Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Ons speelgoedkist huis

Langzaam veranderd ons knusse huisje in een speelgoed kist. Ben er klaar mee, maar wat doen we er aan?

Onze kleine buikschuiver is nu een kruiper. Niet alleen dat, W trekt zich overal aan op, loopt overal langs en zijn handjes zijn enorm grijp-graag.

Van knus huisje tot speelgoedkist
Langzaam zie ik mijn knusse gezellige en tikje rommelig huis veranderen naar een speelgoed kist. We hebben geen groot huis, dus veel ruimte om de bergen speelgoed wat dat mannetje van ruim 11 maanden al heeft verzameld op te bergen.Van de week zat ik met mijn handen in mijn haren rond te kijken. Mijn boekenkast is leeg, de boeken zijn naar zolder. Nu staat de kast vol baby-proof speelboekjes, val-proof speelgoed en knuffels. Elke avond pak ik hem zo in dat het er een beetje uitziet.De vensterbank bij de box waar eerst plantjes staan ligt niks meer, alleen wat kattenhaar. de plantjes zijn ook dood gegaan.De box ziet er trouwens wel netjes uit, ik denk dat W er nu nog 1 keer per drie dagen even inzit. Mijn plan was dan ook hem weg te halen wanneer hij 1 wordt. Dat ding is zo wie zo een doren in mijn oog. Ik vind het niet mooi, hij is groot en neemt daardoor veel ruimte in.We hadden ook een leuke tafel met een vak er onder, daar lagen leesblaadjes, afstandsbedieningen en ander makkelijk spul. Dit is nu leeg. Op tafel had ik altijd kaarsjes of een leuk plantje, ook deze is nu leeg.

De open haard
En dan hebben we nog de ruimte voor de open haard. Ook al ben ik W aan het drillen dat hij niet met zijn knieën op het plateautje voor de haard mag komen, hij zit regelmatig met zijn handjes in de open haard. Van de week zat hij weer met zijn handjes in de open haard, hij keek mij nog aan met die blik van ik-weet-dat-het-niet-mag-maar-doe-het-toch-nana. Toen werd ik heel boos! Heb ik hem opgepakt en heel boos toegesproken. Hij begon te huilen en voelde me zo`n slechte moeder. Maar het is voor zijn veiligheid, ik knuffelde hem daarna en zijn samen liedjes gaan zingen. Maar sinds dat moment blijven zijn knietjes mooi op de grond en zijn handjes er uit.
We hebben ook voor de open haard op het plateau een lage kist staan vol speelgoed, en daarvoor ligt een groot kleed met allemaal wegen er op.

Het roer om!
Ik ben er klaar mee en ik moet wat doen. Die box gaat de deur uit (naar zolder). Tenminste voor W`s eerste verjaardag wat al heel snel is. Op die plek kan mooi dat grote kleed met de wegen er op (waar Meneer helemaal gek op is btw)
Ook gaat de kast weg. Er komt een lange plank aan de muurmet kisten er onder, ook gaat er ruimte komen voor 2 stoeltjes waar W straks lekker aan kan spelen, tekenen of met duplo spelen. Ook wil ik een krijtbord aan de muur zodat hij altijd iets heeft om op te tekenen.
Maar wat moet ik doen met de vensterbank? En met de tafel? Daar ben ik nog niet over uit. Het moet dreumes-proof zijn en toch knus. Ik ga eens opzoek.
Ben ook marktplaats aan het afstruinen voor een scherm voor de open haard, maar wat zijn die krengen of duur of lelijk. Misschien moet ik gewoon streng blijven en dat hij het leert.

Mevrouw Cookie

8 jaar geleden

Wow, als ik het zo lees is je hele huiskamer nu ingericht op de kleine man. Ik wist niet dat die ukkies al zoveel speelgoed zouden hebben... En dan moet die van jou nog jarig worden haha, be prepared ;-) Ik heb onlangs twee grote canvas opbergers van de hema gekocht (7 euro per stuk), zien er leuk uit (zwart/wit, neutraal) en kan heeeeel veeeel speelgoed in. Dan kan het overdag nog overhoop worden getrokken maar is het 's avonds tenminste makkelijk en snel aan kant! En het oogt wat minder rommelig dan doorzichtige plastic bakken zoals ik op je foto zie. Aan onze salontafel hebben we twee kleine stoeltjes staan (dus geen apart hoekje), is afhankelijk van de hoogte van je salontafel natuurlijk, maar het scheelt weer ergens een weer extra plekje creeeren. Zelf zou ik nooit een krijtbord oid ophangen, temeer omdat het mij heel moeilijk uitleggen lijkt dat hij daar wel mag krijten (gevoelsmatig op de muur) en niet op andere delen van de muur. Bij ons op de vensterbank staan gewoon planten in een pot, inmiddels weet die van mij (15 mnd) dat hij daar vanaf moet blijven. Het is een fase, echt komt goed ;-) En onze boekenkast heeft glazen deuren dus dat probleem hebben wij (nog) niet. Ik vind het zelf wel belangrijk dat ik me ook nog prettig in mijn eigen woonkamer voel, en prima als daar (veel) speelgoed ligt, maar mijn "speelgoed" wil ik daar ook graag houden... Succes, hopelijk kun je er iets mee.

8 jaar geleden

Lastig he als je kleintje begint te kruipen en lopen. Het is dan echt lastig om je huis kidsproof te maken en gezellig te houden. Ik ben benieuwd of het je gaat lukken, want de gouden tip heb ik zelf ook nog niet.