Snap

Sinterklaas: Dit is mijn schoen.. welke heb jij?

Even iets leuks. In mijn klas heb ik een mooie huis hoek met een vuurkorf waar je je schoen bij kan zetten. Zie hierboven het resultaat.

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat de grootste schoenen uit de kast worden getrokken om neer te zetten. ;-) Want hoe groter de schoen, hoe groter het cadeau toch? Althans de kinderen uit mijn klas zijn het hierover eens. Dus krijg ik als juf het grootste cadeau volgens de kinderen. Het leek hun een goed idee om mijn schoenen bij de vuurkorf te zetten. Misschien dat we dan wel heel veel pepernoten kregen. Ja, je leest het goed... we. De kinderen willen wel dat ik het met ze deel. 

Dus zo gezegd, zo gedaan. Mijn schoenen uitgetrokken (gelukkig had ik hele mooie, gaatloze, gekleurde sokken aan.) en voor de vuurkorf gezet. Vandaag had ik mijn trompet meegenomen, dus al spelend met de kinderen sinterklaasliedjes gespeeld. Als wij nu nog geen pepernoten krijgen..... Ik weet in ieder geval dat mijn kleuters niet kunnen wachten tot morgen. Gaan ze bij binnenkomst gelijk naar mijn schoen rennen? En laat ik mijn schoenen staan of neem ik ze stiekem mee naar huis en zet ik ze er morgen weer neer?

Jullie hebben nu mijn schoenen gezien... maar ik ben heel benieuwd naar jullie schoenen. Helaas kunnen we geen foto's uploaden in de reacties, maar je kan er wel over bloggen :-) Ik en mijn schoen....

Thuis hebben we geen open haard en geen schoorsteen. Maar ik heb gezien dat Sint alle deuren open krijgt met zijn ring. Dus onze schoenen staan bij de verwarming. Ik zorg voor de schoencadeautjes, dus mijn schoentje zat afgelopen keer niet vol. Manlief een hint gegeven.... dus ik ben benieuwd of mijn schoen dit weekend wel vol komt.

Hoe ziet jouw schoen eruit? En waar zet jij hem? Laten we mamaplaats vol schoenen plaatsen.... het is immers sinterklaas ;-)

ps. de foto is gemaakt door mijn kleuterfotograaf Olivier... voor al jullie feesten en partijen ;-)

8 jaar geleden

Ik geef groep 1/2 les. En zit nu op 21 kleuters. Ik eindig er dit jaar met 29 (op papier met 32) Verder werk ik 4 dagen en dat vind ik wel erg lekker, omdat het dan echt mijn groepje is. Hoeveel dagen ga jij werken?

8 jaar geleden

Ja ik vind het heel spannend, ik ben er toch een hele tijd uit geweest. Maar volgens mij kom ik op een hele fijne school met fijne collega's en ik ben blij dat ik de kleuters krijg. We beginnen rustig aan met 5 kindjes na de kerstvakantie, maar gedurende het schooljaar worden dit er 27! In welke groep werk jij? Werk je fulltime of parttime en hoe groot is jouw groep?

8 jaar geleden

hahaha je mag langs komen!

8 jaar geleden

Super leuk! Heel veel succes. Vind je het spannend om na 7,5 jaar weer aan de slag te gaan? En goed om te lezen dat mijn blogs dit voor elkaar krijgen!