Blog header image

Toestemming om geboren te worden ;).

'Nu mag je bevallen' zei ik zaterdag voor de grap tegen mijn schoonzus na dat we de eerste verjaardag van onze zoon hadden gevierd..

Vorig jaar was ik op 27 oktober uitgeteld van ons eerste kindje en mijn schoonzus ergens begin november van hun tweede kindje, wat leuk, samen zwanger! Helaas mocht het niet zo zijn, het ging mis bij mijn schoonzus..
Heel begrijpelijk was dit ontzettend moeilijk voor hun. Toen ik op 16 oktober bevallen was van een gezonde zoon waren ze ontzettend blij voor ons, natuurlijk. Ze kwamen gelijk ’s avonds in het ziekenhuis op visite en feliciteerden en knuffelden ons. Ik heb mijn schoonzus een extra dikke knuffel gegeven wat ze, zo blijkt later, heel erg fijn vond. Dat we in ons vreugde, ook even dachten aan hun verdriet vond ze heel fijn en bijzonder.

Nu een jaar later worden we dus wel weer oom en tante, spannend! Schoonzus is op 24 oktober uitgeteld. En eerlijk gezegd vonden we het beiden toch wel eventjes spannend. Wij en ook zij vonden het niet zo leuk als het 16 oktober zou zijn. Dan zou onze Uk altijd zijn verjaardag moeten delen met een neefje/nichtje en zijn eerste verjaardag zou dan ook heel anders verlopen. Afgelopen vrijdag zaten we dus allemaal best even met de gedachte ‘het zal toch niet..’. Gelukkig luistert de kleine buikbaby schijnbaar al heel goed naar ons, want de hij/zij zit nog heerlijk.
(Mocht ze trouwens wel zijn bevallen afgelopen vrijdag dan waren wij natuurlijk heel erg blij, want het is natuurlijk een super mooi cadeau!)

Gisterochtend belde schoonzus ‘Yes!’, dacht ik, het is zo ver! Maar schoonzus stond bij de Lidl en vroeg zich af of ze een skipak mee moest nemen voor onze zoon. Argh, nog geen baby! Maar, we hebben wel een skipak!

We wachten rustig af en telkens als schoonzus belt zal ik denken ‘Yes! Kom maar met dat mooie nieuws’. 
Maar stiekem hoop ik dat het vrijdag is, tijdens de babyshower van schoonzus hebben we een kalender ingevuld met wanneer je denkt dat de baby geboren wordt en het geslacht. Ik heb meisje ingevuld, maar ik denk stiekem een jongetje.. Dus, vrijdag de 23e, dan heb ik 'gewonnen' en dat doe ik graag.

Lieve, lieve baby, sorry dat je van ons nog wel even mocht blijven zitten, je mag nu komen hoor ;).  Wij wachten vol spanning op je en kunnen niet wachten jou te ontmoeten.