Snap

Radeloos: Mijn vriend scheld waar mijn kind bij is.

Ik ben echt radeloos! Mijn vriend blijft maar schelden waar mijn kind bij is. En niet zomaar, nee echt heel grof.

Sinds 8 maanden ben ik samen met mijn vriend Jeroen. Toen ik hem zag staan was ik meteen verkocht. Zijn brede, lange lichaam, zijn blauwe ogen en donkere haren, wat een god! We leerden elkaar kennen en het zat meteen goed. Hij is een ruige vent en heeft jaren bij defensie gewerkt. Daar is hij flink gedrild en hij is daar best hard geworden. Niet dat ik dat erg vond, nee ik vond het juist sexy zo'n ruige vent die zijn woordje wel klaar heeft. Totdat het moment kwam waarbij we samen gingen wonen, dat is nu zo'n 2 maanden geleden. Dit ging allemaal heel snel. Uit mijn vorige relatie heb ik een zoontje. Ik woonde dan ook alleen met hem en het leek me onwijs gezellig als Jeroen bij ons zou komen wonen. Echter weet ik nu niet meer zo zeker of ik dat wel zo fijn vind...

Mijn zoontje is op dit moment 2 jaar en doet (en praat) iedereen na. Leuk, maar niet als je vriend de hele dag door scheld. Jeroen houdt gewoon echt 0,0 rekening met mijn zoontje. Hij gebruikt echt grove scheldwoorden die ik liever ook niet benoem hier, laat staan dat mijn zoontje ze benoemt! Ik heb Jeroen er al meerdere malen op aangesproken, maar het lijkt wel dat hij het onbewust doet... ik ben echt radeloos, ik weet niet meer wat ik moet doen! Wie kan me helpen? Wat kan/moet ik doen? 

6 jaar geleden

Ik vind dit zelf ook een hele moeilijke. Ik en mijn man zijn daarin ook veel te los, vaak betrap ik mezelf erop dat ik scheldwoorden gebruik. Ik probeer er wel op te letten maar denk er ook niet eens meer bij na. Je kan eventueel wel afspreken met je vriend dat elke keer als hij scheld in bijzijn van je zoontje dat je hem er op aan gaat spreken. Zo ziet je zoontje ook dat het niet netjes is wat hij zegt en zo valt het voor je vriend ook op hoe vaak hij het doet en kan hij er wat beter op gaan letten. Als hij niet bereid is om het aan te passen moet je je denk ik gaan afvragen of het wel handig is om samen te wonen want dan gaan er meer dingen fout lijkt mij.

6 jaar geleden

Het kost inderdaad tijd. Probeer het eens met humor. Zelf ben ik religieus en heb een hekel aan knopen als de welbekende verdoem mij. of de je zusjes etc. ook de vleeswaren vlogen met enige regelmaat door de kamer en over straat. Ik heb wel eens gezegd van zo jij kunt goed bidden. Of ik hoop dat je wens niet uit komt. Verdoem mij betekend namelijk stuur mij maar naar de hel. Ook zei ik wel eens van je mag het niet over vleeswaren hebben die niet van jezelf of een ander zijn. Elke keer direct als hij het gebruikte. Je zou als eerste kunnen beginnen door gewoon heel duidelijk te zeggen dat je niet wil dat hij dit zegt waar jouw zoontje bij is. Blijf het volhouden. Op een gegeven moment veranderd het wel. Kijk ook of je het met humor een draai kan geven als het gebeurd waar je zoon bij is. Zo van oeps dat was niet netjes. Foei toch. Kijk wat werkt en past bij je vriend. Mijn man verving de vloek eerst voor God zal mij liefhebben, die is al heel wat netter dan je weet wel ;) Nu hoor ik eerde he wat vervelend nou. Het is dus mogelijk.

6 jaar geleden

Mijn man scheld onbewust ook erg veel, en samen hebben we een dochtertje van 3 die nu ook alles napraat.. Vaak als mijn man scheld maak ik er een woord van wat wel kan (chips/poep/potverdikkie). Nu na lange tijd volhouden zegt mijn man nu vaak eerst een scheldwoord en dan uhhh onee ik bedoel chips ????. Dus ik heb hoop dat het steeds minder gaat worden, en m'n zoontje heeft op deze manier ook door dat schelden niet de bedoeling is