Snap

Over babykriebels en een compleet gezin

Toen ik klein was zag ik mezelf altijd al als mama van twee kinderen. Sterker nog: als mama van twee meisjes. Dit beeld is helemaal uit gekomen. Toen de jongste bijna 1 werd, had ik af en toe wel de kriebels...3 zou toch ook wel leuk zijn? Ik zag overal zwangere vrouwen en vond het best even slikken toen we de Maxi Cosi waarin onze meisjes zo piepklein lagen, hadden verkocht. Het voelde allemaal zo definitief en het leek wel of mijn gevoel en verstand geen match meer waren. Op een gegeven moment was het wel duidelijk dat er geen 3e meer zou komen ( vriendlief vond het goed zo, beter op financieel gebied, noem maar op ) en troostte ik mezelf maar met de gedachte dat iedere vrouw het vast moeilijk vond om deze fase af te sluiten en dat je om die redenen niet aan een derde moet beginnen. Bij nummer 4 of 5 heb je toch altijd weer dat gevoel, vrees ik. Wel was ik bang dat de babykriebels weer zouden komen als de jongste naar school zou gaan.

Inmiddels is dat bijna aan de orde: over een week of 6 gaat ons kleine meisje naar school, maar nog babykriebels? Integendeel! Vanochtend ben ik nog even bij een collega op kraamvisite geweest en hoe schattig het jongetje ook was, het verlangen is er helemaal niet meer. Ons gezin is met zijn vieren compleet, beter kan het gewoon niet meer worden. De laatste luiers heb ik dan ook met heel weinig weemoed weg gegooid. De dametjes worden langzamerhand steeds zelfstandiger, dus ook voor mama tijd om andere dingetjes te gaan doen. Het gevoel van vrijheid wordt steeds groter, maar dan wel binnen de gezelligheid en veiligheid van ons prachtige gezin. Wat wil je als moeder nog meer?

Hoe zit het bij jullie met die babykriebels?

10 jaar geleden

Bij mij kriebelt het heel erg. Ik wilde altijd een groot gezin maar minimaal 3.......maar met 2 ben ik ook wel heel tevreden hoor. Ik hoop dat het kriebelen stop :D

10 jaar geleden

Hier is het bijna een maandelijkse issue. Een jaar geleden vond mijn vriend dat ons gezin compleet is met zijn 3en. Zelf zou ik er graag nog 1 of 2 bij willen. Lijkt me super een groot gezin. Een half jaar geleden zei hij we doen het maar dan over een paar jaar en dan 2 dichter op elkaar. Hebben we de tijd voor carrière, huis en de economie gaat dan misschien wat beter. Ik weer helemaal happy. Vervolgens dacht ik dat het raak was, wat niet zo bleek te zijn. Een week geleden sloeg hij om en is er zeker van dat we compleet zijn. Ik snap zijn redenen en wil me daaraan overgeven maar het voelt niet goed om dat te doen. Ik denk dat ik moet kijken wat de tijd ons brengt. Quin is nu 3,5 en ik 25. Tijd genoeg nog...

10 jaar geleden

Onze baby spullen gaan ook langzamerhand de deur uit, soms inderdaad met een beetje weemoed, maar ik heb er vrede mee, het is goed zo!

10 jaar geleden

Ik ben in september bevallen van ons 4e kindje. Tijdens de zwangerschap had ik besloten dat dit echt de laatste zou zijn. met de 20 weken echo zat er wat vocht bij het hartje en konden ze bij de hersenen niet alles zien. Door verwezen naar het Radboud in Nijmegen, na enkele weken wederom controles en nu was alles goed. Die spanning liet me geloven dat dit echt de laatste was. Nu hebben we 2 meisjes en 2 jongens. Geweldig toch.....maar mijn gevoel en verstand zitten niet op 1 lijn. Ik zou er best nog 1 bij willen en mijn man zou dat ook leuk vinden, maar 5 vind ik dan ook weer zoiets....6 zou dan weer leuker zijn.....