Snap
  • #wonden#pijn
  • #mama#gedoe
  • #lifeo

Na 3 maanden werd mijn onderkant wéér gehecht

Wat is er toch mis met me?

Ik genoot optimaal van onze dochter. Ze sliep goed en haar gehoortest was goed. Alleen het aanleggen en al die wonden en ellende... waarom vertellen andere moeders daar niet over als je om advies vraagt? Je krijgt altijd de mooie verhalen te horen. 

De lactatiekundige kwam er een aantal keer bij en gaf aan dat mijn tepels simpelweg te kort zijn, waardoor ik  onze dochter niet goed aan kan leggen. Tóch wil ik haar zó graag een goede start geven... 

We hebben een tepelhoed geprobeerd en nog veel meer, maar het lukte gewoon niet. Wat baalde ik van mezelf en mijn onkunde voor mijn gevoel. Ik heb wel 4 maanden gekold, om haar zo toch mijn melk te geven. Dat was het minste wat ik kon doen voor haar. 

De melkproductie was er meer dan voldoende. 11 dagen na haar geboorte kwam haar papa ook weer thuis. Hij vond haar al een heel ander kind, het ging volgens hem heel snel. Hij heeft haar direct vastgepakt en uren niet losgelaten! 

Onze dagen als gezin begonnen eindelijk! We hadden ons ritme te pakken. Mijn man had nog steeds geen werkvisum in Nederland, dus kon hij er voor mij zijn en mij helpen. Rustig aan gedijden we met z'n drieën

Ik bleef onverklaarbaar moe. De wond die 3 (!) maanden eerder was gehecht, groeide niet dicht. Ik was niet mezelf. Bij de huisarts werd ik weer doorgestuurd naar de gynaecoloog weer. 

De gynaecoloog had me nog niet goed nagekeken, of ze zei al: 'Ik wil een kweek en een punctie, dit is niet zoals het hoort.' Ze heeft mijn hechtingen eruit geknipt en me opnieuw gehecht. Ik kreeg antibiotica en een zalf en moest thuis haar telefoontje afwachten van de uitslag.

Daar ging ik weer... Met mijn pijnlijke vers gehechte onderkant door met het dagelijkse leven en met de vraag: wat is er toch mis met me?!


Lees ook: "bij de huisarts valt het woord 'endometriose' en worden we doorgestuurd naar het ziekenhuis"

1 jaar geleden

Afgelopen vrijdag is er bij mij na 1.5 jaar na de bevalling een zenuwen knoop weggehaald uit het litteken.

1 jaar geleden

Gehecht na totaal ruptuur en knip. Vanaf begin af aan al gebeld er zit iets niet goed. Om vervolgens 5 maanden weer opengemaakt te worden daar beneden!

1 jaar geleden

Heel herkenbaar. Bij mij was de buikwond van de keizersnede gaan ontsteken. Doordat mijn zoontje met spoed weer opgenomen werd in het ziekenhuis op de neonatologie kwam de gynaecoloog langs en die zei me gewoon even duidelijk. Omdat jij zo dik bent kan het niet gaan genezen. Hij deed er niets mee! Weken later werd ik door de huisarts weer ingestuurd naar de gynaecoloog, maar nu een ander. Die heeft me een antibiotica gegeven, opnieuw mijn buik moeten hechten en de wondzorg zorgde voor de nazorg

1 jaar geleden

Zo stom he dat je in een land als Nederland zo gepest wordt eigenlijk door een arts😢

1 jaar geleden

Whoow... Die opmerking kan echt niet. Mag je gewoon een klacht over indienen hè! Ik hoop dat je dat ook hebt kunnen doen. Kijk, dat door een bepaalde lichaamsbouw of door hooggewicht en dus (evt) overtollige huid de wond niet goed kan genezen, dat kan kloppen. Klinkt ook niet direct onlogisch. Maar dan wel even wat professioneler brengen svp. Wat een eikel zeg!

1 jaar geleden

Wat een hufter ik zou een klacht indienen

1 jaar geleden

ohhh een beetje herkenbaar.. ik was ook gehecht.. na paar dagen ontstoken, na week kon ik nog steeds nie zitten, liggen, rechtstaan of buigen.. terug na gynaecoloog.. draadjes vergingen maar niet en was veel te hard aangespannen.. draadjes verwijderd en wat een opluchting.. maar heb het soms nog da het trekt ook al is het de 12de 6 maanden geleden.. hopelijk is alles oké nu met jou...

1 jaar geleden

Oei wat vervelend, joh! Juist niet om te ontmoedigen- ook al komt het waarschijnlijk wel zo over..- bij mij duurde het een jaar voordat ik mijn hechtingen niet meer voelde. Ellendig lang, maar is dus wel over gegaan!!