Snap
  • Mama
  • onzekerheid
  • Onzeker
  • Momlife
  • Levenvaneenmoeder

Onzekerheid & twijfelen

Wordt het ooit minder?

Twijfelen is iets wat ik vaak doe. Staat dit wel leuk? Is deze foto wel leuk genoeg? En ben ik zo niet super dik? Moet ik dit wel posten, of zouden mensen dat raar vinden? Wat zou iemand hier eigenlijk van vinden? Ik vind het zo leuk, maar vind een ander dat ook?

Het enige waar ik gelukkig niet lang over twijfel en waarvan ik weet dat ik het goed doe is moeder zijn. Ik vind mezelf een goede moeder en twijfel daar dan ook niet vaak over. Tuurlijk heb ik dan ook weleens momenten dat ik het soms even niet weet, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat dat een ding is waar ik niet heel onzeker over ben.

En tuurlijk vraag ik me weleens af of ik het goed doe als moeder. Maar die twijfel is eigenlijk altijd zo weg. Dat is wel anders als ik voor de spiegel sta. Vandaag kan ik een outfit aan doen en leuk vinden, en morgen kan ik me echt afvragen waarom ik dat ooit gedragen heb.

Zo ook met foto’s waar ik zelf op sta, ik zie altijd wel iets wat niet goed is. Ik denk dat iedere vrouw zich hierin wel herkent, want ben je niet altijd extra kritisch op jezelf? Zie je zelf niet van alles wat een ander niet zit?

Mijn gezicht zit vol vlekken, ik noem het altijd mijn koeienvlekken. Het wordt ook wel een zwangerschapsmasker genoemd, al had ik hem al voor ik kinderen had. Zo gratis cadeau gekregen. En in de zomer isie heftig! Tenminste vind ik dan, ik zie alleen die plekken. En blijf ook het liefste de hele dag make-up opsmeren zodat hij iets vervaagd.

En als ik een foto van mezelf post is het eigenlijk nooit goed, ik sta raar, kijk raar en er is eigenlijk altijd wel wat wat niet goed is.

Zal ik altijd zo kritisch blijven kijken als het om mezelf gaat? Of zal het misschien ooit beter worden? Ik heb geen idee, maar hoop dat ik mijn koeienvlekken ooit kan omarmen, en iets minder onzeker kan zijn. Dat ik geen twijfels meer heb en mezelf goed vind zo.

En terwijl ik dit getypt heb vraag ik me af, moet ik dit eigenlijk wel plaatsen? Maar ik schrijf graag van me af, dus ja ik ga dit wel plaatsen. Net als ik heel veel andere dingen plaats, die sommige misschien onzin vinden, maar wat voor mij toch goed voelt al twijfel ik soms toch.

Wie weet gaat het ooit voorbij, de twijfels en onzekerheid.

En tot die tijd, post ik gewoon wat ik wil, en mijn struggles in het leven. Want ook al twijfel ik soms, dit schrijven doet me goed. En ondanks dat ik soms twijfel of ik iets moet plaatsen, ik vind het leuk en haal er plezier uit, en dat is het belangrijkste. 

3 jaar geleden

Herkenbaar hoor!! En ik vind je prachtig

3 jaar geleden

Herkenbaar hoor. Hier ook een twijfelkont over alles. 🙈 maar iedereen is mooi op zijn manier, en mooiheid zit voor 99 procent van binnen ❤️ En dat besef komt steeds meer. Belangrijk hoe je je zelf voelt bij dingen Die je doet. Dat is het belangrijkste 😘

4 jaar geleden

Zo lief Daisy!💕

4 jaar geleden

Lieve Erica, Je bent prachtig, gewoon als JIJ bent! Jij bent prachtig. Van binnen van buiten en als geheel. Gewoon omdat jij jij bent! <3