Snap
  • Mama
  • ontwikkeling
  • moederschap
  • Spiritueel
  • 20

Ontdekkingsreis van mezelf

Er is een filosofie dat je in je twintigste jaren een soort zoektocht hebt in wie je bent, wat je wilt zijn en welke keuzes je gaat maken. Die ontdekking of nouja, ik noem het liever een persoonlijke groei heb ik heel sterk mee mogen maken. Het moederschap gooide daar nog een schepje boven op. Als ik terug kijk, wow! Ik ben een heel ander persoon en gelukkiger dan ooit.

Het is heel logisch dat je in de jaren dat je 20 bent (20-30 jr) veel veranderd. De meeste hebben hun opleiding afgerond, beginnen te settelen en krijgen kinderen. 

Ik heb een hele toffe jeugd gehad. Misschien wel misbruik gemaakt van het feit dat ik jong was. Ik stond bekend als een feestbeest, niet geheel onterecht als je 3/4x per week in de kroeg hangt en de volgende dag met een flinke kater en een alcohollucht om je heen op je werk staat. Er kwam een punt in mijn leven dat ik er klaar mee was. Dat gebeurde inderdaad rond mijn 20e. Ik kreeg een relatie met mijn huidige partner. Ondanks hij wel een biertje of 10 (of een krat) lust, was hij niet zo van het uitgaan. Daar was het begin dat ik ook aan het in dimmen was. Ik wist al heel vroeg dat ik een hele sterke kinderwens had. Het liefst een groot gezin met 5 kinderen. Daar kom ik nu wel op terug met een peuter in de peuterpuberteit hoor!

Maar goed, ook dat settelen begon en het plaatje werd compleet met de komst van onze zoon. Dat laatste heeft mijn ontdekkingstocht in een rap tempo veranderd. Wie ben ik en wat wil ik nou? Wat wil ik nog bereiken? 

Ik heb een tijd niet lekker in mijn vel gezeten. Ik ben mezelf even kwijt geweest maar sinds ik moeder ben, ook mezelf terug gevonden. Ik weet wat ik wil. De beste versie van mezelf zijn. Ik ken mezelf goed, ben me bewust van mijn zwakke punten maar ook van mijn sterke kant. Ik heb weer dromen om achterna te gaan. Ik weet hoe ik mijn leven wil invullen en met wie. Dat voelt overigens echt bevrijdend als je weet wat je wilt.

Helaas heeft dat ook moeten zorgen voor lastige keuzes. Een soort detox van je leven. Mensen of dingen die mij een negatieve energie gaven, heb ik uit mijn leven verbannen. Ik heb een grote sociale kring maar een beperkt aantal die ik echt toelaat in mijn leven van dichtbij. Weet je hoe chill dat voelt? Mensen om je heen die je inspireren, een positieve energie hebben en waar je echt wat aan hebt?

Ik ben eind twintig en ik denk ook aan het einde van mijn zoektocht naar mezelf. Afgelopen jaren heb ik als een hele wijze levens les ervaren. Ik ben mezelf op heel veel vlakken tegen gekomen. Het moederschap heeft mij nieuwe inzichten gegeven waardoor ik tegen veel dingen anders kijk. Je hele leven zal je groeien als persoon, daar ben ik van overtuigd maar deze jaren waar ik in ben gegroeid, gingen ontzettend snel! Ik ben oprecht heel gelukkig, gelukkiger dan ik dacht te zijn. Wat ben ik blij dat ik deze groei heb mogen mee maken!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze fase ik je leven hebben ervaren. Laat het me vooral weten ♡