Snap

Online klagen over je kids: dè trend van 2016

Openbaar klagen over je kroost en je after-birth body. Zet er nog even "maar ik hou wel van ze" onder en you're good to go.

Ik vind het heerlijk om blogs te lezen. Nog vermakelijker zijn vaak de reacties op deze blogs. Laat staan reacties op stellingen. Geef mij een bak popcorn en ik ben uren zoet.

Helemaal hot-happening zijn de 'Ik ben dapper, want ik durf te klagen over mijn kids' blogs. Of de 'iedereen die tevreden is met zijn lichaam na een zwangerschap, die liegt' blogs. 

Blogs waarin moeders beweren dat niemand, maar dan ook niemand tevreden kan zijn met hun landschapjes van striae op hun lichaam. Dat elke vrouw zwemt in haar tranen die ze laat bij het niet meer passen van haar oude spijkerbroek. Dat alle dames wegkwijnen omdat hun lichaam niet meer is wat het was. Scrol je naar beneden dan volgen er kreten van moeders die zich begrepen voelen en zich ook zo dapper voelen hier voor uit te komen. 

En dan zit ik op de bank. Met mijn after-birth lichaam. 20 kilo aangekomen. 15 al weer kwijt na 6 weken. Ik mag niet klagen! Striae op benen, billen en buik. En een klein puddinkje op de plek wat ooit een strakkere buik was. Lekker uitgedijd. Kleding maat groter, misschien wel 2. Ik graai nog eens in mijn zak chips. En scrol door alle negatieve reacties. Waarom is het zó goed, zo geweldig en zo trendy om hier over te oordelen en te klagen? Wat had je dan verwacht? Meteen bikini-babe 2016 te zijn? Haha, dream on! Deze zomer lig ik comfy in mijn walvispak aan het strand.

En dan de 'ik hou van mijn kids, maar...' Blogs. Hoezo maar? Je houd van ze. Punt. En dan start je een nieuwe zin. Daar hoort geen maar achter. Zit ik dan nog op mijn baby-roze wolk? Ja, misschien wel. Heb ik dan geen ervaring met 'vervelende' kinderen? Oh, dat zeker wel! 

'Het moederschap is een fulltime job en zo zwaar'. Goh, echt. Volgensmij weet elke mama dat wel. Je kroost is niet altijd even lief. Soms is het ook echt wel lastig. Maar moeten we dan met z'n allen als vrouwelijk publiek klappen voor de dappere dodo's die online durven te zeggen dat ze hun kind soms niet uit kunnen staan, of durven te zeggen dat het moederschap zo zwaar is?

Ik durf te zeggen dat ik uitkijk naar de streken van mijn dochter. Ik durf te zeggen dat ik heel goed begrijp dat het allemaal niet even makkelijk is. Maar ik durf ook te zeggen dat ik moe begin te worden van deze nieuwe trend. 

Ik hou van mijn dochter. 

En ze zal soms vast een draak zijn. 

Mijn draak!

7 jaar geleden

;)

7 jaar geleden

Prachtig verwoord!

7 jaar geleden

Dank je! Klaar met dat gezeik :)

7 jaar geleden

Mijn kinderen zijn altijd lief! Zijn altijd geweldig.. Zijn perfect.. Ondanks hun imperfecties... ... ... .... Ze gedragen zich echter niet altijd even lief. Ze hebben gedrag dat ver, ver van geweldig zal vallen... Ben ik soms blij dat het bedtijd is en een hektische drukke doorgedraaide dag even een rust en stilte is :) Ik hou van ze... Zonder maar, zonder tenzij, mits, indien ed. Gewoon omtoch ... Altijd... Al hou ik niet altijd van hun gedrag. Ben ook niet perfect gelukkig ;)