Snap

vechten tegen een bierkaai, genaamd jeugdzorg.

vechten tegen een bierkaai, genaamd jeugdzorg. Meer ouders in het land die te maken krijgen met jeugdzorg. Heftig verhaal van Sharon Bos

Wie heeft er wel eens t emaken gehad met bureau jeugdzorg.

vechten tegen een bierkaai, genaamd jeugdzorg. Er komen steeds meer ouders in het land erbij die te maken krijgen met het wel bekende jeugdzorg. en soms is het om niks en kom je in de problemen. Soms is het wel nodig. Maar gelukkig zijn er ook nog mensen die er wel een hele goede ervaring mee hebben en die hun hulp heel erg goed konden gebruiken. Ik niet. Ik zal je er meer over vertellen.

Het begon allemaal in 2008

De vader van mijn oudste dochter en ik lagen veel in conflict over de omgang. Ik had al heel erg snel het vermoeden dat de omgang niet goed verliep en dat zij ADHD had. Hij wist er totaal niet mee om te gaan en eerlijk gezegd had ik er ook wel moeite mee, maar kon er enig zins wel aardig mee over weg. Mijn ex niet zoals ik al zei. Hij vond haar altijd maar druk en lastig. Dus om haar te vermaken ging hij zelf niks doen met haar zoals tekenen, naar de speeltuin of een spelletje. Nee hij nam haar mee naar een pretpark waar ouders op een terras kunnen zitten en de kinderen hun gang kunnen gaan. Of mee naar de winkel en kocht van alles voor haar waardoor ze een overbeladen kind werd en ze was er voorlopig even zoet mee. En aangezien hij nog bij zijn ouders woonde was dat ook wel erg makkelijk natuurlijk. 

Als m'n dochter dan het weekendje van hem terug kwam, was ik anderhalve week bezig om haar weer in het gareel te krijgen. Erg vermoeiend na jaren.

toen ben ik naar de huisarts gegaan om te praten met haar hier over. Ik was over vermoeid en ik huilde om de kleinste dingen. Ook had ik dus die vermoedens van ADHD en vroeg mijn huisarts er eens over wat ik er nu mee kon doen. zij verwees mij naar bureau jeugdzorg. Ik was er al gelijk geen voorstander van, maar je doet alles voor je kind. Gebeld, afspraak gemaakt. Er kwam iemand bij mij thuis om te praten, dat vond ik wel erg fijn. Eigen omgeving.

Ik wilde weten of zij nou echt doe kenmerken vertoonde en hoe ik er echt mee om kon gaan. Om een lang verhaal kort te maken werd ik zo afgewimpeld, hier kunnen wij nog niks mee, doe maar een video home training. Nou ik deed dat dus, kwam niks uit. Een sociaal pedagogisch medewerkster kwam op het kinderdag verblijf waar m'n dochter op zat en ging haar observeren. We waren inmiddels in 2009 en heeft ze er een zusje bij gekregen. Toen kwam er uit dat ze bepaalde dingen vertoonde zoals ze klaagde veel over buikpijn enz... en dan deed ze bij mij ook al enige maanden. Was al bij de huisarts geweest, maar niks kwam er uit.

Op een gegeven moment kwam m'n dochter weer thuis van een weekend bij vader en ze had een enorme plofluier. Ik dacht joh had je haar nou niet even kunnen verschonen. Dus ik wilde haar een schone luier geven, maar ze begon heel erg hard te huilen. Ik dacht nog, wat overkomt mij hier dan. Ze duwde mijn handen weg. Na een half uur rustig met haar zitten tegen der praten mocht ik eindelijk haar luier doen. Toen schrok ik zo erg, helemaal rood van onderen. en weer begon ze hard te huilen, ze kon al wat praten natuurlijk, en zei dat papa dat gedaan had, ik vroeg wat ze bedoelde. En toen vertelde zij dat hij er in kneep. Ik ben meteen met haar en mijn man naar de huisartsen post gegaan. Die duidde inderdaad wat ik al dacht op misbruik. Ik dacht dat de grond onder mijn voeten weg zakte. Ik heb de volgende ochtend meteen het AMK gebelt (algemeen meldpunt kindermishandeling) er vond een gesprek plaats bij ons thuis met iemand van het amk, lindenhout en bjz.

Er kwam uit dat er een onderzoek moest komen. Wij waren het er mee eens. Een paar weken later kwam er een negatief bericht naar voren. Er kwam een brief binnen van het amk dat er geen tekens waren van misbruik. Ik wilde dat er weer een gesprek plaats vond. Uit dat gesprek werd mij duidelijk dat ze vierkant achter mijn ex stonden en dat er dus geen onderzoek had plaats gevonden. Ik ben nog bij de politie in Apeldoorn geweest waar mijn ex woonde, maar die konden niks doen omdat het amk al uitspraak had gedaan.

Vechten tegen een bierkaai, genaamd jeugdzorg

Ik wilde er verder op in gaan, maar ze dreigde dat ik problemen kreeg en het viel allemaal niet in mijn straatje. Op een gegeven moment begon de mevrouw van bjz erg hard te schreeuwen in ons huis. Ik vroeg haar of het wat zachter kon, dat ze anders kon gaan. Ik wilde het gesprek beëindigen en een andere keer voort zetten. Toen begon die mevrouw van bjz te dreigen en zei. als jij mij nu het huis uit zet, ga JIJ het nog heel zwaar met mij krijgen DAME. Toen kon ze per direct gaan. Ik liet mij niet bedreigen door een wat ze zich zelf noemt hulp verlener. Ik ben naar haar teamleider gegaan.

We waren toen al wel weer een half jaar verder en liep het tegen de kerst aan. Dus het gesprek moest maar in januari plaats vinden. Waren het er niet mee eens maar het moest maar. Onder tussen werd het gedrag van m'n dochter 10 keer erger. Ze ging inmiddels naar een medisch kinderdag verblijf voor een juiste behandeling vanuit lindenhout. Toen op een middag kwam ze thuis uit school en was ze onhandelbaar. Ze was der zusje aan het slaan, mij schold ze uit voor kutwijf (nog net geen 4 jaar en net terug van een weekend bij vader!) mijn man moest het ongelden. Op een gegeven moment was ik het na 6 keer waarschuwen zat en wilde haar naar boven sturen, en ze ging niet. Flikker op! zei ze. Toen werd ik echt boos, tilde der op en wilde haar zelf op bed leggen. Ik dacht, ga jij maar vast naar bed want je bent hartstikke moe. Achteraf natuurlijk nooit de goede manier voor straf naar bed. Maar ik kon toen niet anders. alleen toen ik haar op tilde begon zij hevig van der af te slaan en te schoppen Ik kreeg een harde klap op mijn neus en ze schopte tegen mijn knieën. We hadden een ongeluk gehad een week ervoor en had nog vreselijk last van mijn nek en schouderbladen, dus hield ik haar niet meer en liet der vallen. VRESELIJK ik wilde haar meteen weer oppakken maar dat ging niet. Toen ik haar mee nam naar de bank en zij bij mij op schoot ging zitten zag ik dat ze tegen de muur was gekomen met der hoofdje. Ik heb samen met haar vreselijk gehuild. Ik dacht wat ben ik voor een moeder. Ik had haar gekalmeerd en ze zat daarna even op schoot bij mijn man. Ik belde iemand van lindenhout, op dat moment onze contact persoon. En legde uit wat er gebeurd was en wat ik nu het beste kon doen. Had alles verteld, dat ze gevallen was. En zij zei, dit is zorgelijk, ik moet het er morgen in het team over hebben.

Ik schrok enorm en vroeg wat zei bedoelde. Ze gaf er verder geen antwoord meer op. Ik hing erg boos op met haar. Weken gingen voorbij, tot op 25 maart 2010 mijn huisarts voor de deur stond rond 4 uur. Ik was aan het spelen met mijn 2 dochters Met de duplo, torentjes bouwen en om laten vallen. De huisarts zei, dat er zorgen waren en dat zij zo snel mogelijk naar ons toe moest komen. Maar ze was verbaasd dat wij zo lekker aan het spelen waren en speelde nog even mee. Ze wist verder ook nog niks.

De volgende dag 26 maart, de oudste werd weer door het school busje opgehaald en ik zei nog tegen haar; vanmiddag haalt mama nieuwe pasta, de pasta was namelijk op. Tot vanmiddag schatje hou van jou. Nog steeds niks aan de hand. mijn man, de jongste en ik gingen naar mijn moeder in Ede. Eind van de middag kwamen we terug want de oudste zou weer thuis komen. Toen wij aan kwamen, stond de straat blauw van de politie.......... wij wilde naar binnen gaan en er kwam een agent op ons pad. Maar nog geen oudste kind. Ik dacht o er is toch niks gebeurd met haar. Hij wilde mee naar binnen en zo gezegd zo gedaan.

Toen kwamen er 2 mensen van bjz mee naar binnen en wilde onze jongste dochter uit de handen gritsen van mijn man. Ik vroeg of ze van de pot gerukt was. Ik zei ga eerst maar eens vertellen wat er is en vroeg of ze papieren van de rechtbank hadden. De agent haalde een votje uit z'n jas en legde het op tafel. Onder tussen stonden 2 agenten binnen, 2 voor de deur, 2 verder op in de auto en 2 achter bij de poort. Toen vertelde ze dus dat ze de kinderen mee namen omdat ik de oudste GEGOOID zou hebben.  Bjz heeft contact met mijn ex gehad, verteld en mijn ex vertelde dat hij mij gesproken had en dat ik tegen hem had gezegd dat ik der gegooid had.... en dus klapte ons leven in een. We kregen de mogelijkheid de jongste zelf in de auto te zetten. Spullen voor hun te pakken, en toen waren we kinderloos.... 5 dagen later hadden we een rechtszaak.

Ik kreeg de ene leugens naar de andere. Zelfmoord neigingen, schulden, het gooien van mijn dochter enz....  Een paar dingen hebben we recht kunnen breien, maar wat we nog steeds niet wisten, waar de oudste was. Die avond mocht de jongste wel naar huis. Die 5 dagen leken 5 jaren, pas anderhalve maand later mochten we oudste zien. Zij is uit eindelijk 7 maanden weg geweest.

Na hard vechten en de waarheid boven tafel te krijgen, mocht zij op 19 oktober 2010 naar huis. groot feest was het. Nu paar jaren later, is de waarheid boven tafel, ik ben juridisch te sterk voor bjz volgens de gezinsvoogd. Mijn ex heeft nu al een jaar geen omgang met zijn dochter. Met behulp van de gezinsvoogd gaat het wat beter met mijn dochter.

Alleen zitten we allebei nog met het trauma van 2 jaar terug en ben ik dus nu met cursussen bezig op juridisch gebied en ben ik vrijwilliger van het ouder netwerk jeugdzorg in Gelderland. wij helpen ouders die dus net als wij gedupeerd zijn door jeugdzorg en dat de kinderen door een leugen uit huis zijn gelokt of getrokken.

sorry lang verhaal, maar ik wil dus duidelijk maken dat er genoeg mensen zijn die er ook mee te maken hebben gehad en zich er voor schamen. snap ik, maar hoeft niet, maar daardoor schamen zij zich om hulp in te schakelen, en vertrouwen ook niemand meer na zo iets. ook te snappen. maar veel mensen die dit overkomen weten ook vaak niet wat zij moeten doen, en de omstanders, zoals vrienden en familie weten ook niet wat zij moeten doen.

mijn vraag is dan ook, hebben jullie er mee te maken of ken je iemand. en weet je wat je te doen staat en wat je kan doen hier mee.

groetjes

9 maanden geleden

Hallo, ik ben oma en zit in soort gelijke situatie. Vertel het je liever zelf! Jeugdzorg bekijkt dit ook. Vertrouw niemand meer van hen!

4 jaar geleden

Hallo, ik ben oma van drie sterretjes. Ga kapot om te zien hoe bjz twee ouders kapot maken die zoveel voor hun kids over hebben. Ik heb 1 zoon van bijna 30. De vader van de sterretjes en heeft nog maar maatje 170 en idem zijn meisje. Hoewel het al zover is dat ze uit elkaar zijn zodat misschien 1 van hen de sterretjes terug krijgt. 13febr heb ik ze zelf weggebracht naar bjz omdat er anders politie en strijd zou komen. Ik dacht toen ik ze zag weg rijden met een andere auto dat ik kapot ging. Nu maanden later zijn de ouders gebroken en einde raad. Krijgen ook geen hulp van bjz en de sterretjes zijn uit elkaar. Nu dec rechtzaak.

6 jaar geleden

Graag ANONIEM vermelden: 6 jaar veder en de kinderen zijn de dupe...ook ik kom graag in contact met jullie voor hulp voor deze kinder beschadegende maatregel....wat me ook niet helpt is dat vader zelf een jeugdwerker is in de regio Gelderland en op een rijtje staat met jeugdzorg, qua jeugdhulp in gelderland...gedwongen of niet, kortom collega's. Ondanks eis rechter de smanewerking te zoeken, werken enkel jeugdzorg en vader samen en heeft moeder het nakijken.

6 jaar geleden

Hoi hoi Graag kom ik in contact met je, Zit momenteel in een situatie verwikkeld apeldoorn waar ik liever prive overpraat.