Snap
  • Mama
  • overleden
  • #oma
  • #verdrietig

Rust zacht lieve oma

Ondanks dat ik je niet zo vaak zag of sprak als ik graag wilde, zal ik je heel erg missen.

Lieve Oma, 

Je was voor mij de laatste van een generatie, ik heb nu geen enkele Opa of Oma meer.  

Wij kwamen niet wekelijks bij je over de vloer toen ik klein was, er was geen vaste oppasdag zoals tegenwoordig heel normaal is bij veel gezinnen. En oh wat konden wij botsen toen ik jonger was! Als mijn vader dan vroeg of ik wat wilde doen, was mijn standaard antwoord; Ja zo. Het antwoord wat iedere puber geeft. En ik hoor je nog zeggen; Nee nu, want je vader vraagt het. En dan dacht ik, waar bemoei je je mee. 

Naarmate ik ouder werd konden wij steeds beter door 1 deur, jij werd milder en ik werd meer volwassen.  Ik kan me nog lunchen bij jou herinneren, ik zie nog precies je appartement voor me, ondanks dat ik er helaas al jaren niet meer ben geweest. 

Jij was degene die mijn liefde voor knutselen en handwerken bijbracht. Je leerde me breien, borduren, kaarten maken.  

Ik weet nog wel dat we overal vandaan suikerzakjes en theezakjes meenamen voor je, voor je collectie. Je was in mijn kinderogen zo vitaal, je ging naar Engelse les, je ging 1 keer in de week koken bij de pastoor. En ongemerkt werd je ouder, ging alles moeizamer en vielen er langzaam dingetjes weg. En uiteindelijk wilde je eigenlijk niet meer, het was genoeg geweest voor je.  

Ik ben ontzettend blij dat ik nog mijn zwangerschappen met je heb kunnen delen, dat je mijn oudste zoontje nog hebt kunnen zien en vasthouden en dat ik je nog heb kunnen vertellen over mijn jongste kereltje. Je begreep hoe zwaar het was om 2 kleintjes zo dicht op elkaar te hebben, aangezien je het zelf ook had meegemaakt. 

Daarom weet ik dat je zult begrijpen dat ik helaas niet op je uitvaart aanwezig kan zijn, en dat je weet dat ik van je hou en je zal missen. 

Rust zacht lieve Oma, je hoeft niet meer.