Blog header image

Naar de Negenmaandenbeurs

En toen kreeg ik een mailtje.. wij gaan naar de Negenmaandenbeurs! Mijn moeder knuffelde mij van blijdschap. Wauw.

En toen had ik gewonnen. Het was een zondag toen we gingen. Mooi weer, ik vanuit Almere en mijn moeder vanuit Amsterdam. Wat was het druk en ik dacht wauw, dit had ik echt nooit verwacht. Ik wist dat het druk was maar dit? Hoe zouden al die mensen binnen passen? In een grote menigte liepen we. Ik had nog op de kaart gekeken hoe we moesten lopen maar dat had eigenlijk helemaal geen zin haha. We zouden eerst op de Negenmaandenbeurs lopen en daarna door gaan naar de huishoudbeurs. En zo ging het. Met mijn zoon J. liepen we langs de bewakers. Het ging wat stroever met het scannen omdat er net iemand naar binnen probeerde te glippen (en toen moesten we allemaal een minuut of 2 wachten maar je had dat moeten zien, die massa achter je en iedereen die wil weten wat er aan de hand is. 

We kwamen binnen en de bigsmile van oor tot oor ontging zelfs de bezoekers niet. We kregen gelijk wat koffiecups (wat moet ik ermee dacht ik maar mijn vader zou er wel raad mee weten) en toen begon het struinen en het binnenhalen van alles, (bijna),  wat gratis was. Zoveel gezien, mijn moeder moést de bakfietsen testen en ik deed toen ook een rondje met mijn zoon. Wauw wat geweldig! En terwijl wij geboortekoekjes proefden was mijn zoon bezig met binnen halen van ballonnen. Ach ja, als ik ook bezig ben mag ik hem dat toch niet ontnemen? Maar al snel bleek dat die ballonnen niet allemaal voor hem waren. Want hij probeerde van alle kleuren 1 te krijgen. En bij elk kind wat ballonloos (hoe lan ik het beter omschrijven haha) was werd dezelfde vraag gesteld. Welke kleur wil je? En daar gingen ze en kwamen ze, die ballonnen. Bij de ouders van nu kraam werd hij al snel de ballonnen jongen genoemd en ook bij de groeiapp kreeg hij mooie ballonnen (niet opgeblazen) mee om rond te delen. Genieten. Wij liepen elk stukje door, wauw en ooh werd telkens geroepen en ik sleep mijn moeder tussen de mensen door naar alle kraampjes. En de luiertaart. En de fotoshoots. En eendjes vangen. Alles was zo leuk en we waren zó blij dat we lekker vroeg begonnen! En toen waren wat mensen lachen. Onze kleine jongen had statisch haar gekregen door alle ballonnen boven zijn hoofd en ja, dat was zo grappig! 

Beide beursen waren zo leuk en zeker zeker zeker voor herhaling vatbaar. De mooie shopper tassen gebruik ik dagelijks en dan denk ik aan die geweldige mooie waardevolle uren samen met de dierbaarste vrouw in mijn leven. We deden mee aan alle winacties daar, schreven ons in voor de meest onbekende nieuwsbrieven. Net geen zwitsal parfum gewonnen want de persoon na mij kreeg de prijs! Haha mijn moeder pannenkoeken gooien als de beste, maar net niet hoog genoeg. En toch zo veel gelachen. Zo genoten. Van gratis choclade tot de boodschappen bij blokker. En daar stonden we weer buiten. Met nog vanillievla in onzehanden gedrukt en 6 tassen. De buit viel opzich nog wel mee maar onze voeten waren als stenen geworden. Daar stonden we weer op het station. Met mooie tassen, helemaal gevuld. En nog 3 ballonnen. Die echt niet weg mochten. Dat begrijp ik maar we hebben zoveel lege die ik thuis op kan blazen. Maar ik keek naar zijn geweldige lach. Al onze tassen vol. Hij had ook zijn buit mee. Super trots. En ooh wat onhandig tussen die mensen. Maar had hij niet het recht ook zijn deel mee te nemen? Met deze ballonnen maakte hij zijn kamer compleet. Zijn nieuwe kamer, waar alleen nog een bed en wat speelgoed staat. Geen lampen, geen tapijt. Maar toch van hem. En toen, nog een paar dagen later, kreeg ik een mail. Wauw wauw wauww en ik ging gillen! Wat heb ik gedaan dat ik zoveel geluk had??? K had een nijntje lamp gewonnen en wat was onze J. blij!! Hij had de grote variant zien staan en wilde dat we allemaal foto's gingen maken met hem en de nijntje winkel. Wauw niet te geloven wat mooi! Ons huisje, heel eenvoudig en toch heeel netjes en deftig, werd verlicht met een nijntje lamp. Dat pastte helemaal bij het interieur!! 

Bedankt. Bedankt Mamaplaats dat wij de gelegenheid gekregen hadden om naar de Negenmaandenbeurs te gaan. Een geweldige dag, geweldige herinneringen en een geweldige tijd met mijn moeder. Zo veel aan mij  hoofd dat ik de kans niet kon geven. Maar dankzij de kaartjes ik eindeljjk mijn moeder kon uitnodigen! Bedankt Mamaplaats voor deze geweldige actie. En dan nogals de klap oo de vuurpijl ook dáár wat gewonnen! En dat allemaal in de situatie waar we nu in zitten. 

De stress, de drukte, de tijd. Maar nukunnen we eindeljjk genieten. Ik met mijn zoontjes en man. Fietsen en bos en strand en het weer steeds mooier! Jullie hebben mij een duw jn de rug gegeven. En laten zien hoe mooi de wereld is. Bedankt.

6 jaar geleden

Wat een dankbaarheid in 1 blog! Nog gefeliciteerd met het winnen van deze mooie prijzen! Wat een super lief zoontje heb je dat hij die ballonnen aan iedereen wou geven! Leuk!