Snap

problemen magneet...

Het zou toch eens een keer gewoon zonder gedoe verlopen.. ja een simpele route naar huis rijden..

Gisteren na het werk werd ik opgehaald door man lief, onze tweede auto heeft een flinke klap gehad toen wij deze hadden uitgeleend aan een familielid. Met het gevolg dat hij was aangereden door iemand die niet verzekerd bleek te zijn... Zonder mijn toestemming is er toen akkoord gegaan met een bedragje om de schade te vergoeden door de tegenpartij. Wij waren eigenlijk toch van plan deze auto tegen de tijd van mijn verlof naar de sloop te brengen omdat de apk dan ook verliep. Maar goed, hij kon zo nog wel even rijden.. totdat.. je raadt het al..  twee dagen later opeens de voor as breekt.. Nu is het dus elke ochtend een Ronse slomp want het hele gezin moet mee om mij naar het werk te brengen.... Ach fijn..

Gister kwam man lief dus mij van het werk halen en hij was voor het eerst te laat.. Wat bleek zijn nicht moest even naar de stad en had onze auto geleend. Vervolgens was mevrouw pas om 17.00 voor onze huisdeur terwijl hij eigenlijk hier al had moeten zijn. Ik wilde nog boos worden op mijn man, want waarom leen je toch elke keer onze auto uit... men heeft al twee auto's van ons total-loss gereden. Zo ook mijn vers aangeschafte volkswagen... na twee weken, leent meneer deze uit en dan krijg je een telefoontje dat de motor is opgeblazen ! Great! goed gedaan jonge...  Mee dat we een straatje uitrijden hoor ik een vreemd geluid, bij het optrekken lijkt het alsof de motorsteun kapot is en de motor met het optrekken van zijn plaats komt... Ik wilde nog net niet het dansje uitvoeren van I TOLD YOU SOOOO... Naar de garage, auto de brug op en wat blijktttttt ? De auto heeft en klap aan de onderkant gehad waardoor de steun van de schakelbak is gebroken. Je hebt geluk gehad zegt de monteur voor het zelfde geld was je schakelbak gescheurd... Dat had er ook nog bij gekund !

Een uur later was het probleem verholpen en konden we onze weg naar huis vervolgen. Na het koken en het opruimen van de was wilde ik graag even op de koffie bij een vriendin. Zo gezegd zo gedaan... Twee kids achter in de auto en daar gingen wij.. Na een uurtje gekletst en gebabbeld te hebben was het tijd om naar huis te gaan, de kinderen moesten slapen en zelf wilde ik nog even rustig op de bank gaan liggen.

Ik rij onze WOONwijk in en word bijna verblind door felle lichten in mijn achteruitkijkspiegel, ik zie dat iemand bezig is mij van links met hoge snelheid te passeren, terwijl ik op de rem druk omdat ik een flinke drempel tegemoet rij. Het is ook altijd raak hier op dit stuk, de ene keer word je bijna van de weg gereden, de ene keer rijdt men expres recht op je af en gooit het stuur op het laatste moment om, en dit alles waarvoor ? Om mij bang te maken/ stoer te doen.. wie zal het zeggen. Ik heb daarna ook wat gas bijgegeven waardoor hij er niet langs kon.. En toen bedacht ik mijzelf.. ach joh laat dat uitschot lekker gaan...  Ik kijk nog naast mij en zie tja weer het geen wat mij voorbij raast... Altijd het zelfde groepje... Terwijl hij mij met hoge snelheid passeert, knalt hij bijna op een tegemoet rijdende auto die hij nog net weet te ontwijken.. vliegt bijna uit de bocht terwijl hij afslaat.

Maar nee deze keer ben ik er echt klaar mee... deze keer zal ik het niet zomaar laten rusten, het moet een keer afgelopen zijn met dat gedrag hier elke keer in deze buurt. Ik kom thuis en bel de politie.. ik leg uit wat er is gebeurd en wat er zich hier elke keer op diezelfde weg door dezelfde groepje jongeren elke keer weer afspeelt. De agente noteert mijn verhaal en het kenteken en zegt er iets mee te zullen gaan doen..  Ik vraag het mijzelf af.... Iets er mee gaan doen.. ja noteren in het systeem en that's it ..

Ik vraag mij toch af, waar is het fatsoen van tegenwoordig gebleven ? Heeft iemand van jullie het laatste ook wel eens meegemaakt en hoe ben je er dan mee omgegaan.

7 jaar geleden

Pfff ik zou dus echt mijn auto niet meer uitlenen, maar die mening deel je al. Hier gebeurt het regelmatig dat jongeren met grof geweld mij of andere autos inhalen. Ik denk dan altijd bij mezelf, goed zo knul, ik lees je binnekort wel op de plaatselijke nieuwssite waarde ongelukken worden vermeld...