Snap

Terrorisme versus Sport

Gelukkig begint het beetje bij beetje weer af te nemen en kunnen we weer genieten van sport.

Gelukkig begint het beetje bij beetje weer af te nemen en kunnen we weer genieten van sport. Wat is het toch belachelijk als je ziet dat stadions half leeg blijven omdat mensen bang zijn om sport te gaan kijken. Iets wat voor verbroedering moet zorgen (met elkaar achter de club staan) mondt uit op iets heel anders. Mensen gaan met lood in de schoenen naar sportwedstrijden of ze gaan gewoon helemaal niet. Dat doet mij pijn.

Ik sport zelf heel graag en ik zou echt enorm balen als dat niet meer kan door oorlog. Sporters zelf zullen ook wel angstig geweest zijn om te gaan sporten en dat is helemaal belachelijk! Denk dan vooral aan het Duitse voetbalelftal. Zij hebben die nacht in Parijs in het voetbalstadion geslapen, vervolgens wordt enkele dagen later de interland tegen Nederland afgelast ivm mogelijke aanslagen. Brrr. Ik moet er trouwens ook niet aan denken wat voor slagveld het zou zijn geweest als ze wel dat stadion ingekomen waren die bewuste vrijdagavond. Ik weet trouwens ook nog precies waar ik was: aan het sporten.

Ik hoop in ieder geval dat komend weekend als ik sport kijk dat ik wel volle tribunes zal zien, dat de angst weer een beetje naar de achtergrond verdrongen is.

Ben jij afgelopen week bang geweest voor een aanslag? En ben je daarom juist niet gegaan of wel met veel pijn en moeite?

8 jaar geleden

Eerlijk? Ja ik ben bang. Het begint wel wat te zakken maar ik heb echt gekozen om wel naar de intocht te gaan. De week later ook naar de intocht in de wijk. Deze was nog kleiner dan waar de Sint echt ingehaald werd. Toch zei ik vorige week woensdag nog net niet doe je voorzichtig? Toen manlief met onze zoon naar de kinderboerderij ging. Het moet slijten, hoe lang het duurt weet ik niet. Manlief is wel naar de staking van de wsw geweest. Dat was een heel groot gebeuren. Ik ga gewoon door en zie het wel. Ik doe niets minder maar ook niets meer dan gewoon. Ik hoop voor julie dat de tribune ook weer net zo vol komen als 4 weken geleden.