Snap
  • Mama
  • moe
  • tips?

Mijn lichaam laat mij in de steek

Ik heb vanaf mijn vijftiende al heel erg last van vermoeidheid, elk jaar wordt het wel erger en telkens na het bloedprikken komt er niks bijzonders uit. Heeft het misschien een andere oorzaak..?

In de brugklas merkte ik tijdens de gymlessen dat ik al veel minder energie had, dan mijn klasgenootjes hadden. Wat ik heel vreemd vond, aangezien ik altijd op hoogniveau heb geturnd. Na een bezoekje aan de huisarts, kwam er uit dat ik onbewust Pfeiffer heb gehad en toen in de nasleep zat. Een paar maanden later kwam CMV naar voren, een paar jaar later Vitamine D, Vitamine B12 en foliumzuur te kort. Maar telkens na elke injectie of elk pilletje, voelde ik mij niet veel beter. 

Nu 2 kinderen verder, merk ik dat de vermoeidheid mijn leven steeds negatiever gaat beïnvloeden. De huisarts verteld dat dat niet gek is met 2 jonge kinderen... Maar goed, ik ben 20 jaar, ik hoor, ondanks de vroege ochtenden, wel gewoon mijn bed uit te kunnen komen. 

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet moe wakker word, wanneer de kinderen tussen 5 en 6 uur aan mijn bed staan merk ik dat ik totaal geen energie heb om op te staan. Luiheid is het zeker niet, aangezien ik juist super graag met de kinderen speel en tijd met hen doorbreng. Maar mijn lichaam geeft gewoon aan dat het telkens allemaal teveel wordt. Ik heb vaak last van hele erge duizelingen, tijdens het autorijden moet ik mijzelf dwingen om mijn concentratie erbij te houden. Daarnaast suf overdags ook veel, waardoor ik vaak stukken kwijt ben van momenten. 

Twee jongen kinderen vragen uiteraard veel aandacht en verzorging, die ik ze ook met alle liefde geef. Maar soms lukt het mij gewoon echt niet om er volledig te zijn of met hen te spelen, vaak voel ik mij daar ook enorm schuldig over.. Ik wil heel graag maar soms kan ik gewoon echt niet, ook al is 'kan niet' geen optie als alleenstaande ouder.

Ik vraag mij echt af of dit ooit beter wordt en wat ik kan doen om meer energiek te zijn. Aan voeding en vitamines te kort ligt het sowieso niet, maar aan wat wel..? 

Het voelt echt alsof mijn lichaam mij in de steek laat..

4 jaar geleden

Ik denk dat dit helaas niet iets is waar iemand van deze site een hapklaar antwoord op kan geven... Dit zou zo enorm veel oorzaken kunnen hebben! Aangezien je hier al zo lang mee rondloopt zou ik zelf toch een doorverwijzing/second opinion aanvragen bij specialisten. Dat je aangeeft dat je op een normale dag soms je ogen niet goed open kunt houden achter het stuur is echt alarmbel! Voordat je naar weer naar de huisarts teruggaat zou ik een tijdje een dagboek bijhouden, waarin je opschrijft wanneer je opstaat, wat je eet en wat je doet, maar bijvoorbeeld ook hoe vaak je er voor de kleintjes uit moet en hoe je zelf je fitheid/moeheid ervaart (cijfer geven?). Best wel ff werk, maar dan heb je goede onderbouwing en laat je jezelf niet zomaar onder de tafel praten als de huisarts weer zegt dat het wel meevalt. Ik heb zelf Colitus Ulcerosa (chronische darmontsteking). Waar mijn gewone huisarts het op een darmbacterie gooide, die weg was na de antibioticakuur en ik daarna gewoon maar moest uitzieken, heeft bij mij een vervangende huisarts een en ander wel herkend, doorgepakt, en doorgestuurd (korte versie, is ook wel een iets langer verhaal). Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weer normaal kan leven. Is wel een heel ander verhaal natuurlijk, maar ik weet hoe belangrijk het kan zijn als klachten herkend worden. Ga hier alsjeblieft achteraan en wacht niet tot je bovenop een boom zit met je auto...

4 jaar geleden

Ik herken helaas veel in je verhaal. Ik lees graag met je mee.