt me daar geen tijd voor.

Nog niet te spreken over mijn kleding. Ik zal eerlijk bekennen dat ik best moeite heb met de huidige status van mijn lichaam. Het zijn niet de kilo's maar dat slappe huid wat op een vetrol lijkt. Strakke kleding heb ik nooit gedragen en zal ik nu ook niet meer doen naar ik merk wel dat ik mijn lichaam het liefst verschuil achter oversized kleding. Iets met maatje XL terwijl je M hebt. Is mijn zelfbeeld nou zo laag dat ik niet wil inzien dat ik er wel mag zijn? Dat Ik dat leuke zomerjurkje wel gewoon aan kan?

Heel tegenstrijdig, ergens vind ik het allemaal wel best maar aan de andere kant wil ik ook weer lekker kunnen tutten. Vertel me mama's, hoe doen jullie dit? Hoe krijg je jezelf in de steigers met kinderen? En dan heb ik hier maar 1 rond springen... Dit moet te doen zijn maar hoe??

4 jaar geleden

Ach ik vind iedere selfie verschrikkelijk . Of ik heb ineens een onderkin die ik in de spiegel niet zie. ๐Ÿคฃ of er word een foto gemaakt terwijl ik niet kijk en er echt mega uitgezakt bij sta ๐Ÿ˜‚ iedereen heeft wel iets waar die niet blij mee is. Voor je wallen hopen dat de zon gaat schijnen, bij een grote zonnebril zie je ze niet ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚

4 jaar geleden

Wat een lieve reactie en wijze woorden van jou! Ik zeg altijd dat je blij moet zijn met jezelf, dat je goed bent zoals je bent etc. En naar mezelf zo kritisch zijn. Stom hรจ?! Klopt, social media geeft een vertekend beeld maar ook met een paar filters zijn die wallen nog aanwezig hoor ๐Ÿ˜‚ Kleding klaar leggen is echt een goeie! Die gaan we per direct invoeren. Thanks!

4 jaar geleden

Leg s,avonds je kleding klaar. En schiet dat aan zodra je uit bed stapt. ( of je nu in een joggingpak stapt of in een leuk setje. Ik laat mijn haar een beetje in mijn eigen haarkleur kleuren, dan valt de uitgroei gewoon veel minder op. ( ik ga maar 2 keer per jaar ofzo) en laat het vaak los en zodra ik ga koken doe ik t in een staart of een snelle klem. Staat ook best leuk. ๐Ÿ˜„ aan make up doe ik niet. Ben ik altijd al te lui voor geweest. Dus heel soms en dan valt t iedereen heel erg op ๐Ÿ˜‚ Enne niet te veel op Instagram kijken. De slechte foto,s zetten ze er echt niet op en de meeste hebben ik weet niet hoeveel filters ๐Ÿ˜ Mijn kinderen zijn al wat ouder mijn oudste word bijna 12 en vroeg mij van de week. Mama van 1 tot 10 wat voor cijfer geef jij jezelf? ๐Ÿ˜จ mijn antwoord een 8. ๐Ÿ‘จ hij keek verbaast en zei, nou ik vind mij zelf helemaal niet zo knap. ๐Ÿ˜… ik heb hem verteld dat je eerst blij moet zijn met jezelf, jezelf mooi vinden en leuk, dan pas ziet een ander dat ook ๐Ÿ˜‰ bij deze dus ook een tip voor jouw. Kleed jezelf gelijk aan in iets waar jij je mooi en lekker in voelt. En dan straal je dat ook uit. Succes