Snap

Nu even tijd voor Mama......

Heel soms heb ik geluk... of ja geluk.... Dan ben ik vrij op een dag dat de kids naar de opvang zijn of naar de peuterspeelzaal.

Ik heb een leuke en uitdagende baan...mijn werk is mijn passie.... ik steek er veel uren in en regelmatig werk ik thuis nog een paar uurtjes door, soms ook wel meer dan een paar uurtjes.
Mijn werk is ook onregelmatig. Ik werk in wisselende diensten.. over het algemeen in de avond omdat ik totaal geen ochtend mens ben en ook in de weekenden mag ik regelmatig naar mijn werk

Heel soms heb ik een beetje geluk en dan ben ik vrij op een kinderdagverblijf dag........

Ik zou er dan natuurlijk voor kunnen kiezen om mijn kids thuis te laten blijven en een heerlijke dag te plannen samen met de kids en leuke dingen gaan doen enz maar die dingen kunnen we ook op andere dagen doen 

Maar dat doe ik niet.

Met een stalen gezicht breng ik ze om half 1 naar het kinderdagverblijf en zeg ik dat mama moet werken.
Ik zeg maar niet dat ik die dag vrij ben want dat komt ook weer zo raar over denk ik dan . 

Dan ga ik snel weer terug naar huis doe de gordijnen dicht en plof ik op de bank.... Kopje koffie erbij en even helemaal Zen.
De eerste 30 minuten vind ik het erg rustig in huis... bijna te rustig.
Maar dan geef ik mij er helemaal aan over. 

Netflix aan... dekentje erbij .... even gewoon verstand op nul 

Soms voel ik mij schuldig dat ik ze breng terwijl ik vrij ben... maar aan de andere kant, ik moet die dag toch betalen.
En het doet mij ook wel goed als ik weer even een momentje tot rust kan komen.. even mijzelf op kan laden voordat alle hectiek weer begint  Even geen luiers verschonen... monden schoonmaken... of samenspelen.
Maar gewoon in alle rust genieten van een serie en een hele lekker warme kop koffie. 

Hoe kijken jullie er tegen aan? genieten jullie ook zo van een momentje voor jezelf ? 

8 jaar geleden

zeker als je er toch wel gewoon voor betaald waarom niet!?

8 jaar geleden

heerlijk toch!!! Hier doe ik het ook al een paar maand. Ik heb helaas nog steeds geen baan en dochterlief gaat nog wel naar het kdv. Ze vind het daar super leuk, heeft vriendinnetjes(daar buiten heeft ze die niet, ken geen ander mama's) en ik heb heerlijke me time of tijd om het huis te poetsen. Waardoor ik dus op de andere dagen weer meer tijd over houd voor dochterlief. Win win voor iedereen!

8 jaar geleden

Zelf werk ik fulltime en gaat de kleine 5 dagen naar de opvang. Wanneer ik een dag thuis werk, gaat hij niet. Heb ik een vrije dag, gaat hij wel gewoon zodat ik even mama tijd heb! Lekker naar de kapper en dat soort dingen! Heerlijk en voel me hier zeker niet schuldig om. Mama mag ook tijd voor zichzelf ;)

8 jaar geleden

Ik geef je groot gelijk! Ik heb deze momenten als onze dame gaat logeren bij opa en oma. Twee nachten dus heerlijk twee keer uitslapen en echt even tijd voor mezelf. Verder ben ik 24/7 thuis (niet geheel vrijwillig) dus zonder af en toe het weekend 'vrij' zou ik het echt niet volhouden