Blog header image

Ode aan de 2dehands winkel

​Als je niet zo veel op je bankrekening hebt en je hebt kinderen is het soms goochelen met geld.

Als je niet zo veel op je bankrekening hebt en je hebt kinderen is het soms goochelen met geld. Meneer studeert en ik werk part-time. Het is op dit moment niet anders, ik solliciteer me suf. We hebben gelukkig een rooskleurig toekomst als meneer klaar is heeft hij veel kans op een baan (met goed salaris).

Maar tot die tijd zijn we acrobaten met geld. We kopen de koopjes, gaan de reclame folders langs en kopen veel via marktplaats. En voor onze dreumes? We hebben gelukkig een geweldige 2dehands kinderwinkel in de stad. En deze zaak is hemels. Je kunt er naar hartenlust shoppen maar betaald voor een kledingstuk 0,50 cent. De mensen zijn netjes en lief. Alles wat binnenkomt wordt eerst gewassen en schoongemaakt. Alles in de rekken ziet er netjes uit. Soms moet je even neuzen maar ik vind altijd wat ik zoek.

Zo is in deze tijd van het jaar een voetenzak onmisbaar. Maar ze zijn duur. Ik vind 15 euro nog betaalbaar maar als je sommige prijzen ziet val je met een beroerte van je stokje. En in die winkel? Daar betaalde ik voor een voetenzak 1,50.

Maar soms kun je dan ook wat extra`s kopen. We hebben een grote speelmat met straten er op (2,50), een loopstoeltje (4 euro), een “luxe”luieremmer (1,50) en een fietsstoeltje compleet met windscherm en opzetstuk (3 euro).
En als je opzoek bent naar een box, ledikantje, maxicosi, autostoel noem het maar op je bent nooit meer dan 7,50 kwijt voor een item.

En nee, niet alles is in perfecte staat en soms staan er dingen uit de jaren 70, met beschadigingen of “je weet niet wat het is maar het klopt niet” spullen. Maar ze redden veel gezinnen op deze manier. Onze dreumes maakt het niet uit of de kleren die hij draagt eerder gedragen zijn.
Er zijn ouders die hun kinderen de afdankertjes van hun grote broer/zus laten dragen, is in mijn ogen het zelfde.

En mensen brengen het gratis naar hun toe. Ook ik heb dingen er naar toe gebracht. Kleren waar dreumes is uitgegroeid maar die ik stiekem niet meer mooi vond voor een volgend kindje of spullen die ik heb gekregen als kraamcadeau maar echt niet mooi vond.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn: Deze winkel heet Timba-s en dit hun facebook pagina

Cxxkie

7 jaar geleden

Goed zo!!! Heel fijn dat dit jullie goed helpt!