Snap
  • Mama
  • verhuizen

Verhuizen van klein naar groter

Verhuizen

Angstvallig gaan de dagen voorbij waarin we steeds dichter bij de verhuizing komen. De kinderen zijn niet te genieten en vinden het samen met onze reuze spannend. Want wat we achter laten is niet mals ondanks dat we weten dat we uit ons voegen groeien. Want dat is echt zo met elk een mini kamer weet ik inmiddels niet meer waar ik met onze spullen heen moet.

Maar Ow wat ga ik dit huis deze plek ontzettend missen ondanks dat ik dit huis wel eens vervloekt hebt. Het huisje is ontzettend oud en heeft zou zijn mankementen waar ik ondertussen van ben gaan houden.

En heb mijn weg gevonden hoe ik het beste er mee om kan gaan en zo gaat het goed voor ons beiden. Bijv ik moet niet de vaatwasser aan hebben en dan een emmer leeg willen gooien in de gootsteen want dat krijgen we een waterballet in de keuken. Zo kunnen we niet boren en koffie zetten tegelijk. Zijn van die kleine dingen die we weten en ons geen hinder geven omdat we er rekening mee houden of we hebben het mankement verholpen. Ik ken elk piepje en kraakje in dit huis de kinderen kan ik op gehoor traceren in en om het huis. Ik ken het geluid van het hekje die open en dicht gaat.

Elk kind had tot nu toe een kamertje weliswaar niet groot maar wel een eigen kamertje. We hebben maar een toilet.

Je word erg creatief met de ruimte die je hebt maar zelf nu dat we creatief zijn word het toch tijd voor meer ruimte in en om het huis. Zo hebben we maar een deur naar buiten en hebben geen achtertuin maar een u vorm voor het huis langs. Ons huisje heeft ruimtes onlogisch. Maar huisje heeft zoveel sfeer. Onze buren hebben recht van overpad en omdat we zo goed kunnen met onze buren hebben we wij hier totaal geen hinder van. Al snakte ik in begin wel naar privacy in onze tuin ben ik het nu gewend. En wat ga ik onze buren missen en een bakje koffie, even oppassen, even wat vragen, even kletsen, gewoon alles even. Wat ik mij dan nu realiseer is dat van dat gewone weinig foto’s zijn. Nu bewustwording we komt van wat we al die jaren hadden en wat straks anders gaat worden. We hebben hier bijna 13 jaar gewoond en jeetje wat hebben we hier veel mee gemaakt. Nare en leuke dingen. Dit huis is echt ons huis een vertrouwde warme plek die veilig en eigen voelt. Oost west thuis best.

Nu met 4 kinderen en een baby is best ingewikkeld om te verhuizen proberen in te pakken terwijl je kind achter je eentje uitpakt. En proberen het Gewone huishouden ernaast op de rit te houden is gewoon dweilen met de kraan open. En doordat er in ons Mini huis overal dozen staan valt het niet schoon of netjes te houden. Dus wat dan aan gaat kan ik niet wachten om te gaan verhuizing zodat er weer rust komt in dit gezin. En dit allemaal tijdens Corona crisis.