Blog header image

Schadegevalletje verpest mijn middag

Hoe een schadegevalletje je hele middag kan verpesten ben ik vandaag wel achter gekomen. Gelukkig alleen blikschade en geen letselschade!

Ze zijn bij ons in de straat al een weekje aan het werk. Ze zijn een nieuwe gasleiding aan het leggen. Gister hebben ze bij ons voor de deur de stoep opengelegd en een flinke gleuf gegraven met een grote vrachtwagen met een apparaat erop welke het zand op slurpte. En daarna hebben ze alles netjes afgezet. De parkeerplaatsen zijn gewoon bereikbaar en ook de weg is gewoon toegankelijk, tenminste dat dacht ik...

vanochtend mijn dochter naar school gebracht en door naar het zwembad om lekker met mijn zoontje te gaan zwemmen. Na een uurtje was het wel genoeg en zijn we op ons gemak gaan aankleden. Daarna nog even een boodschapje gedaan om vervolgens naar huis te rijden.

Eenmaal in de straat aangekomen waren ze aan het "slurpen" bij de flat naast ons, welke verticaal naast onze flat staat aan de straatkant (wij hebben parkeerhavens voor onze flat). Bij de flat staan regelmatig auto's aan de stoep geparkeerd zo nu ook. Die verdomde vrachtwagen stond wel scheef op de weg, maar ik kon deze passeren. Ik had niet veel ruimte naast de vrachtwagen en naast de geparkeerde auto maar een paar tientallen centimeters was genoeg. Ik hoefde mijn koplampen niet in te klappen om te passeren, dus genoeg ruimte. 

Toen ik halverwege die vrachtwagen was, begon die te schudden en vooruit te bewegen tegen mijn auto aan. Die vrachtwagen kwam steeds dichterbij en ik en mijn zoontje konden niet uit de auto. Aan de ene kant de "bewegende" vrachtwagen en aan de andere kant de geparkeerde auto.Ik kon niet voor of achter uit. Ik ben als een gek gaan toeteren, maar dat mocht niet baten. Daarna mijn deur stukje open gedaan weer getoeterd en gegild alsof mijn leven er vanaf hing... nul komma nul reactie en tja dat ding maakte ook veel herrie.

Tja zit je dan.. die vrachtwagen schuurde tegen mijn auto aan en wij bewogen ook mee. De schrik zat er goed in. Toen ook mijn kleine vent in paniek begon te raken heb ik een spuit gas gegeven en ben zo los gekomen van de vrachtwagen (wonder boven wonder zonder schade aan de geparkeerde auto) echter mijn auto was van halverwege de voorportier tot achter geschuurd. Ook de vrachtwagen had schade, een zij lamp was kapot en die heeft de kras schade aan mijn auto veroorzaakt.

Ben uitgestapt en heb die werkman aangesproken. Hij stond achter de vrachtwagen te werken. Hij gaf aan dat de vrachtwagen inderdaad bewoog doordat hij met een afstandbediening het "zuig"apparaat bediende. Hij zei mij ook: u woont toch hier, dan weet u toch dat wij aan het werk zijn. Dus ik zeg hem dat ik daar inderdaad van op de hoogte ben. Toen zei hij mij: dan weet u ook dat u overlast kunt hebben. Waarop ik antwoordde: ik weet inderdaad van de overlast. Nou zei hij, u woont hier, u bent op de hoogte, dan weet u ook waarmee we werken. Toen zei ik: ik weet niet waar jullie mee werken. Ik sta niet heel de dag naar buiten te kijken om alles te inspecteren. Ik verwacht toch niet als ik passeer dat jouw vrachtwagen kan bewegen doordat jij er achter staat te werken met een afstandsbediening. Waarom is de straat niet afgezet waarom sta je half op de weg, waarom staat er niemand voor de auto. Na mijn "aanval" op hem gaf hij toen en werd er een schadeformulier ingevuld. Inmiddels was ik redelijk overstuur en mijn kleine vent ook. 

Ben naar huis gegaan mijn ventje rustig gemaakt en in bed gelegd voor een middag dutje, daarna mijn vriend gebeld voor afhandeling hiervan. Hij werkt op de buitendienst en zag kans om even langs te komen. Heeft ook nog even die werklui aangesproken en wat extra's ingevuld op het formulier, wat ik door het overstuur zijn vergeten was. Vervolgens verzekeringsmaatschappij gebeld en verhaal uitgelegd (komt natuurlijk niet dagelijks voor). En die verzekerd mij dat het goed zou komen.

Alles daarna ingescand en verstuurd digitaal. Binnen 3 dagen zou ik gebeld worden over de afhandeling. Dat werd echter eerder.. binnen twee uur had ik ze aan de lijn. Nee hoor mevrouw dat gaan we niet winnen. De vrachtwagen reed van een parkeerplaats. Van een parkeerplaats? Nee er zat niemand in die vrachtwagen! Maar hoe ik het ook vertelde, die vrouw aan de andere kant van de lijn luisterde niet. Ik weer overstuur en haar verzocht na half vijf terug te bellen om mijn vriend te spreken, daar ik te overstuur was. Heb ook nog gezegd dat ze blij mochten zijn dat het alleen maar blikschade was. Wat nou als er iemand op de fiets langs de vrachtwagen reed terwijl dat gevaarte naar voren schoot! 

Na het ophalen van mijn dochter van school zag ik dat ze inmiddels verkeersborden geplaatst hadden: werkzaamheden maximaal 30 km p.u. Tja laten wij nou net in een 30 kilometer zone wonen. Beetje nutteloos dus. Blijkt dat je een vergunning moet hebben voor het afzetten van een straat... die hebben ze niet... wederom een failure! De vrachtwagen was nog wel aan het werk, stond anders 

Na half vijf belde ze inderdaad terug. Ze gaan toch proberen geld te ontvangen van het bedrijf welke hier aan het werk is. Na het ophangen snapte ze toch mijn verhaal en waarom ik zo overstuur was... ben benieuwd wanneer ze nu terug bellen en met welk nieuws. 

7 jaar geleden

Jeetje heftig zeg. Beetje bijgekomen? Heb je foto's gemaakt van hoe de vrachtwagen stond? Ik hoop voor je dat alles vergoed wordt. Echt bizar van dat bedrijf. Sterkte!

7 jaar geleden

Hoe gaat het nu met je kleine man en hoe gaat het ondertussen met jou? ben je een beetje van de schrik bekomen? Wat een idiote situatie zeg en vooral wat gevaarlijk. Kun je nog aangifte doen bij de politie? Hoe dan ook heel heel veel sterkte.