Snap

Nare vragen en opmerkingen ..

Waar is de schaamte?

Een gesprek tussen een oudere dame en ik ..🗣

Van de week liep ik door het centrum met Naleya Noë, op naar de Hema. Bij de babyafdeling stond een oudere vrouw, ik schat zo rond de 80 jaar..

Bij de slaapzakken, daar moest ik toevallig ook wezen. Ze snapte er niet zoveel van, want ja vroeger was het allemaal anders👵🏼! Ze vroeg een paar dingen aan mij. Ik legde uit, dat onder andere mijn dochtertje in een slaapzak slaapt omdat ze alle dekentjes van der af schopt & dat dat dus geen zin heeft .. Nou allemaal heel leuk en aardig.

Krijg ik op het moment dat ik weg wou lopen, de vraag naar mn hoofd toe geslingerd: Is ze jouw kindje, ben je daar niet te jong voor?

UH, PARDONNN ?

Ik keek haar vragend aan, Ja zo jong nog, dan was het vast niet gepland.. zegt ze LETTERLIJK!!

Ik stond perplex, wat zegt ze nou?

Nou mevrouw ten eerste, wat een nare opmerking.. Ze is meer dan gepland. En jong? Ik ben 25 jaar, heb er bewust voor gekozen omdat ik het een prachtige leeftijd vind om mama te zijn.

Oh oh ja nou ja, ik dacht dat je veel jonger was ..

Veel mensen schatten mij jonger, En deze opmerkingen of vragen krijg ik daarom jammer genoeg vaker te horen.. Dat ik er dan nog jong uit zie, (ben ik ook nog wel🙆🏼‍♀️!) Dat zie ik als een compliment, tenzij ze denken dat ik 17 ben, dat is dan weer een beetje overdreven😉!

Maar ook al zou ik 17, 20 of 35 jaar zijn, zo'n opmerking hoor je niet te maken, zulke vragen hoor je toch niet te stellen? Of je het nou denkt of niet, hou het lekker voor je! Iedereen is anders, de een is er eerder aan toe om moeder te worden dan een ander. Bij de een gaat het ook snel, bij de ander gaat er jaren overheen .. Je wilt geen moeder worden, of tot grote verdriet, lukt het helemaal niet..

Je weet het verleden niet .. Mij kwets je er niet mee, maar genoeg andere vrouwen wel .. Gedachten van sommigGedachten ik snap het niet!

En dat je er dan ook nog doodnormaal naar durft te vragen, waar is je schaamte?👀

2 jaar geleden

Ik snap het ook echt niet dat iemand zo’n opmerking/vraag kan stellen. Enige voordeel is als je straks 50 bent er nog jong uitziet! Ik was 23 toen ik mijn eerste (gepland) kreeg. En ook dan zulke opmerkingen en zo vaak mijn id kaart moeten laten zien. Nam het maar voor lief maar leuk was anders...

2 jaar geleden

Haha, zo'n bekend verhaal! Ik was 24 bij mijn eerste, enorm gewenst en gepland! Eerst nadenken voor je iets zegt, zou je denken. Maar vele mensen denken niet zo.

2 jaar geleden

Wauw.. Wat een lef hè, om zoiets te vragen! Ik was ook 25 toen ik mem werd. Ik was er echt klaar voor en ik ben heel blij dat ik relatief jong mem heb morgen worden!