Terug
Blog header image

Totaal verrast door Mamaplaats

Hoera! Een prijs gewonnen. Laatste keer dat dat gebeurde was ik ongeveer 5 jaar.
MamavanJongens
6 jaar geleden

Wat goed! Gefeliciteerd! Keep up the good work :)

Chiara
6 jaar geleden

Gefeliciteerd en terecht! Ik lees je Blogs erg graag, om je geweldige schrijfstijl :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Leuk! Deze hebben wij ook gekregen en valt inderdaad wel in de smaak bij ons zoontje. Wij hebben volgens mij alleen wel een andere kleur gekregen, maar dat zal ons zoontje een dikke lekkere worst zijn ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd. Dubbel en dwars verdiend.

Edna & Rosany
6 jaar geleden

Gefeliciteerd. Super Gaaf!!

Anouk H
6 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd, leuk die onverwachtse cadeautjes!

Ilona0903
6 jaar geleden

Gefeliciteerd! Wat leuk!

MummySuze
6 jaar geleden

Grazie! Zeker leuk.

MummySuze
6 jaar geleden

Ik keek de postbode aan en zei, " Ik heb niets besteld!" En toen... Scheur scheur, wat een mooi cadeau!

MummySuze
6 jaar geleden

Komen jullie er ook mee spelen?

MummySuze
6 jaar geleden

Dank u, dank u (dikke glimlach op gezicht).

MummySuze
6 jaar geleden

Kleuren maakt niet uit idd. Ik vraag me af of ik er meer bij kan kopen zodat we een toren tot aan de maan kunnen bouwen. Veel plezier ermee!

MummySuze
6 jaar geleden

Harrrrrrstikke bedankt. Hebben jullie ze ook? Geniale rammeldingen!

MummySuze
6 jaar geleden

Dank je Chiara, ik glans nu helemaal van trots, echt, zoiets maakt mijn avond!

MummySuze
6 jaar geleden

Hmmmmm jummie wat leuk ja ik doe mijn best met plezier! Bedankt!

rebo1982
6 jaar geleden

Yay! Je hebt t verdient! Keep those blogs coming!

MummySuze
6 jaar geleden

Heel graag! Thanks so much for reading them, R!

Blog header image

Bemoei je niet met met andermans kinderen!

En raak ze niet aan

Ik wil graag een pleidooi houden over het bemoeien met andermans kinderen. Waarom doen mensen dat toch? Elke ouder heeft daar wel eens mee te maken gehad en jeetje wat kun je je daardoor onzeker voelen.


Gister was een lange ziekenhuis dag samen met Emma en nu madam in de peuterpuberteit zit kun je wel raden hoe gezellig het was... *Kuch kuch* Ze rende alle gangen door, ze rende ook nog eens continu weg, schreeuwde, gilde, wilde niet in de kinderwagen (lees: schreeuwt alsof ze mishandeld wordt als ik haar erin wil zetten). Naja alles wat ik wilde wilde zij dus niet. En dat is haar goed recht, als je het mij vraagt. Peuter zijn ìs gewoon niet makkelijk.


Ik ben dus geen moeder die de hele dag met doekjes achter de kids aan rent want vieze handes, die zeurt 'ga niet op de vloer liggen', die zegt ga van die tafel af, kijk uit je valt... Nee, wij vinden het belangrijk dat de kids zelfstandig opgroeien.. hier hoor je dus geen kom maar, mama doet het wel. Maar probeer maar eens zo en zo. Op afstand coachen. En natuurlijk als het echt gevaarlijk is grijp ik in.

(Disclaimer: geen verwijt naar ouders die het anders doen. Alles is goed zolang jullie maar gelukkig zijn ❤️)


Gister waren er twee keer vrouwtjes die toch dachten te moeten ingrijpen... De eerste keer stond ze tegen de liftdeur aan... (Die een piep geeft voor de deur uberhaupt open gaat). En vond iemand het nodig om haar daar weg te pakken.. voordat ik het uberhaupt zelf kon zeggen. Want het is zo gevaarlijk allemaal. 

De tweede keer rende ze door de gang heen, en keek ze totaal niet uit (zoals je van een peuter kan verwachten haha). Ze rende bijna tegen zo'n patienten vervoer autootje aan. Die had haar al lang gezien en minderde al vaart, om vervolgens om haar heen te gaan. Een vrouw (wel een andere) greep haar bij haar arm en snauwde naar mij; "ze is nog veeeeeel te jong om het overzicht te hebben". Ja, eens. En ik had zelf ingegrepen als dat dus nodig was geweest. Natuurlijk vertelde ik haar telkens 'kijk uit lieverd' 'goed voor je kijken' ect. Maar bij ons mogen ze gewoon leren door het te doen. En ja ook een foutje hoort daar bij!


Anyway, het was buitenproportioneel en overdreven. Ik lette goed op, maak me alleen niet zo snel druk... Maar een ding wil ik alle mensen op hun hart drukken. BLIJF MET JE HANDEN VAN ANDERMANS KINDJES AF! Misschien hebben ze een andere opvoeding dan jou, maar dan nóg laat je het de moeder gewoon uitvogelen. Ookal doet ze het anders als jij zou doen.

Je er mee bemoeien is gewoon niet netjes! En vaak valt dat zogenaamde gevaar reuze mee!