Snap

Mijn lichaam na zwangerschap. Dit had ik níet gelezen…

Zwanger talloze blogs en artikelen gelezen over wat te verwachten van mijn lichaam na het baren van een kind. Toch heb ik iets gemist...

Ooit, in een tijdperk toen er nog geen kinderen waren en ik de tijd aan mijzelf had. Toen ik dacht dat ik moe was en nog niet eens een fractie van de vermoeidheidpaden bewandeld had. Toen ik genoot van de stilte op het toilet zonder te beseffen dat dit ooit anders zou zijn. Ooit.

In dat tijdperk was ik normaal, mini als het meezat. In de veronderstelling dat ik nooit zou veranderen dat ik altijd mini, of misschien normaal zou blijven. Niets is minder waar.

Ik ben toegetreden tot het land van de superplus, maxi zo je wilt. Op hele lichte dagen ben ik soms nog normaal, maar anders niet.

Schoorvoetend besprak ik het met vriendinnen… Passen jullie sinds je kinderen hebt ook niet meer? De cryptische omschrijving was niet voldoende. Passen? Wat passen? ‘Je weet wel, de tampon’. Telkens als ik op ‘lichte dagen’ weer een minitampon inbreng komt hij eruit zeilen alsof ik hem in een rioolbuis gestopt heb. Niet gelijk, maar toch wel na een paar passen. Heus niet handig.

Hij past niet meer. De minitampon. Met een beetje geluk houd ik een normale erin, maar het lijkt alsof ik van onderen niet meer hetzelfde ben. En mijn vriendinnen met mij. Gelukkig ben ik niet de enige!

Heb jij ook zo’n beschamend iets dat je niet verwacht had na de bevalling? 

7 jaar geleden

Door een keizersnede hier geen ervaring mee. Wel een leuke wending van je blog!

7 jaar geleden

Iets beschamends.. nou ik had hele volle mooie borsten na drie mnd borstvoeding gegeven te hebben zijn ze enorm geslonken en ook nog eens gaan hangen..... ????

Hier geen ervaring mee, begrijp dat het erg vervelend is. Ik heb diverse mankementen na mijn bevalling maar het ergste is toch wel dat mijn borsten enorm zijn gaan hangen, waarbij de ene ook nog is een cupmaat groter is gebleven dan de ander.

7 jaar geleden

Ik denk dat als ik de bevalling helemaal gewoon had gehad en het niet was geëindigd in een keizersnee ik het zelfde probleem had gehad. Zeker met de omvang van het hoofd van zoonlief.