Blog header image

Onze beste vriendin; de bekkenbodem :-D

​Je bekkenbodem. Die krijgt het flink te verduren tijdens zwangerschap en bevalling. Een ode aan deze belangrijke, zwaar onderschatte spier.
Chiara
6 jaar geleden

Goede blog! Zoals je zelf al aangeeft wordt er niet veel over verteld of geschreven! Ik ben er zelf ook pas in de praktijk achtergekomen en ik wist niet wat me overkwam! Dat hadden ze wel even mogen vertellen zodat er na de bevalling rekening mee gehouden kan worden. Ik ben inmiddels ook fanatiek voorstander van bekkenbodemspieren trainen :) hier heeft het in ieder geval goed geholpen :)

TessK
6 jaar geleden

Ooit zwangerschapsyoga gedaan, daar kwam het aan de orde. De oefeningen doe ik niet meer zo braaf, maar heb er toen wel baat bij gehad.

iMennen
6 jaar geleden

Leuk om te lezen! En ook heel handig om te weten! Ik ben zo iemand die na 6 weken na mijn eerste bevalling alweer ging sporten. Bootcamp weliswaar. Helaas te zwaar gegrepen, jankend rende ik de rondjes, omdat de docente zei dat ik het altijd heb gekund, dus nu ook. En ik geloofde haar. Na de 2e keer ben ik niet meer terug gegaan. Ik heb me erbij neergelegd dat ik niet zomaar weer mijn oude conditie terug zou hebben. Ik zat er qua sporten helemaal doorheen en een jaar na mijn bevalling, durfde ik pas weer te sporten. Toen voelde ik me pas weer helemaal mezelf en had ik eindelijk het gevoel dat alle hormonen uit mijn lijf waren. Hardlopen ging beter dan ooit tevoren. Maar de sprintjes trekken en burpees heb ik gelaten voor wat ze waren. Squatten, lunges en op een gymbal oefeningen doen was mijn nieuwe uitdaging. Gelukkig geen last van urineverlies, maar helaas wel verschrikkelijk last van bekkeninstabiliteit nu ik 3 maanden zwanger ben van ons 2e kindje. Volgende week weer naar de osteopaat en ik hoop dat ze me goed kan helpen.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik geloof dat ik deze spier het hardste getrind heb van al mijn spieren en daar heb ik nu inderdaad wel voordeel van. Ik ben zelf niet zo'n sporter, dus ik ben eerder laat met weer in beweging komen dan te vroeg. Als ik over 50 jaar nog op deze site zit te bloggen laat ik nog wel weten of ik het er zonder tena lady vanaf weet te brengen ;) Handige blog!

Anoniem
6 jaar geleden

Bij ons werd het ook steeds genoemd en getraind. En zelf natuurlijk ook. Maar wanneer weet je of je dit goed, genoeg en voldoende traint/getraind hebt?

nijn81
6 jaar geleden

Tijdens en na je overgang ;-)

nijn81
6 jaar geleden

En met deze blog wilde ik juist laten weten dat blijven oefenen, ook al heb je er geen last (meer) van, wel degelijk voor veel voordelen kan zorgen op langere termijn....

nijn81
6 jaar geleden

Wat goed dat je het goed aanvoelde dat je pas na een jaar klaar was voor het echte zwaardere werk! Je luistert goed naar je lijf. Dat moet na deze zwangerschap ook helemaal goed komen. Vast!

nijn81
6 jaar geleden

Hihi.

nijn81
6 jaar geleden

Inderdaad als je het niet weet, dan schrik je je te pletter. Je denkt echt dat het alleen bij jou is. Gelukkig blijkt dat niet zo te zijn.