Snap
  • Mama
  • moederschap
  • ouderschap
  • downsyndroom

SOMS VIND IK HET MOEILIJK | Blog over downsyndroom

Ik zat even in een periode dat ik downsyndroom niet zo leuk vind. Joas is mijn schatje... maar de dingen die voortkomen uit downsyndroom... echt!!!

Het is ook eigenlijk niet uit leggen. Ik denk dat de enige persoon die mij begrijpt Wilfred is.

Het is gewoon pittig. Hoewel hij zo hetzelfde is als de andere twee, is hij tegelijkertijd zo anders. Lief, leuk, zacht, puur. Maar ook al 6 jaar een peuter, koppig, oost Indisch doof, ander gedrag.

En ik weet dat het niet eerlijk is, en ik het niet mag doen, maar ik zit gewoon in een periode dat ik hem vergelijk met klasgenootjes. En dan denk ik, wat kan het makkelijk zijn, een bijna-6-jarige. En ja natuurlijk, elk kind heeft zijn nukken, zijn issues.. Hoe zal ik het omschrijven? Bij andere 6-jarigen zie je al een stuk zelfstandigheid. En dan heeft Joas niet. Waar ik Juup bij moet helpen, help ik Joas ook bij. En ja, soms kies ik voor gemak, in plaats van lange lange strijd om iets aan te leren. Gewoon, omdat ik er geen puf voor heb.

En waar andere kids al buiten spelen met vriendjes, kan dit niet met Joas. Die kan ik gewoon niet alleen laten. En ik voorzie ook niet dat dit de komende 5 jaar verandert.

Ik moet gewoon weer even moed verzamelen. Moed om samen met mijn guppie de strijd aan te gaan. Om samen gelukkig te zijn en niet verder willen kijken dan vandaag. Want deze gedachten zijn absoluut niet fair richting hem. šŸ˜¢

(NOTE: deze meltdown komt voort uit slaapgebrek)

Volg ons dagelijks op www.instagram.com/bzzonder