Snap

Orde in de keuken! Hoe doe ik dat?

Hoe creëer je orde in een keukenkast en een diepe keukenlade waar je wat voorraad in bewaard?

Hoe creëer je orde in een keukenkast en een diepe keukenlade waar je wat voorraad in bewaard? Echt het is mij een raadsel.

Beginnen is niet zo moeilijk, je kiest een keuken uit die lekker groot is met veel kasten en lades. Je laat de keuken door een paar handige mannen plaatsen, jaagt ze daarna de keuken uit en gaat indelen.

Pannetjes, taartenmeuk, servies, bestek en de voorraad, alles krijgt een plekje en je bent blij, want man wat een ruimte en ordelijkheid in de keuken!!


Nieuwe keuken

Zeker 2 dagen lang stuiter ik met een tevreden opgruimde grijns door het huis, want mijn domein (tja, zo ouderwets ben ik weer wel, de keuken is MIJN domein) is opgeruimd. Maar op de derde dag ging het mis, eerst gingen de kinderen een snoepje pakken waarbij zij vakkundig de inhoud van de diepe la door elkaar bonjourden. Echt, als je niet beter wist zou je denken dat zij hier een 7 daagse cursus hebben gevolgd bij de instelling die Nederland zoveel slimmer maakt. Daarna was het de beurt aan de man des huizes. Die dacht even te helpen met opruimen en mikte de boodschappen met een goedbedoelde zwaai in de kastjes. Hoppa, tassen leeg planken vol en klaar!

Maar maar maar maar maar waar is nu mijn ordelijkheid, alles door elkaar, weg systeem, pakjes en zakjes, koffie thee koekjes alles door elkaar in de la. De keukenkast is veranderd in een onoverzichtelijke bende waarin chips, blikken tomaat en weet ik meer over en door elkaar liggen. Paniek breekt uit en grijpt mij bij de keel. Ik ben het overzicht kwijt, koop van alles dubbel omdat ik geen zicht op de voorraad heb, kasten opendoen of iets zoeken moet met een helm op wegens neerstortende conserven.

En opruimen, tja dat kan en dat doe ik, 2 dagen duurt het steeds. Zware straffen of het betreden van de keukenkasten zetten werkt niet, want alles wordt bedenkt met de mantel van behulpzaamheid en volledig onbegrip over mijn paniek omtrent bende in de keukenkast.

Dus moet ik op zoek, op zoek naar een systeem, een systeem dat alles op zijn plek houdt zodat er gewoon geen mogelijkheid meer is om het fout te doen. Vakindeling voor de keukenlade en eenindeling (lade/korf) voor de keukenkast. Niet te duur, want he wat denk je dat een keuken kost ;-)

Maar waar, ikea???? past niet blijkt. Oh oh mama is op een missie, er moet orde in de keuken komen en wel NU!

11 jaar geleden

mandjes!!! van de action ofzo ik heb 4 keukenkastjes waar ik al mijn spullen in kwijt moet en dat is soms ok met een helm op de kastjes open maken hihi. ik heb de zoete spulletjes voor op brood (hagelslag, pindakaas pasta etc.) wat open is bij elkaar in een mandje staan. en zo kun je t ook doen met chips in een grotere mandje ( ik weet niet hoe groot jou la is maar misschien is dat een iedee ik weet ook niet hoe jou keuken eruit ziet maar ik wens je succes! nog een optie is trouwens bordje op de keukendeur , Verbode toegang alleen voor mama! haha zo kun je ook alles geordent houden