Snap

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART THIRTEEN)

Een baby krijgen...die krijg je niet zomaar. Lees mee met Suzy Had A Baby. And HOW (deel 13)

Ik sta op het uiterste puntje van mijn tenen, middenin de droom van elke modieuze vrouw: mijn ultra-briljante inloopkast. Nog even, nog een beetje! Ja! Hebbes. De plastic tas met mijn verzameling babyspullen prop ik als laatste in mijn koffer. Er zitten Disney sokjes in uit Dublin. Geelgestreepte pakjes uit Londen, plus geborduurde slabbetjes, rammelende konijnenslofjes, en een gestoffeerd fotolijstje in de vorm van een koe. Alles is zo zoet, en met brandende broedgevoelens en vurige hoop uitgezocht. Of ik ze daadwerkelijk nodig ga hebben, dat weet ik niet. Als M bijdraait - wat ik wens met alle druppels bloed in mijn aderen, die het kookpunt bereiken telkens als ik aan ‘de situatie’ denk - kan ik ze altijd weer mee terug slepen naar Dubai.

Morgen vertrek ik naar Nederland. Een paar dagen vakantie. Deze reis stond al gepland; ik wil de verjaardag van mijn kleine neefje niet missen. Maf, eigenlijk. Ik ben hier in Dubai voortdurend op vakantie, en nu vertrek ik naar één van de koudste kikkerlandjes, en noem het ‘mijn vakantie’. Als iemand mij jaren geleden verteld had dat ik dát ooit over Nederland zou zeggen, had ik hem vierkant, rond en driehoekig uitgelachen.

Ondanks de honderden reizen die ik op mijn naam heb staan, ben ik een beroerde inpakker. Nog steeds. Het zal mijn drang naar perfectie wel zijn, en de angst dat ik het verkeerde ingepakt heb: mijn pikante bikini naar Alaska, de gebreide kersttrui naar de Bahama’s. En dus loopt het zweet in stralen langs mijn ruggengraad naar beneden: ikzelf loop de keuken in, schiet met mijn nagel een kakkerlak van de magnetron af en klik de waterkoker aan. Tijd voor een koffie. Opgefokter kan ik namelijk toch niet worden.

Over een uur landt M weer in Dubai, na zijn 4-daagse reis naar Afrika. We hebben afgesproken dat ik straks naar hem toe ga. Nu ik me inbeeld hoe deze avond zal gaan verlopen, trillen mijn handen van de zenuwen.

“Ghallo,” hoor ik achter me. Het is Alex, onze Siberische Rus, wiens engelse accent mij vaak aan het lachen maakt. Hij heeft oranje haar en een guitige kop. Hij maakt er een sport van wiet Dubai binnen te smokkelen en geniet er van elke keer wanneer het hem weer lukt. Ik vind het wat griezeliger: ik weet nooit of hij wel thuiskomt als hij vroeg van huis vertrekt. Zijn kamer is een soort van Zo-Ziet-De-Wereld-Eruit-Na-Magische-Paddestoelen; neonlichten en mysterieuze kleurenposters bedekken elk stukje muur. Op zijn bed ligt de kont van zijn vriendin. Hij mist haar zo erg, dat ze een foto van haar achterwerk op een kussen heeft laten drukken, en daar valt hij elke avond op in slaap. Niet lang geleden heeft Alex mij – op mijn aandringen – een fles sterke Russische drank achterover laten klokken. Nadat ik mijn hoofd weer uit de WC had gehaald en een restje maaginhoud uit mijn mondhoek veegde, heb ik blijkbaar met mijn vinger naar de half ontbloote Alex gewezen en giechelend gemompeld, “Alex, Alex, jouw tepels passen écht niet bij je baard!”

Hij heeft het mij vergeven, en als dank deel ik sinds een tijdje mijn fel-begeerde pasje voor het zwembad alleen met hem. Niet met de andere zeven bewoners, want dan is ie binnen de korste keren foetsie. Elke dag spreken we een nieuwe geheime verstopplaats af in de gedeelde keuken.

“Ga je even mee zwemmen, Alex?” vraag ik wanneer ik het pasje uit zijn pakje rijst vis. Dat wil hij wel.

“Heb jij ooit ruzie met je vriendin?” flap ik eruit.

We zijn net in het zwembad gesprongen en het water is fantastisch verkoelend. De palmbomen wiegen zachtjes in de warme wind, en de lucht kleurt al mooi roze en rood. In de verte hoor ik de opzweepende muziek van de strandtent die naast ons woont. Weer schiet die gedachte door mij heen: “Dit kán ik nooit meer missen. Dat wil ik niet. Mijn geweldige huisgenoten, de verkoelende plons...”

“Ja, natuurlijk wel. Soms, ja,” zegt Alex als hij in tegenovergestelde richting langs mij heen spettert.

“En wat nu als jullie er niet uit lijken te komen? Dat jij het ene wil, en zij het andere? Wat doe je dan?” Mijn stem beeft.

“Kun je iets specifieker zijn?”

“Nee.” Ik ben gestopt met zwemmen en doe driftig mijn dagelijke beenspieroefeningen. Ik voel de woede in mijn stijve ledematen. Mijn armen bewegen als een houten treksoldaatje mee omhoog en omlaag.

“Nou, we komen eigenlijk overal wel uit," zegt hij. "Uiteindelijk. Dat moet wel, als je graag bij elkaar wilt blijven."

Even voel ik mij heel jaloers. Geef mij zo'n vent als Alex. Iemand die het bij elkaar blijven als uitgangspunt neemt. En dan naar een oplossing zoekt. 

"Hebben jij en M een heel groot probleem, dan?” vervolgt Alex.

“Ehm, nou, ja en nee. Het probleem is heel groot, maar hetgene zelf is heel klein.” Ik weet zeker dat dat mysterieus genoeg is. En tegelijkertijd ongelooflijk correct en eerlijk.

“Je bent toch niet zwanger, of zo? Want dat zou-”

“Nee, natuurlijk niet,” lach ik snel, en duik onder water. Mijn hart gaat tekeer als een malle. Shit. Hoe kan hij dat nu weten? Ik mag het niet toegeven. Want wat als hij het per ongeluk aan iemand doorvertelt? Nee. Ik moet mijn hoofd koel houden.

"Laat maar zitten," zeg ik uiteindelijk. "Het komt vast wel goed."

Met een geforceerde glimlach op mijn lippen begeef ik me naar boven, en spoel onder de douche het chloor van mijn huid. Vervolgens smeer ik mij in met sensueel-geurende amber lotion, omdat het al bijna tijd is om naar M te gaan.

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART ONE): http://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-one

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART TWO): http://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-two

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART THREE): http://www.mamaplaats.nl/blog/suze-had-a-baby-and-how-part-three

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART FOUR): http://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-four

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART FIVE): http://www.mamaplaats.nl/blog/suze-had-a-baby-and-how-part-five

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART SIX): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-six

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART SEVEN): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-seven

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART EIGHT): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-eight

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART NINE): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-nine

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART TEN): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-ten

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART ELEVEN): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-eleven

Suzy Had A Baby. And HOW! (PART TWELVE): https://www.mamaplaats.nl/blog/suzy-had-a-baby-and-how-part-twelve

7 jaar geleden

Dank je, dank je, ik MOET tijd maken voor deel 14, en mijn hersenen flink laten knarsen...

7 jaar geleden

Wat lief!

7 jaar geleden

Wat een spannende en intrigerende blog schrijf jij toch! Een compliment voor de stijl! Het is een meeslepend verhaal wat volgens mij niemand kan verzinnen. Ik wacht met spanning op het vervolg!

7 jaar geleden

Ik heb deze week niet zoveel tijdom alle blogs te lezen, maar voor jouw blogs maak ik zeker tijd! Het neemt je echt mee!