Terug
Blog header image

"Schatten" in de Kringloopwinkel

​Komen jullie wel eens in een kringloop winkel? Ik wel! Gewoon om even te neuzen wat ze te koop hebben en soms valt me oog wel eens op iets.
EvaD
6 jaar geleden

Nee kom er eigenlijk nooit! Maar zag al vele mensen die er voor naaispulletjes heen gingen, enorm veel keus. Dus twijfel al even om toch eens langs te gaan.

Anouk H
6 jaar geleden

Super leuk dat soort dingen! Ik heb er ook wel eens boeken gehaald inderdaad en ooit een kastje wat ik heb opgeknapt. Het verschilt wel per winkel moet ik zeggen, sommige winkels hebben echt alleen maar troep.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik kwam voor dat ik mijn zoontje had heel veel in kringloop winkels. Ik geloof dat ik hooguit 6 nieuwe boeken in mijn collectie heb en de rest is tweede hands. Mijn garderboe precies hetzelfde verhaal ;) Nu ik er over nadenk is er wel heel winig hier in huis dat ik nieuw heb gekocht, behalve de uitzet voor de baby dan. Het is zowiezo wel leuk om tond te sneupen, ook al koop je niks :)

Chiara
6 jaar geleden

Ik HOU van de kringloopwinkel! Zelf koop ik er geen kleding of schoenen maar voor de rest bestaat 90% van m'n huis uit kringloopspullen... Toen ik zwanger was ook ideaal! Bedje 10 euro (wel een nieuw matras gekregen), box 7,50, stoeltje 5 euro.. Ideaal!

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Soms kom ik er, maar dat is meer per toeval. Wat ik wel graag doe is op een rommelmarkt rondsnuffelen. Superleuk om te zien wat mensen voor een prikkie wegdoen. Ik kom altijd wel met iets leuks terug: boeken, een puzzel, spelletjes of een oud kastje wat ik kan oppimpen. En ben het wel met je eens, ik koop schoenen en ondergoed altijd nieuw. Precies om de redenen die jij aangeeft.

anoniem2017
6 jaar geleden

Ja hoor daar komen wij wel eens. Wij noemen dat de snuffelwinkel. Gewoonlijk zijn de kinderen dan gelukkig met iets wat nog geen 2 euro kost. Daar kijk ik vooral op buitenspeelgoed. Breng er ook regelmatig wat naartoe trouwens

Sara146
6 jaar geleden

Ja ik kom er wekelijks, even rondkijken en koop er vooral kleding voor mezelf, mijn man en ons dochtertje. Best handig na mijn zwangerschap want toen moest ik ineens aan een andere maat broeken en ja.. toen was er gelukkig een kringloopwinkel met broeken voor 5 euro per stuk. Maat doet er niet toe, alles wat ik mooi vind, kan ik in principe ook in mijn eigen maat maken, want ik ben goed met de naaimachine. Scheelt echt heel veel geld en zo kunnen wij weer andere dingen betalen. Overigens zijn mijn kasten, bankstel, dressoir, tafel met stoelen, en alle baby meubels en accessoires allemaal van de kringloopwinkel :) Fijn dat dit er is!

Kimdejong
6 jaar geleden

Ik zou zeggen doen! ;-)

Kimdejong
6 jaar geleden

Verschilt zeker per winkel en ook per week vind ik.

Kimdejong
6 jaar geleden

Zeker weten.. kijken kijken niets kopen kan ook hahah

Kimdejong
6 jaar geleden

Ideaal vind ik ook. Ik wil nog wel wat meer opfleur/ op leuk projectjes gaan starten als het lekkerder weer wordt.

Kimdejong
6 jaar geleden

Rommelmarkten doe ik eigenlijk niet. Moet je hier in de buurt meestal entree voor betalen en dat vind ik beetje te veel van het goede, mist het voor een goed doel is... maar dat is meestal onduidelijk.

Kimdejong
6 jaar geleden

Leuk is dat dan inderdaad dat ze blij zijn met iets wat weinig kost. Meestal omdat het nieuw is, is het dan even super leuk (hier dan).

Kimdejong
6 jaar geleden

Super initiatief inderdaad. Iets wat voor de ene afgeschreven is, is voor de andere geweldig om te hebben.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hard, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon..