Terug
Blog header image

Nooit meer naar America!

Ik wilde een weekendje weg. Weg van de dagelijkse sleur, weg van het huishouden, weg van mijn bekende omgeving. Tenminste dat dacht ik.
Lindsy83
6 jaar geleden

Ik word ook al moe van alleen het lezen van deze blog. Dus ik wil je bij deze in ieder geval bedanken voor de waarschuwing, zodat ik het de komende 4 jaar nog niet in mijn hoofd ga halen! ;) Wie weet als je kinderen wat groter zijn en de herinnering aan dit weekendje wat versleten is durf je weer voor een herkansing te gaan. Tot die tijd: heerlijk genieten van jullie eigen Tuinesie! ;)

nijn81
6 jaar geleden

Oh wat zonde van deze slechte ervaring. Jammer dat het dan voor altijd een slechte indruk heeft gemaakt. Bij ons is het tot nu toe altijd goed gegaan bij de parken met de groene vogels-blaadjes...! PS, ik woon vlak bij America. Hihi. Mooie omgeving hoor.

mamablogster
6 jaar geleden

Grappig. Hier zouden onze kinderen liever gisteren als vandaag nog terug naar het vakantiehuisje gaan. Overigens kan het vakantiepark er ook weinig aan doen, dat je kind de waterpokken krijgt he, dat had ook gewoon thuis kunnen gebeuren. Ik persoonlijk zou juist nog een keer naar een vakantiehuisje gaan om te zien dat het gewoon leuk kan zijn als de kinderen niet ziek worden. Vindt het wat ver gaan om hierdoor niet meer naar een vakantiehuisje te gaan. En geloof me ons vakantiepark was ook niet geheel haleluja en de reis er naar toe duurde ook 3x zo lang als normaal

mamablogster
6 jaar geleden

Deze ervaring is rot, maar vooral door het zieke kind. Daar kan het vakantiepark natuurlijk ook niets aan doen Ik heb namelijk wel een hele positieve ervaring met een vakantiepark. (in Baarlo, limburg) En toen hadden we ook een niet zo beste kachel, een reis die 3x zo lang duurde en meer kuren. Ik denk dat je pas echt weet hoe het is, als je het ervaren hebt :)

dizizpamela
6 jaar geleden

Ieder zijn eigen ding ;) dit was duidelijk niet ons ding. Alles was wel erg verouderd, geen plek voor een campingbed terwijl we wel aangaven met een kleine te komen en zo subtropisch was het zwemparadijs ook niet. Ik denk dat wij duidelijk niet van die vakantiehuis mensen zijn. De omgeving was prachtig het park niet zo.

dizizpamela
6 jaar geleden

Het is er inderdaad prachtig! Ik denk dat we gewoon dikke pech hadden. Het park viel ons echt vies tegen, totaal niet wat ik verwacht had.

nijn81
6 jaar geleden

Zat je op de Limburgse Peel (3 sterren) of het Meerdal (4 sterren)? Zit een groot verschil tussen deze twee parken, die maar op steenworp van elkaar af liggen.

dizizpamela
6 jaar geleden

Haha uiteraard kan het park er niets aan doen dat we met de waterpokken zaten. Dat was ook echt niet het enige wat ons zo tegenviel. Alles was heel erg verouderd, smerig en door de regen konden we geen kant op. En daar kwam ook nog bij dat we duidelijk aangaven met een kleintje te komen maar dat we niet eens een campingbedje kwijt konden zonder alles te verbouwen. Wij zijn duidelijk niet van die vakantiehuis mensen maar fijn dat jullie het er wel heel leuk vinden!

dizizpamela
6 jaar geleden

De Peel geloof ik. Hebben we zeker net de verkeerde gekozen? ;)

Blog header image

De 3D/4D echo

en hoe het bijna mislukte!

Bij onze 1e maakte ik om de 3 a 4 weken zo'n leuke buikfoto, zodat je je buik ziet groeien. Nou, ik kan je vertellen, bij een 2e, met een peuter in huis rondlopend heb je daar helemaal geen tijd voor.. Het schiet er gewoon zo snel bij in. Net als zo'n leuk zwangerschapsdagsboek, lukte mij ook niet bij de 2e.. :0 Nu moet ik er wel bij zeggen dat we bij de 2e vanaf week 32 in een grote verbouwing van ons huis zaten, met daaraan voorafgaand alle voorbereidingen (bouwtekeningen, vergunningsaanvraag, voorbereidend werk etc.), dus dat hielp ook niet mee in de tijdsplanning ;)Dus besloten we bij onze 2e een 3D/4D echo te laten maken, zodat we ook van deze baby iets speciaals hadden van de zwangerschap. Bij de 20-weken echo werd mij verteld dat de placenta schuin voor lag, dit betekende dat ik op tijd een 3D/4D echo moest laten maken (tussen 23 en 27 weken ipv tussen 25 en 32 weken). Op deze manier konden ze ons kindje nog wel goed in beeld krijgen. Anders heb je grote kans dat je baby (deels) achter de placenta verscholen ligt. Wat je natuurlijk niet wil, want dat is echt zonde van je geld.

Na zoeken naar een pretecho bureau met goede recensies en redelijke prijzen ;) was het op 20 april '22 -met op 1 dag na 26 weken zwangerschap- dan eindelijk zo ver. Samen met manlief en mijn ouders gingen we een 3D/4D echo doen! Wij hadden dus een vroege 3D echo met 26 weken, dan is je kindje nog niet super mollig; het heeft tenslotte gewoon echt nog geen vetjes. Maar het huidje is ook niet meer doorzichtig, dus je krijgt al wel heel mooi beeld van een mini-mensje! Heb je dus de kans om een 3D-echo te doen en ligt de placenta niet voor, dan zou ik het nog wel even uitstellen tot een week of 30, zodat je kindje wat molliger is. Dan lijkt het nóg meer op je baby zoals je hem in de kraamweek gaat zien :)

En daar lig je dan. In een gezellige kamer met zicht op een groot scherm. Eerst een paar 2D-echobeelden (de bekende zwart-wit beelden). Deze vond ik een beetje tegenvallen. Zie foto bovenaan. De foto's van de 20-weken echo zijn duidelijker. Maar het 3D-beeld moest nog aan...

Tussen neus en lippen door vertelt ze ook nog even dat de baby in stuit ligt.. Help! Daarover later meer...

En toen lag natuurlijk de baby er niet goed voor. Je betaalt je scheel voor 20 minuutjes en dan krijgen ze de baby niet goed in beeld. De handjes en voetjes lagen voor het gezicht. Na allerlei pogingen met de echokop moest ik toch echt even gaan springen en wiebelen.

Uiteindelijk, na toch wel even een paar spannende minuten (zou het lukken; mijn ouders hebben namelijk een uur gereden om er bij te zijn!), hadden we toch prachtig zicht op onze baby in 3D. De baby kwam een stuk beter in beeld. Nog steeds wel de handjes bij het gezicht, maar dat is iets wat we nu nog steeds heel veel zien. Blijkbaar een favoriete houding :D En het zag er toch ook wel heel schattig uit met die handjes bij het gezichtje. Gelukkig kunnen ze met de apparatuur ook dingen (zoals handjes en voetjes voor het gezicht) wegfilteren. Hij lag er dus niet helemaal perfect voor, maarja daar doe je niks aan. We kregen dus wel veel hetzelfde beeld te zien. Maar wel zo gaaf om je kindje alvast in 3D te zien! :) Ze maken er ook een filmpje van, zodat je ook bewegend beeld hebt: de 4D.

We kregen een paar foto's mee en de rest van het beeldmateriaal werd via een download link verzonden. Onze prachtige baby in 3D heeft de rest van de zwangerschap op de kast gestaan. Zo gaaf om het gezichtje alvast te kunnen bewonderen. Ik vond het een mooie (maar wel prijzige) ervaring.