Snap

The season to be Jolly and stressed out

Ik roep dat ik er klaar mee ben. Zoë kijkt niet op of om. Ben ik al zo ver? Dat mijn dochter mijn uitbarsting als "normaal" ervaart?

Ik ben ongeduldig en roep dat ik er klaar mee ben! Zoë kijkt niet op of om.

Ik heb aangeboden om wat te maken voor de kerstlunch op de school van mijn oudste dochter. Ik voelde me er min of meer verplicht toe. Ik weet dat ik doe wat ik kan en probeer zoveel mogelijk voor mijn meiden te regelen, maar soms ben ik het zat. Zo ook vandaag. Ik begon vol goede moed aan het bakproces van zeker 27 cup cakes. De pakken gaan per 12, dus ik was uiteindelijk 36 cup cakes aan het bakken. Demi lag op bed en vol goede moed begonnen Zoë en ik aan het bakproces. Op de achtergrond klonk gezellige kerstmuziek. 

1.5 uur verder waren alle cup-cakes gebakken. Daarna hebben we er een aantal versierd. 6 stuks welgeteld. Toen was ik het zat. Ik zei het ook echt zo. Ik werd humeurig. “Zoë, we stoppen nu even met de cup cakes. Jij mag nog verder decoreren, maar mama is het zat” zei ik een beetje kribbig. Oké behoorlijk kribbig. Zoë keek mij wazig aan. “Oké mama” zei ze kalm terwijl ze nauwelijks moeite doet om op te kijken. Ik ruimde de bende op en samen plofte we op de bank.

Mijn dochter vindt het blijkbaar de normaalste zaak als ik zeg het zat te zijn en min of meer uit mijn panty schiet om niks. Normaal ben ik echt niet zo. Ik ga altijd maar door en ben de vrolijkheid zelve. Ik vind de kerstperiode de leukste tijd van het jaar. Ik geniet van de lichtjes overal, de geur van de dennenboom, de lange avonden, de kerstliederen en de vrolijkheid overal.

Buiten dat gaan er ook veel radertjes in mijn hoofd draaien van alles wat ik nog moet doen of vooral van alles wat ik mezelf opleg om nog te doen. Welkom kerst-stress.

Uiteraard zijn er de cadeaus. Cadeaus voor de kinderen heb ik vrijwel allemaal in huis. Dan wil ik nog een cadeau voor mijn man halen en moet ik tevens cadeaus halen voor degene die ik heb getrokken. Zoals elk jaar trekken we lootjes bij mijn schoonouders. Ik heb al eens eerder aangegeven in een andere blog, dat we 4 kerstdagen hebben. Ik en mijn man hebben allebei ouders die zijn gescheiden. Mijn vader is er eigenlijk nooit met de kerst, dus wordt het 9 van de 10 keer 3 kerstdagen, maar dan nog.

Bij mijn moeder hebben we dit jaar een kerstlunch op 2e kerstdag. Behalve de cadeaus zijn er ook de gerechten. Ik vind het heerlijk om bijzondere gerechten te maken en mijn familie hiervan te zien genieten. Maar ook daar zit veel tijd in. Tussen de bedrijven door moet ik ook gewoon naar werk en heb ik ook mijn kinderen om me heen op mijn vrije dagen. Ik weet dat het mij allemaal wel gaat lukken, maar het is wel jaar in, jaar uit, een uitdaging. Een soort dweilen met de kraan open en roeien met de riemen die je hebt. Nu al, 2 weken voor kerst zit ik met mijn handen in het haar. Behalve dat ik lijstjes in mijn hoofd aan het maken ben om zo maar niks te vergeten, stuiteren mijn kinderen alle kanten op. Deze drukke maand heft ook zijn tol op mijn meiden. Van Sinterklaas verwelkomen en uitzwaaien naar de kerstboom optuigen. Van cadeaus in overvloed, van later naar bed gaan en extra vroeg wakker zijn, van kerstjurken uitzoeken en kerstkaarten maken tot de dagelijkse “wanneer is het kerst"- vraag. De kinderen zijn moe maar opgetogen. Ze kijken uit naar de kerstdagen, de gezelligheid, het eten en de kerstvakantie. Ik ook. Ik kijk uit naar de leukste tijd van het jaar. Nu moet ik nog proberen de rust te vinden om te genieten. Daar begin ik vanaf nu mee. Ik laat alles maar over mij heen komen, verstand op nul en gewoon gaan. Doen waar ik goed in ben. Het regelen van alle zaken. Zolang ik mijn verstand niet verlies, komt het allemaal wel weer goed! Merry Christmass everyone!!! 

7 jaar geleden

Hahaha super leuk..!! T gaat helemaal leven voor me zoals je het schrijft.. En ik herken die buitjes nog wel haha ????

7 jaar geleden

Dank je wel. Lief:)

7 jaar geleden

Dank je wel! Ja heerlijk. Ben dol op schrijven. Groetjes

7 jaar geleden

Dank je Mummysuze. Je doet je best inderdaad! en je nepboom zal er vast prachtig uitzien:)