Snap

PostPartum Lichaam VS sociale druk

Fysiek echt al hersteld? Of is het allemaal maar een HAUX

PostPartum Lichaam VS sociale druk

Ik had eventjes tijd in de ochtend om RTL Boulevard terug te kijken en ik ging met een kop koffie er even voor zitten. Ik dacht even verstand op 0 en gewoon kijken naar sterren die ook gewoon maar mens zijn. Het ging al gauw over een actrice/presentatrice die net was bevallen en die na 1 week alweer volledig in shape was.

Ik keek naar beneden en zag nog een aardig overblijfsel zitten van de zwangerschap. Ik ging het even googlen en stuitte al heel snel op Instagram op vrouwen die erg afgetraind waren, vol goede moed ging ik maar een oude afthanse sportlegging uit het jaar 0 aantrekken en ging ik die avond hardlopen. Daarnaast had ik ook nog 3 nieuwe outfits gekocht want ik kon ook best een keer in de vroege ochtend gaan sporten (Ik ben geen ochtendpersoon, maar hey goed excuus)

Na 30 meter was ik helemaal uitgeput, waar ik vroeger een hockeywedstrijd achter elkaar non stop speelde was het nu weg. Mijn motivatie was inmiddels ook gezakt tot aan mijn enkels en ik wou naar huis. Ik dacht; "Wat ben ik hier nou weer aan het doen, ik wil een lekker speculaasje en gewoon thuis zijn''.

Inmiddels thuis deed ik alsof het heerlijk was en dat ik het denk ik wel 3x in de week ging doen want anders was dat pakketje dat van de week binnen kwam voor niets geweest en moest die heerlijk zittende legging van Nike terugsturen van manlief. Want heel eerlijk die gebruik ik gewoon als huispak! Inmiddels is zo'n legging ook helemaal hip en die sportieve look wil ik best rocken.

Toch heb ik volgende een afspraak staan van 60 minuten met een personal trainer. Helemaal top dacht ik toen ik die afspraak maakte, nu zie ik er tegen op want dan val ik echt door de mand. Ik denk dat ik ergens wel besef dat het nooit meer word zoals het was en dat ik gewoon de lekkerbek genen heb die in mijn familie zit. Ik kan een bakje kruidnoten echt niet laten staan en van al dat thuiswerken, thuis zijn en moeder worden is het gezonde eten ver te zoeken. Maar af en toe heb ik dan zo'n ingeving omdat ik dan echt wel jaloers ben op dat strakke lijf van die BNN'er.

Ben ik de enige die hiermee worstelt of zijn gewoon alle vrouwen zo? Ik mik op het laatste. Behalve die 0,1% van de  Nederlanders want die komen elke week met hun bakkes op TV.

Laat mij dan maar schuilen achter de TV. Overigens ga ik wel even een aantal keer schrijven over hoe het verloop gaat. Als ik als luie donder het kan, kan iedereen het.