Terug
Blog header image

Sex aan de keukentafel

Een situatie uit het leven van een mama in een mannenhuishouden. Aan tafel hadden we het over snacks....of was het stiekem toch sex?

Links van mij aan tafel zit F in zijn donker blauwe Stokke kinderstoel ( niet bedoeld als reclame maar echt ik hou van die stoelen. ) rechts van mij zit R in zijn donker blauwe Stokke stoel. Tegenover me zit S, mijn man, in voor en tegenspoed.

We eten, tenminste we doen een poging tot eten. R heeft besloten dat hij nooit meer groenten eet en F volgt het voorbeeld van zijn grote broer. Ondertussen proberen S. en ik een gesprek te voeren wat natuurlijk niet lukt nu de gebroeders gezellig op 1 lijn zitten.

Ik kan me nog herinneren toen ik zwanger was van de tweede en we hoorde dat het een jongetje was hoe erg we hoopte dat de broertjes vriendjes zouden worden en voor elkaar zouden opkomen. Nou daar komen we inmiddels op terug nu we twee super boefjes in huis rond hebben lopen die elkaar alleen maar aanmoedigen stoute dingen te doen.

Maar goed we zitten aan tafel en proberen een gesprek te voeren. Zonder succes. We spreken met R. af dat hij in ieder geval de helft van de groenten op moet eten en voor F. prakken we de groenten nog even extra door de rijst heen. En dan opeens uit het niets klinkt er een keiharde boer over de tafel. Nu moet je weten dat als ik ergens allergisch voor ben het slechte tafelmanieren zijn.

Zo streng als ik kan kijk ik naar R. die onschuldig zijn schouders ophaald. Tegenover me op het gezicht van S. staat de meest onschuldige blik die ik ooit heb gezien.

Natuurlijk barst R. in lachen uit en volgt zijn kleine broertje zijn voorbeeld. Met een diepe zucht kijk ik S. aan. Deze grijnst me aan en even heel even wens ik dat ik een relatie aan was gegaan met een vrouw dan was het in ieder geval twee tegen twee geweest.

“ Je weet wat dat betekent. Geen sex voor jouw vanavond.”

Het is een grapje wat we wel vaker hebben gemaakt maar nog nooit eerder met de kinderen erbij realiseer ik me te laat.

“ Ja papa! Geen snacks voor jou vanavond!” Roept R. mij na over tafel. Waarna hij mij aankijkt en vraagt. “ Wel voor mij toch mama?”

We schieten allebei tegelijk in de lach. Gelukkig heeft R. nog geen idee wat zijn papa en mama bedoelen met snacks.

Sindsdien is snacks ons code woord voor sex, en geloof me het werkt geweldig. De ene keer zijn we te moe voor snacks of hebben we het aan tafel over de geweldige snacks die we de avond daarvoor hebben gegeten. Soms hebben we trek in harde snacks maar meestal toch wel de zachte snacks.

Tja wat kan ik zeggen? We snacken wat af!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Hahahahaha!! X'D

Lindsy83
6 jaar geleden

leuk gevonden! Ik ben wel al benieuwd naar de blikken in de ogen van jullie zoonjtes als er over heel wat jaren achter komen wat voor snacks jullie nou toch aten ;)

MommyLove
6 jaar geleden

oo wat leuk die ga ik onthouden voor als madammeke wat ouder is hahaha :P

rebo1982
6 jaar geleden

Hahaha :)

MamavanJongens
6 jaar geleden

Waaaahahahahahahahahahahahahaha! Ik moest erg lachen! Snacks ;)

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

hahaha, hier gebruiken we ook code taal. Nog een paar jaar en dan hebben ze dat ook door.

elke1989
6 jaar geleden

Haha! Leuk!

Anoniem
6 jaar geleden

Gewéldig!!!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Favoriete snack? Laat me raden frikadel ;-) hihi sorry.. heb smakelijk om je blog moeten lachen . Dankjewel!

Anoniem
6 jaar geleden

Hahahah geweldig er in houden tot ze het door hebben

dizizpamela
6 jaar geleden

Ik ben eigenlijk meer van de kaassouffle ;) Maar je bent meer dan welkom. Krijg nu alleen hele verkeerde beelden bij het woord snackbar....

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb erg gelachen om je verhaal :D Is ook wel herkenbaar als bijna mamma van 3 jongens en een man waarbij ook ik weleens het gevoel van jongens tegen het meisje heb. Komische situaties ten gevolg! Goed gevonden, snacks, die gaan we onthouden ;)

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.