Terug
Blog header image

Oudergesprekken. Leuk? Spannend? Saai?

Het is weer oudergesprekken tijd. Hoe ga jij ermee om? Vind je het leuk? Of juist heel saai?
Miriam68
7 jaar geleden

Ik vond mijn eerste oudergesprek heel spannend! Ik had iets leuks aangetrokken, een lekker geurtje op gedaan en vol enthousiasme liep ik de school in.... ;-) Ik vond het niet spannend en zeker niet saai. Hoe kan iemand zo'n gesprek saai vinden? Heb je werkelijk ooit ouders gehad die dat zo ervaren hebben hebben? Je bent als ouder toch redelijk goed op de hoogte, denk ik misschien wat naïef? De grote lijnen weet je als ouder toch wel, en als er dingetjes zijn, die echt belangrijk zijn, had je dat als ouder toch waarschijnlijk ook wel al vernomen. Daar is zo'n oudergesprek toch ook te kort voor, denk ik. Ik denk dat het voor een juf of meester zelf wel spannend is omdat je niet altijd goed kan inschatten hoe ouders reageren op bepaalde dingen. Hoe het ook gebracht wordt, misschien zien ouders dingen toch anders en ik kan mij voorstellen dat er bepaalde gevoelens opgeroepen worden, zowel bij de ouders als bij degene die het nieuws dan op dat moment brengt. Het was voor mij vanavond te kort om gezellig te zijn; het was voornamelijk informatief bedoeld natuurlijk en daar kan ik wel wat mee. Uiteindelijk denk ik dat het in het belang van mijn kind is om er mijn voordeel mee te doen en te kijken waar ik nog iets kan toe bijdragen aan de ontwikkeling van mijn eigen kind en zijn rol in de groep. Nog een kwartiertje, juf, en dan mag je door de regen naar je auto lopen om vervolgens even later lekker op de bank te knallen met een afzakkertje (whatever that may be :-))! Welverdiend! Tot morgen!

Joycies
7 jaar geleden

Klaar! Allemaal fijne gesprekken en het is ook zeker waar. Sommige gesprekken zijn voor mij ook best spannend

Miriam68
7 jaar geleden

Het zijn natuurlijk ook wel allemaal ouders die echt geïnteresseerd zijn want anders kwamen ze natuurlijk sowieso niet... en hoe leuk en interessant is het om over je kind te horen, toch?! Dus: moe maar voldaan! Well done :-)

Joycies
7 jaar geleden

Thanks :-)

anoniem2017
7 jaar geleden

Wij krijgen als het goed is eerst het rapport en dan het gesprek. Vanaf groep 3 is het in nov en de kleuters komen pas in jan aan bod. Ik vind het altijd fijn om te horen hoe het gaat. Helemaal omdat de oudste best veel moet doen om zijn koppie erbij te houden. Vind het ook fijn om te horen hoe hij in de groep ligt en waarmee ik hem kan helpen. De jongste heeft met logopedie gezeten en nu ben ik benieuwd of ze wat mondiger is op school nu ze oudste kleuter is. En hoe ze het doet. Terwijl ze thuis alletwee heel anders zijn dan op school. Ben daar wel blij om trouwens haha

Anoniem
7 jaar geleden

Als juf was ik gesloopt na zo'n avond. Leuk maar zeker ook spannend. Als moeder vind ik het alleen maar leuk en denk ik na 10 minuten: "hé, ik ben al klaar voor vanavond! "

Joycies
7 jaar geleden

Ja dat snap ik. Ik had dat ook op het kdv

Joycies
7 jaar geleden

Ik was gister ook gesloopt. Sliep snel. Haha

Anoniem
7 jaar geleden

Het was een top gesprek. Zo gaaf om te merken hoe goed jij onze kinderen kent. Dank je wel!

Joycies
7 jaar geleden

Graag gedaan! :-)

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!