Snap

Time saving, omdat de tijd al snel genoeg gaat

De tijd ( vooral met kinderen ) gaat veel te snel. Een greep uit de dingen die ik doe om zoveel mogelijk vliegen in 1 klap te slaan.

Voordat wij ons kleine mannetje hadden was ik al van het multitasken. Ik kan me ook niet herinneren wanneer ik voor het laatst mijn lunch heb gegeten, zonder ondertussen met van alles bezig te zijn. Toen ons mannetje in ons leven kwam ben ik gaan kijken hoe ik hier nog beter gebruik van kon maken. Tijd is immers kostbaar en hoe meer tijd ik 'verspil', hoe minder ik leuke dingen met mijn mannetje en voor mezelf kan doen. Natuurlijk kon ik in de eerste maanden van zijn mooie leventje hier nog weinig aan verbeteren. Ik gaf borstvoeding op verzoek en deed dus het huishouden zoveel mogelijk tussen de slaapjes door. Maar inmiddels is ons mannetje wat mobieler en kan hij zich zelf ook even vermaken. Dus kan het multi task en time saving feest beginnen!

Een van de dingen waar ik zelf heel blij mee ben enzeker 2 uur per week mee bespaar is online boodschappen doen! Bij de AH klik ik snel alle dingen aan die we elke week gebruiken uit de selectie die voor me klaar staat van de eerdere gekochte dingen. Dan nog even sneupen of er nog interessante aanbiedingen zijn en afronden maar. Een paar dagen later staat hun busje voor mijn deur en hoef ik de boodschappen alleen nog maar op te ruimen. Al met al is het bestellen en het opruimen in zo'n half uurtje gedaan! Dit scheelt enorm met hoe ik het voor die tijd deed. Namelijk in de auto naar supermarkt 1. De hele winkel doorlopen en sneupen tussen de aanbiedingen. Dit proces herhalen voor supermarkt 2 en 3 en vervolgens thuis de verschillende dozen uitladen en opruimen. Daar was ik soms toch wel 2 tot 3 uur mee zoet...

Het koken heb ik haast geen omkijken meer naar. Koken is nog nooit mijn hobby geweest en als je mij te lang laat aanmodderen is het de vraag of je de keuken na die tijd nog gebruiken kan. Wat ben ik dan ook blij met onze actifryer en de rijstkoker! Spul erin doen, aanzetten en maar weer verder waar je mee bezig was. De aparaten doen hun werk wel. Na de verstreken tijd heb ik een heerlijke maaltijd optafel, waar ik nog geen 5 minuten werk aan heb gehad. Ook handig: weinig afwas!

Maar als we dan toch moeten afwassen... Wij hebben zelf nog niet heel veel afwas in een keer, dus voor ons is het handig om alles wat we gebruiken direct af te wassen en op te ruimen. Dit is in een paar minuutjes gedaan en eigenlijk merken we niet eens dat we er tijd aan kwijt zijn, omdat we sowieso al moeten opruimen na het eten of een bakje koffie. Ik weet nog van toen ik bij mijn ouders woonde dat alle afwas op het aanrecht werd gezet, om dit na het avond eten allemaal af te wassen. Omdat er voor elke keer drinken ook nieuwe glazen of kopjes werden gepakt, stond het aanrecht best vol, waardoor we hier zeker wel een half uur per dag mee bezig waren. Tegenwoordig hebben zij een vaatwsaser. Dat lijkt me voor grotere gezinnen ook wel tijd besparend, alleen zou het voor ons nu misschien nog haast meer werk zijn om alles er in te zetten en na de wasbeurtweer op te ruimen.

Om nog even bij het wassen te blijven ben ik heel blij met onze wasmachine. Hier zit een express programma op die kleren die niet zo heel vuil zijn binnen een kwartier te wassen. Ook kleren waar een beetje etensvlekken op zijn gekomen worden hier perfect schoon mee als ik ze ook nog even insmeer met vlekken behandelaar. Hup de kleertjes van mijn zoontje en een paar shirtjes van mezelf die ik maar een paar uur gedragen heb erin, ondertussen even wat opruimen en na 15 minuten weer een hele was klaar.

Hebben we nog het in bad gaan. Mijn vriend en ons mannetje gaan lekker samen in bad. Dit is niet alleen leuk, maar bespaard dus ook tijd. We slaan hierdoor meerdere vliegen in 1 klap. 1: Mijn vriend en zoontje hebben quality time. 2 ze zijn beide weer schoon. 3 ondertussen kan ik mooi de was opvouwen en de pyama van ons mannetje klaar leggen.

Ook tijdens het wandelen weet ik zeker drie vliegen te raken. De eerste is de tijd die ik met mijn zoontje doorbreng. Lekker liedjes zingen ondertussen en zo nu en dan even stoppen om mooie dingen te laten zien. De 2e is mijn conditie en figuur. Door met een beetje tempo te lopen en route van ongeveer een half uur tot 3 kwartier te doen, merkte ik binnen een maand al dat ik een betere conditie had en dat ik al een paar kilo kwijt was. En de derde is dat we allebei weer een goede dosis vitamine en frisse lucht hebben gekregen!

Natuurlijk is het multi tasken tijdens de lunch er ook in gebleven. Tijdens mijn broodje of tijdens het dutje van meneer onder het genot van een bakje koffie regel ik de administratie, doe ik mijn boodschappen online en bestel ik leuke kleertjes. Daarnaast ben ik steeds aan het opruimen terwijl ons mannetje lekker rond kruipt.

Maar mijn aller leukste time saver is toch wel het stofzuigen geworden! Waar ik ons mannetje een tijdje geleden nog zijn angst voor de stofzuiger heb moeten helpen overwinnen is het nu haast een feestje voor ons allebei! Hierbij weten we ook nog in een klap de meeste vliegen uit de lucht te slaan! 1: Het huis is weer netjes. 2: Ontwikkeling van ons mannetje. Sinds kort mag hij van mij lekker rondkruipen als ik aan het stofzuigen ben. Zo kan hij mooi oefenen met kruipen en klimmen en zelfs geluiden na doen! Hij komt al aardig in de buurt van het geluid van de sofzuiger. 3: Mijn conditie en gewicht. Ze zeggen wel eens dat een half uur stofzuigen gelijk staat aan een uur earobics. Al met al ben ik wel een half uur verder als ik boven en beneden alles goed gezogen heb. Ondertussen natuurlijk een beetje spelen met mijn zoontje en de sofzuiger. Dat brengt me dan ook gelijk bij de 4e vlieg: Plezier! Wat een lol heeft ons mannetje tegenwoordig als ik aan het stofzuigen ben. Ik zou haast denken dat hij dit leuker vind dan welk speelgoed hij dan ook heeft! En wat kan ik daar dan zelf ook weer van genieten. Ik had het nooit gedacht, maar ik vind stofzuigen nu zelf ook echt leuk om te doen!

Hoe besparen jullie tijd? Misschien nog tips wat ik nog meer zou kunnen doen? Ik hoor het graag, want de tijd gaat al snel genoeg!

7 jaar geleden

Thnx! Die plaatjes komen van bitstrips. Dat is een app op facebook. Ik ben op zich creatief genoeg om ze ook zelf te tekenen, maar dan gaat er nog weer meer tijd in zitten en ja ik was juist goed bezig met tijd besparen he ;)

7 jaar geleden

Internet is inderdaad een hele grote vriend van me. Als we afhaal eten of bezorgen bestel ik telefonisch. Heb de nummers in mijn telefoon staan ;)

7 jaar geleden

Die plaatjes erbij... je kan er zo een boekje van maken! Leuke blog

7 jaar geleden

Zo veel mogelijk online.. Zoals online bestellen van het eten.. Weet niet waar ik anders de tijd vandaan haal hihi