Snap

Moederdag? Zo zorg ik ervoor dat mijn man het serieus neemt!

Persoonlijk vind ik Moederdag een hele leuke, maar vooral een terechte dag. Sterker nog, van alle speciale feestdagen in het jaar, vind ik Moederdag behoren tot eentje die je WEL serieus moet nemen. Ik hoef alle moeders hier niet uit te leggen, waarom dat is.

Mijn onromantische man

Misschien herken je het, misschien ook niet, maar mijn man is alles behalve romantisch... Hij vergeet mijn verjaardag, onze trouwdag, zelfs de verjaardag van de kids als ik hem niet help herinneren, laat staan dat hij stilstaat bij Moederdag. Voor alle mama’s die te kampen hebben met een onromantische man en zich kunnen vinden in het bovenstaande, hier een 10 stappenplan. Met deze 10 eenvoudige stappen zorg ik ervoor dat mijn man Moederdag niet vergeet, maar bovenal serieus neemt.

1: Een paar dagen voor Moederdag zorg ik ervoor dat alles ’s avonds op tijd klaar is. Huis aan kant, kindjes op bed, speelgoed uit het zicht. Dan pak ik 2 glazen rode wijn en ga ik naast mijn man zitten op de bank en zapp onbenullig langs allerlei tv-kanalen.

2: Ik draai me in 1 keer met een zwiep om en kijk mijn man diep in zijn ogen. Vervolgens som ik rustig en duidelijk de feiten op omtrent moederdag.

3: Dan vertel ik hem dat het alweer bijna Moederdag is, ik vertel hem dat dit volgende week zondag is. Vervolgens vertel ik hem dat Moederdag inhoudt dat al mijn vriendinnen dan van hun man een dag lang helemaal NIETS hoeven te doen. Dat ze mogen uitslapen en ze worden wakker gekust door hun kroost met knutsels en een man met een ontbijtje.

4: Vervolgens kijk ik serieuzer. Ik vertel hem dat ik vind dat Moederdag pas echt serieus wordt genomen, met een serieus cadeau, hihi!

5: Wat belangrijk is en ik hem nu vertel is wat ik vooral NIET versta onder een serieus cadeau.

6: Ik vertel hem dat een serieus moederdag cadeau, een cadeau is dat ik ECHT leuk vind.

7: Dan komt het moment waarop ik het serieuze cadeau nog concreter maak en ik hem vertel wat ik graag wil hebben. Dit jaar een  3-in-1 epileer- en scrubsysteem, welke ik voorbij zag komen tijdens het online shoppen bij BCC!

8: Mocht mijn man het hier niet mee eens zijn, geef ik hem 1 concreet alternatief. Bijvoorbeeld een e-reader. Altijd fijn voor op vakantie (want die komt er bijna aan!).

9: Dan komt het moment dat ik de iPad onder zijn neus schuif en even heel duidelijk laat zien om welke producten het gaat. Met een beetje geluk gooit hij meteen één van de producten (of beide) in het winkelmandje bij BCC en bestelt hij ze!

10: Nu is het tijd voor een hele grote knuffel! Ik complimenteer hem door te zeggen dat hij tenminste een man is die Moederdag WEL serieus neemt! Vervolgens leun ik achterover in de bank, zapp ik verder en neem ik nog een grote slok van mijn heerlijke rode wijn.


Dit is een gesponsord artikel. Inhoudelijk is de tekst geschreven vanuit het leven van moeder Marion, moeder van 3 kindjes en tevens redactielid van Mamaplaats.

6 jaar geleden

Gelukkig hoef ik dat niet te doen! Ik denk dat ik echt geluk heb met een man die begrijpt dat Moederdag een dag is dat moeders in het algemeen gewoon een zorgeloze dag verdienen. Hij doet nog meer zijn best op Moederdag, en hij doet al altijd zijn best maar met Moederdag doet hij er een schepje boven op. Maar voor mij hoeft het niet zo zeer hoewel ik het enorm waardeer en er ook echt zeker van geniet! Nu vind ik echt dat mijn man geen cadeau voor mij hoeft te kopen. Ik ben immers niet zijn moeder, wel de moeder van zijn kinderen maar hij hoeft mij geen cadeau te geven want ik voedt hem niet op, die taak heeft zijn moeder vroeger al gehad ;-) Ook hoeven onze dochtertjes niet met de gekste cadeau's aan te komen. Ik ben altijd enorm blij met de knutsels die hun gemaakt hebben op school en op de peuterspeelzaal. Dat vind ik zoveel meer waardevoller dan een cadeau uit de winkel. Kindjes zijn enorm trots op wat ze zelf met liefde gemaakt hebben op school en waar ze hun uiterste best op hebben gedaan. Dat waardeer ik zoveel meer dan lekkere parfum etc.. Niet dat ik dat niet leuk en lief zou vinden hoor, dat waardeer ik ook enorm maar de beste cadeautjes op Moederdag zijn de zelf gemaakte cadeautjes! Alles van de afgelopen jaren (oudste is 10, 2e dochter is bijna 7, 3e dochter is 3 en de 4e dochter is 1 jaar) heb ik bewaard, omdat ik ze zo lief vind! Ik heb we eens te horen gekregen dat ik ondankbaar ben omdat ik geen cadeau hoef van mijn man en geen gekocht cadeau hoef van man en kinderen. Als ze het geven dan ben ik er natuurlijk super blij mee. Maar ik hecht zoveel meer waarde aan de cadeautjes die mijn kindjes zelf geknutseld hebben en de lieve briefjes die ze mij schrijven en op mijn kussen van het bed leggen. Ik heb elk jaar 1 wens en dat is uitslapen tot hooguit 09.30uur (Langer kan ik echt niet) En ook al ben ik geen uitslaper, maar gewoon de ruimte om even lekker een boek te lezen in bed, een aflevering van een serie dat ik volg te kijken in bed. We maken van Moederdag altijd een leuke gezinsdag omdat we dan allemaal lekker bij elkaar zijn. We gaan een dagje weg, bezoeken mijn ouders zodat ik ook mijn moeder een cadeautje kan geven en we daar gezellig een bakkie doen en de kinderen spelen in de speeltuin tegen over het huis van mijn ouders, of met warm weer in een zwembadje in de tuin bij mijn ouders. Vervolgens bij thuiskomst gaan we gezellig eten en met mooi weer een bbq. En zo is het precies het zelfde met Vaderdag. Ik hoef hem geen cadeau te geven want ik ben niet iemand die hij opvoedt maar ik zorg wel dat hij een fijne dag heeft, de kinderen maken weer wat moois voor papa en we maken er gewoon een leuke en fijne dag van. Ben ik dan, vraag ik mij nu echt af, iemand die mazzel heeft die niet de trouwdag vergeet, verjaardagen niet vergeet en Moederdag ook niet vergeet.. (Bedoel dit overigens totaal niet verkeerd hoor wat ik schrijf, maar zo vieren wij Moederdag en ook Vaderdag en ik hoef echt niet perse een cadeau van mijn man want ik ben niet zijn moeder en andersom denkt hij er net zo over met Vaderdag, maar zo kijken wij er tegen aan ;-) ) Ik ben benieuwd of je tactiek werkt en of hij de hint begrepen heeft, haha. Wel een heel leuk geschreven stukje!!! Hou je het hier op de hoogte of je je cadeau gehad hebt? Ik ben echt benieuwd of hij het voor je besteld heeft!

6 jaar geleden

moet iedereen lekker zelf weten hoe iemand het viert toch. als dit voor jullie werkt prima. ik verwacht helemaal niks.. Word ik ook niet teleurgesteld ???? Heb dit jaar 1 wens de rest interesseert me niet zo haha fijne moederdag vast allemaal! x

6 jaar geleden

Gesponsord bericht? Gesponsord door bcc? ???? Ik wou voor mijn verjaardag een horloge, beschreef het ding, nam hem mee naar de winkel, wees het klokje in kwestie aan, deed het om en vertelde hoe vreselijk verliefd ik was op DAT horloge.......op de dag van mijn verjaardag kwam het cadeau, ik pakte het uit en het was een doos van het merk van mijn droom horloge. Ik was zó vreselijk blij! Toen ik het doosje openmaakte was ik enorm verrast, hij had het (super lelijke) horloge naast "de mijne" gekocht. De enige overeenkomst was het merk. Toen ie mijn gezicht zag zei ie "dat was precies de bedoeling, ik wou je zo graag verrassen en met dat andere horloge was dat niet meer gelukt!" Ik was zo vreselijk teleurgesteld, een half jaar later was de relatie over en heb ik tijdens de laatste ruzie het horloge naar zijn kop gegooid, was ik daar ook meteen vanaf!

6 jaar geleden

Nou zeg... Lekker met jezelf bezig zijn dan in plaats van je moeder. Misschien moet je lekker iets leuks gaan doen met je kinderen. Laat maar eens blijken wat voor leuke moeder je bent. Wie weet geven ze je dan ooit, als ze er de middelen voor hebben, zo'n nutteloos duur cadeau.