Terug
Blog header image

Mijn minst favoriete baan

Mijn theezakjes blijven me elke keer weer verrassen met de 'vraag van de dag'. Deze keer heb ik er toch weer even over na moeten denken.

Ik weet het nog goed. Sinterklaas was net het land uit en Kerst stond voor de deur. Mijn chef had me een paar dagen eerder gevraagd of ik tussen Kerst en Oud en Nieuw toch een paar dagen wilde komen werken, want het was heel druk op kantoor. Ze kon mijn hulp goed gebruiken. Na kort overleg met mijn man, stemde ik in om twee dagen te komen werken. Mijn chef was blij en liet dat ook duidelijk merken. Rond het middaguur werd ik door mijn baas én chef geroepen. Of ik even tijd had. Gewapend met mijn ideeënmap liep ik naar de vergaderruimte. Ik was blij dat er eindelijk even de tijd werd genomen om naar mijn voorstellen te luisteren. Helaas hadden mijn baas en chef ander nieuws. Mijn functie kwam te vervallen. Het duurde een minuut voordat het nieuws tot me doordrong. Pardon? Is dit echt? Ze stelden me voor de keus om mijn werk nog af te maken of per direct re stoppen. Ik was zo overdonderd, zo boos! Waar kwam dit nou opeens vandaan? Ik koos ervoor om direct weg te gaan. Verbijsterd heb ik een doos gepakt, mijn bureau leeggehaald, alle foto's van de pc gewist, mijn directe collega's dag gezegd en ben gegaan. Wat ben ik woedend geweest op de manier hoe het is gegaan. Niemand binnen het bedrijf had dit aan zien komen. Het is een smerig spel geweest. Uiteindelijk bleek ik 1 van de 3 werknemers die het veld moesten ruimen. Het lag niet aan mijn functioneren, dat werd meteen duidelijk. En dat geloof ik ook. Maar dat neemt niet weg dat ik met een naar gevoel terug kijk op het gesprek. Het was bijna Kerst 2013 en ik was mijn baan kwijt. Ik besloot het een maandje rustig aan te doen en vooral lekker te gaan genieten van mijn gezinnetje. Dat heeft me enorm goed gedaan.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder. Ik heb her en der wat tijdelijke functies vervult en heb een klein project gedraaid. Verder heb ik mijn eigen bedrijfje opgezet en ben ik van mijn handwerkhobby iets speciaals aan het maken. Omdat ik vanuit huis werk, ben ik veel thuis bij de kinderen. En dat zie ik als een enorm rijkdom. Ik maak alles mee wat ze doen, zie ze groeien en ontwikkelen. Dat maakt me blij en gelukkig.

Toen ik net thuis kwam te zitten ben ik eens goed gaan nadenken wat ik wel en vooral wat ik niet wilde doen qua werk. Ik had nu de keus om het roer om te gooien. Ik keek kritisch terug naar mijn werkverleden. Welk baantje vond ik wel leuk en wat absoluut niet? Lang nadenken over de vraag wat ik absoluut niet wilde doen, hoefde ik niet. Ik sta werkelijk waar open voor elk soort werk en ik heb echt respect voor iedereen die werkt. Maar er is voor mij écht één baan wat ik nooit meer ga doen: werken bij een callcenter. Waarom niet?

Ik was net 18 en zocht een bijbaantje. Via via kwam ik in contact met iemand die nog mensen zocht om voor een goed doel leden te werven, telefonisch. Mijn hart zit op de juiste plek, dit doel wilde ik wel helpen (naam van dit doel wil ik uit privacy niet noemen). Voordat ik begon kreeg ik een cursus waarin werd uitgelegd wat er van ons werd verwacht en hoe het in zijn werk ging. Daarna mocht ik direct aan de slag. Vol goede moed ging ik aan de slag. Helaas heb ik er na 2 dagen het bijltje bij neergelegd. Ik ben echt niet iemand die snel opgeeft, in tegendeel. Ik ben een enorme doorbijter. Maar mijn idee van een goed doel is dat mensen zelf kunnen en mogen bepalen of ze geld willen doneren of niet. Als iemand niet wil geven, dan niet. En soms waren er mensen die wilden doneren, maar dan was het te weinig en moest ik meer geld lospeuteren. Geregeld werd er door mijn supervisor meegeluisterd. Zij was niet tevreden over mijn stukje menselijkheid en liet me dat duidelijk merken. Zo gebood zij me met gebaren dat ik gesprekken moest afkappen omdat ik te sociaal bezig was of dat het om te weinig geld ging dat ik daar mijn energie niet in moest steken. Er werd met targets gewerkt en het ging om de hoogste score behalen. Dat vind ik prima passen binnen een commercieel bedrijf, maar absoluut niet binnen een goed doel. Ik vond het een vreselijke instelling van deze organisatie. Voor mij heeft het mijn ogen geopend. Ja, dit was by far het meest verschrikkelijke baantje wat ik ooit heb gehad.

Toen ik dus 2 jaar geleden thuis kwam te zitten, moest ik aan dit baantje denken en zei meteen tegen mijn man: 'Al moet ik bedrijven schoonmaken, de vuilnis ophalen, de administratie doen of de koning assisteren. Ik vind het allemaal prima, zolang ik maar niet meer mensen hoef te bellen om geld of wat dan ook afhandig te maken.' Oh ja, mensen die wel met veel plezier in een callcenter werken: Top! Ik heb respect voor jullie. Iets wat ik overigens voor iedereen heb die keihard werkt, wat voor baan dan ook.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Hij is 1,5 en zegt nee!

En hard ook!!

Een hele tijd stil geweest hier. Geen tijd en vooral rust om iets te schrijven, maar ook niet echt de behoefte.

Vooral erg druk geweest met onze dreumes van ruim 1,5 inmiddels. Morris is een heerlijk ventje, maar ook zeker pittig op zijn tijd. Ik vind de fase waar we nu inzitten fantastisch. Hij is echt veel aan het ontdekken en leert iedere dag bij, maar hij komt er ook achter dat hij dingen nog niet kan en vooral ook dat hij dingen niet mag van ons.

Vooral in het laatste geval krijgt hij een soort tantrum waar je u tegen zegt. Niks helpt, je kan hem niet troosten, hij wil zijn aap (knuffel) niet en zijn speen niet. Hij rent naar de dichtstbijzijnde muur/deur of kast en werpt zichzelf er dramatisch tegenaan, om vervolgens weer terug te komen bij het gene wat hij eigenlijk wil, maar als je hem wil helpen begint hij weer met rennen naar iets waar hij tegenaan kan botsen.

Als je gaat vragen wat er is of dingen aanbied zoals eten, drinken of iets te spelen of zelfs zijn all time favorite filmpje (Bing) roept hij al huilend alleen maar nee, nee, nee, nee.

Ook vanmorgen was er weer zo’n uitbraak. Hij werd vrolijk wakker, maar helaas had zijn luier het niet volgehouden en was hij dus behoorlijk nat. Ik wilde hem meteen verschonen en vanaf dat moment begon het eigenlijk al. Drama op het verschoonkussen, daarna drama omdat hij niet met mijn telefoonkabel mocht spelen. Drama omdat hij wilde tandenpoetsen, toen ik zijn tandenborstel voor zijn mond hield, drama omdat dat schijnbaar de bedoeling niet was.

Meneer mee naar beneden genomen en toen ging het heel even goed. Hij doet zelf de lampen aan en helpt vaak met de gordijnen open doen. Toen vroeg ik hem of hij een broodje wilde en zei hij nee. Daarna vroeg ik wat hij dan op zijn broodje wilde, want meestal komt hij dan heel blij naar de la rennen om de pindakaas aan te wijzen. op dat moment begon het gehuil en geroep weer en begon hij weer driftig heen en weer te rennen. Eerst naar mij, naar de la en toen ik de pindakaas liet zien weer hoofdschuddend weg van mij. Toen ik de pindakaas voor de appelstroop wilde wisselen, was ook dat niet goed. Kortom, er was niks goed. Ik heb zijn brood gesmeerd (met pindakaas) wat fruit erbij gesneden en een beker melk neergezet. meneer kwam nog steeds in dezelfde mood naar zijn stoel, en ging uit zijn plaat toen ik hem in zijn stoel wilde helpen. Uiteindelijk in zijn stoel gezet en compleet genegeerd (al het andere maakt het alleen maar erger) en na 10 minuten begon meneer toch maar te eten.

Dat Morris een eigen willetje heeft was al wel duidelijk, maar ik kan niet wachten op het moment dat hij ook echt duidelijk kan maken wat hij dan precies bedoeld. Hij heeft duidelijk erg veel last van frustratie en zichzelf niet kunnen uiten op een manier die wij begrijpen.

Gelukkig is meneer het overgrote deel van de dagen nog steeds een heel vrolijk en makkelijk mannetje, maar op dat soort momenten denk ik…. hij is nog niet eens 2! en zegt nu al zo vaak nee hahaha. Dat wordt nog wat!