Terug
Blog header image

Opscheppen of opscheppen, that's the question

Opscheppen doen we allemaal wel eens. En dat mag! Hoe kom je anders aan complimenten? Maar de keerzijde van opscheppen bestaat helaas ook.
Lindsy83
6 jaar geleden

Dat is zeker een dingetje en ik denk dat iedereen wel een paar van die opscheppers kent. Ik houd mijzelf maar voor dat die mensen zo onzeker zijn over zichzelf dat ze om dat te verdoezelen dus maar alles ophemelen in hun geweldige leventje ;)

Chiara
6 jaar geleden

Oh daar kan ik ook heel slecht tegen. Ik kende zelfs iemand die echt héél ver ging en zichzelf financieel in de nesten werkte om maar die dure spullen aan te kunnen schaffen, zodat mensen maar dachten dat ze 'succesvol' was. Ik begrijp dat echt niet hoor...

peetje80
6 jaar geleden

Mooi geschreven lindsy83 Enne tessk, wij delen onze mening zag ik net ;-)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Haha, jou blog en de andere lijke zeker op elkaar!! Gedeelde irritaties?! Hihi :) wat ik bij de andere blog ook als reactie gaf: opgescheppen over je.kind is idd iets heeeel anders dan gewoon opscheppen over de dingen die je beschrijft.. Pffff.. Dat soord mensen moeten echt ....... :D

Anoniem
6 jaar geleden

Je bent zoals je bent helemaal wauw! Ik hou ook niet van opscheppen. Al doe ik soms wel aan mama spam. Ik reageer dan ook niet of soms met licht geiriteerder ondertoon.... En denk dan altijd....... Het behaalde resultaat in het verleden geeft GEEN garanties voor de toekomst hihi.

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Loes, inderdaad een gedeelde irritatie hahaha. Soms heb je dat he, dat je dat soms hebt. Toevallig dat we er ook bijna gelijk over bloggen. Zo een verschillende blog maar uiteindelijk zeggen we precies hetzelfde volgens mij. Alleen Tessk kan het zoveel mooier omschrijven ;-)

Joycies
6 jaar geleden

Goed geschreven en ben het dan ook helemaal met je eens. Ik heb zo'n moeder op Facebook. Pfff moe word je ervan. Alles is geweldig aan haar en haar kinderen.

TessK
6 jaar geleden

Ja, zoiets inderdaad!

TessK
6 jaar geleden

Is het onzekerheid? Hm. Zo had ik het ook nog niet bekeken.

TessK
6 jaar geleden

Oh, dat gaat idd wel heel ver Chiara!

TessK
6 jaar geleden

Ja, maar opscheppen over je kind kan ook doorslaan Loes. Ben er nog niet zo zeker van dat dat altijd maar oke is.

TessK
6 jaar geleden

Nou Petra, jouw blog was heel mooi! Je moet jezelf niet tekortschieten hoor!

TessK
6 jaar geleden

Mooie woorden Manuela!

TessK
6 jaar geleden

Ik ken dus ook zo'n type... Verschrikkelijk. Alsof je dan echt minderwaardig bent. En het geheim: dat zijn we dus echt niet!

Chiara
6 jaar geleden

Ja, en ik vind het ook vooral heel triest.. Als je daar al je 'geluk' uit moet halen.. Zo kocht ik laatst in de uitverkoop een soort keyboardje voor m'n zoon, heeft hij uiteindelijk meer plezier met de verpakking haha dus voor wie doe je het? Zijn favoriete speelgoed in een leeg flesje met daarin kralen en de dop erop gelijmd. Alsof kosten en merken ertoe doen voor hen..

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Zeker gelijk in!!! Opscheppen over je kids mag soms, niet altijd! En al helemaal niet al bv: jouw kind naar een hoog niveau mag, terwijl je weet dat het kind van de mama waar tegen je opschept, buiten de boot gevallen is. Ik zeg nou maar wat. Maar door dit soord dingen onstaan de irritaties, toch? (bij mij wel iig.. Grrrrr) :D

Anoniem
6 jaar geleden

Voor zo ver ik weet is het inderdaad onzekerheid. Hoe meer ze opscheppen, hoe meer bevestiging ze nodig hebben dat ze het goed doen. Ze bedenken een plaatje van wat de maatschappij verwacht. En dan proberen ze de illusie te wekken dat ze daaraan voldoen. Het heeft niet zozeer te maken met het afkraken van anderen of daadwerkelijk beter te zijn dan anderen maar puur om bevestiging. Even de shot zeg maar om het onzekerheidsgevoel voor 5 minuten weg te poetsen.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
21 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.