Snap
  • Mama
  • samengesteldgezin
  • bonuskinderen
  • Tweemamas
  • Tweemoeders
  • regenbooggezin

Twee trotse mama's op Mamaplaats!

Onze eerste blog

Laten we maar gelijk goed beginnen met een voorstelrondje! Wij zijn Janis & Odette, twee trotse mama’s van drie kindjes! Odette (mama Dette) is 27 jaar en ik (mama Janis) ben 25 jaar. Ik blog al een aantal jaar over mijn leven en over het moederschap. De afgelopen jaren zijn er veel dingen gebeurt in mijn leven. Het begon met een wens, een hele grote. Na drie jaar was ik dan eindelijk zwanger van mijn zoontje Benjamin die nu alweer bijna 3 jaar wordt! Toen Benjamin anderhalf jaar was ging ik uit elkaar met zijn vader maar raakte ik onverwachts toch nog zwanger van Josefine. Iets met denken “oh bij Benjamin duurde het ook drie jaar dus ik raak toch niet zwanger…” Uiteraard was Josefine wel erg gewenst! 

Al snel leerde ik Odette kennen via een moedergroepje waar ik elke maandagochtend naar toe ging. Odette was daar vrijwilligster. We trokken naar elkaar toe en onbewust kwamen we steeds dichter bij elkaar. Ik wist nog maar net dat ik pril zwanger was en eigenlijk was zij de eerste aan wie ik het wilde vertellen. Totdat we beide door hadden dat we elkaar eigenlijk meer dan leuk vonden en van het een kwam het ander natuurlijk. Odette had nog een relatie waarin zij al een hele ruime tijd uit wilde stappen. Dat is natuurlijk niet makkelijk als je nog worstelt met jezelf en er kinderen op het spel staan.Na een week kwam Odette bij mij wonen en maakte mijn hele zwangerschap mee. Ook Benjamin werd als een tweede zoon voor haar. Hij noemt haar mama Dette dus dat is er zo’n beetje in gebleven. Djayden was daarentegen voor mij wat lastiger omdat hij al wat ouder is (destijds bijna 6) en hij het moeilijk vond om de situatie te accepteren: zijn mama opeens moeten delen met een vrouw en een kind van anderhalf jaar. Een ander huis, niet zijn eigen plekje… Toen kwam Josefine plotseling ter wereld. Ruim 10 weken te vroeg. Dat hadden wij natuurlijk totaal niet voorspelt. Een extreem premature baby. Halsoverkop moesten we met de ambulance naar Groningen (UMCG). Over deze hele ziekenhuis periode heb ik ook een aantal blogs geschreven, misschien deel ik deze later ook nog op Mamaplaats.

Na 7 weken ziekenhuis kwam Josefine eindelijk thuis en plots veranderde mijn leven van (alleenstaande) moeder naar een gezinsleven met drie(!) kinderen! Waarvan 1 zorgenkindje en ja, soms denk ik wel eens poeh… Waar ben ik aan begonnen… Maar dat heeft iedere mama vast wel eens.

Inmiddels loopt alles zo’n beetje op rolletjes: Djayden woont om de week gedurende een week bij ons en Benjamin gaat elk weekend naar zijn vader. Josefine uiteindelijk ook maar daar is ze nu nog te klein voor en dat zal moeten groeien, het ligt met haar net wat gecompliceerder omdat wij het als “ons” kindje zien aangezien we alles samen hebben meegemaakt met haar. Van de zwangerschap tot de vroeggeboorte tot de hele opvoeding en verzorging. De jongens zijn samen net echte broertjes en ze missen elkaar altijd in de week dat Djayden er niet is. Ze zijn beide super trots op hun zusje. Ik kan nu met trots zeggen dat Djayden echt mijn bonuskind is en ons gezinnetje voelt pas compleet als hij er ook bij is. 

Verder hebben Odette en ik trouwplannen die wij volgend jaar op 12 maart zullen waarmaken! In de toekomst zouden wij zeker nog een kindje samen willen middels een donor traject in het ziekenhuis. Daar wil ik jullie op den duur zeker graag in meenemen!

Voor nu neem ik jullie graag mee in ons dagelijkse leven: ons regenboog gezin!

Liefs Janis & Odette

Snap