Snap

Onenigheid die alleen ouders overkomt

Ik heb een nieuwe verzorgingstas. Ik vind m cool -kan dat woord eigenlijk nog wel?-, maar hij drijft wel een wig in ons huwelijk…

Het hebben van kinderen en de bijbehorende accessoires levert een nieuwe discussie op. Waar voorheen de grootste discussies waren over de kleuren op de muur, wel of geen nieuwe auto -meneer struint marktplaats al weer af als wel ‘al’ een maand een nieuwe auto hebben-, gaat het nu over heel andere zaken. Baby en aanverwante zaken. En op dit moment heel specifiek de verzorgingstas.

Ooit, toen ons kleine meisje nog in aantocht was en ik niet kon kiezen uit het brede spectrum van verzorgingstassen, heb ik een tas gekocht. Een tas die de heer des huizes best mee durfde te nemen, zo neutraal was hij. Na bijna drie jaar en twee kindjes gaf deze nuttige tas de geest en ik moest nu iets doen wat ik steeds voor mij uit had geschoven. Een nieuwe verzorgingstas kopen. Niet wetend dat dit in een relatiecrisis zou uitmonden.

In de stad zie ik een tas die potentieel gevuld kan worden met baby en kinderspul. Schoonzusje dat mee is op shoptocht keurt hem ook goed. Toch stuur ik- in de ware overleghuishoudenhouding- een appje naar de heer des huizes. Of hij bezwaar tegen deze tas heeft. Uiteraard niet -geen bezwaar hebben hoort bij de functie van de man in dit overleghuishouden- blij ga ik tot aankoop over.

Maar dan…
Ik kom thuis en vol enthousiasme show ik mijn nieuwste, voorgekeurde (!), aankoop en zie de horror in de ogen van mijn man. Dit was duidelijk niet wat hij voor ogen had. ‘Dáár ga ik echt niet mee lopen schat, je zal vanaf nu de tas zelf rond moeten slepen.’ wordt mij medegedeeld. Vol ongeloof staar ik hem aan. Hij was het toch die mijn aankoop goedkeurde?
Maar nee, hij is onvermurwbaar. Deze tas wil hij niet dragen. Zelfs mijn argument dat de tas een hele neutrale, zwarte achterkant heeft die hij aan de wereld kan showen, wordt nietig verklaard. Elke man in onze omgeving wordt erbij gehaald en allen keren ze zich tegen mij. Deze tas kan echt niet.

Nu hebben we dus een probleem. Ik moet de tas aan dragen. Mét zijn portemonnee en sleutels erin. Want reken maar dat míjn verzorgingstas dient als opbergplek voor zijn toebehoren...

6 jaar geleden

Ach ik heb m uitgekozen op zijn sterke karakter (en zijn mening daarbij gekregen) zullen we maar zeggen... :)

6 jaar geleden

Ik heb m bij River Island gekocht. Het is eigenlijk een gewone handtas, maar hij is wat mij betreft prima als verzorgingstas. Hij heeft voldoende ruimte en is stevig en dat vind ik het allerbelangrijkste!

6 jaar geleden

Haha, laatste halve zin moest eigenlijk weg....

6 jaar geleden

Dan ben ik toch erg blij met mijn man... Al is de tas knalroze of pimpompaars hij draagt hem voor mij. Zelfs als we een dagje weggaan, het maakt hem niet uit, want ook zijn spullen zitten erin. Gelukkig nooit geen gezeur over gehad. Ik vind zijn reactie erg