Snap
  • Mama
  • Mamavan3
  • Ochtendroutine
  • backtoschool
  • Schoolrun
  • Groep2

Schoolrun ochtendroutine met 3 kids

Hoe onze ochtendroutine er aan toe gaat sinds de zomervakantie weer voorbij is en onze oudste (4,5 jaar) weer naar school gaat!

De zomervakantie zit er op! Onze eerste sinds Senn naar school gaat. Hij is nu gestart in groep 2.

In de vakantie hebben we er optimaal van genoten dat we geen wekker hebben hoeven zetten. Later naar bed en hopelijk wat langer 's morgens in bed. We hebben geluk met goede (door)slapers, dus met wat mazzel sliepen ze wel tot 7.30 a 8.00 uur, heerlijk!

De laatste week zomervakantie werden de oudste 2 al steeds rond 7 uur wakker (vroeg voor ons doen), maar wel fijn om zo alvast te wennen aan de tijden voor de schoolrun!

Ochtendroutine6.45 uur

De wekker staat sowieso op 6.45 uur, mocht Mikk (3 maanden) doorslapen -wat hij nu 2 weken niet meer doet sinds we moesten overstappen naar flesvoeding- dan hebben we in elk geval wat rustiger de tijd voor een voeding. Mocht hij wel eerder wakker worden en al een voeding hebben gehad dan staat de wekker om 7.00 uur.Gisteren werd Mikk om 6.15 uur wakker (23.00 uur laatste voeding, dus helemaal fijn). Gerrit of ik maak snel een flesje beneden en kruip weer in bed met Mikk. Echt even rustig wakker worden met Mikk drinkend naast mij op een kussen. Heerlijk!

7.00 uur

Senn (4,5 jaar) en Noah (bijna 3) worden meestal rond 7.00 uur wakker (van ons gestommel) en dan wordt het tijd om op te staan!Sinds de zomervakantie willen ze 's morgens tv kijken (voorheen nooit), maar dit is wel een handige troefkaart."Oké goed jongens, maar dan eerst....?" Jongens: "kleren aan". Senn: "weet ik mam, hoef je niet telkens te zeggen".

Senn kleed zichzelf aan, soms met een beetje hulp en Noah helpen we.

7.15 uur

Gerrit gaat vaak met de jongens naar beneden en smeert broodjes (ook voor naar school). 

Mocht Mikk later aan een fles beginnen en hij drinkt op z'n dooie gemakkie dan zet ik de volgende troefkaart in. Kussens, heel veel kussens. Zie foto hierboven!Dan heb ik tijd om mezelf aan te kleden en daarna Mikk te wassen en verschonen. 

7.30 uur

Tegen de tijd dat ik beneden ben, hebben de jongens net hun broodjes op en zitten ze voor de tv.Meestal is Gerrit dan al weg of gaat bijna weg.Mikk gaat (als we met de auto gaan) alvast in de maxicosi en dan is het tijd voor mijn ontbijt. Meestal ontbijt ik met kwark, een glas optimel en thee terwijl ik ondertussen gezellig op insta met jullie zit te kletsen en mooie foto's bekijk en verhalen lees. Relaxt!

8.00 uur

De schooltas wordt ingepakt en de haren van de jongens krijgen weer wat model.Als ik nog wat tijd over heb ruim ik alvast de vaat op, de schooltas inpakken, eventuele vieze was in de wasmachine gooien..

8.10 uur

Schoenen en jassen aan. 

8.15 uur

Naar de auto, kids inladen en rijden maar! Het is maar 800 meter, maar 's morgens ga ik eigenlijk nooit lopend...OF... (Sinds het weekend hebben we een bakfiets, dus als het niet extreem hard regent) stappen de kids in de bak!

8.20 uur

Senn is op school afgezet, wij rijden weer naar huis.Mikk gaat dan meestal op bed.

En het huishouden gaat weer verder.

's Morgens ben ik op mijn "productiefst", dus daar moet ik het van hebben.Ach je kent het wel, vaatwasser uit- en inpakken, wasje opvouwen, was ophangen, stofzuigen, slaapkamers weer aan kant. Ik probeer zoveel mogelijk te doen als de jongens wakker zijn, zo heb ik tijd voor mezelf als hun ook zitten te "chillen" ;-)

Snap

Relaxt

Zo vind ik onze ochtenden best nog relaxt! Het heeft even geduurd voor ik besefte dat snoozen écht niet de moeite waard is...Serieus liever een half uur "over" dan 1 minuut te laat, haha.

Maar het loopt natuurlijk niet altijd op rolletjes. Net een poepbroek voor je de deur uit wil, drinken wat op de grond valt, een kind die zijn teen stoot, een peuter die niet de rode maar groene jas wil dragen, gemopper dat hij niet naar school wil ....

Vertel..

Hoe gaan bij jullie de ochtendroutines? Ook wel redelijk gestructureerd en relaxt? Of snoozen is life en chaos all over the place? 

3 jaar geleden

😅

3 jaar geleden

Oef, zien te voorkomen dus.. wat bijna onmogelijk is met kids 🤭

3 jaar geleden

Hier redelijk gestructureerd tot er iets anders loopt dan anders en dan is het net domino's als een steentje valt vallen ze allemaal 😅