Terug
Blog header image

Mijn dochter heet Isis

Als er een behoorlijke smet komt op de naam van je kind; de naam die je een paar jaar daarvoor zo zorgvuldig hebt uitgekozen....

Tijdens de zwangerschap begint het brainstormen over de perfecte naam. De naam moet aan allerlei eisen voldoen, dus wordt de naam onderworpen aan allerlei tests. Één van die tests is of er geen negatieve associatie mogelijk is met de naam. Dat was niet het geval met de naam Isis, eind 2009, begin 2010. Dus wij maakten vlak na de geboorte van onze oudste dochter met trots haar naam bekend: Isis. We kregen alleen maar positieve reacties!

Toen zij 3 jaar oud was, hoorde ze voor het eerst haar naam op de radio. Helemaal trots was ze. Ze zeiden Isis!!! Gelukkig hoorde ze verder niet wat I.S.I.S. was of wat I.S.I.S. deed.... Maar ik had het er wel even moeilijk mee. Een smet op de voor ons voorheen zo perfecte naam!

Midden 2014 kwam er een voor mij persoonlijk super fijn nieuwsbericht: de naam I.S.I.S. voor die terroristen werd vanaf nu veranderd in I.S.! Ik was hartstikke opgelucht. Ik merkte dat het wel even duurde tot veel mensen de naamverandering doorhad. Maar langzaam verdween de naam I.S.I.S. en gingen steeds meer mensen I.S. zeggen. Op enkele stijfkoppige mensen na....

Maar sinds een week of twee, drie (Parijs..) is de naam I.S.I.S. weer helemaal terug. Sterker nog.... De naam is heviger terug dan ooit! Opeens hoor je overal om je heen weer mensen I.S.I.S. zeggen ipv I.S.! Tenenkrommend. Maar dat nog niet het ergste. Nee, de laatste tijd lees en hoor ik steeds meer nieuwsberichten over meisjes en vrouwen die de naam Isis hebben. Zij komen op TV omdat ze gepest worden vanwege hun naam, geweigerd worden vanwege hun naam en zelfs een officiële naamsverandering ondergaan!! Er is zelfs een speciale Facebookpagina opgericht om de naam weer positief in beeld te brengen bij mensen. 

En ik weet niet of al die aandacht naar de meisjesnaam Isis nou goed of slecht is. Had ik voorheen nooit opmerkingen over het feit dat mijn oudste Isis heet (mensen in mijn omgeving legden die link toen nog niet), krijg ik nu opeens spontaan vragen als: Heb je moeite met de naam te roepen in het openbaar? Heeft Isis er zelf ook last van? Heb je wel eens naamsverandering overwogen? Euh.... Nee, nee en NEE!!! Ik hoop dat het zo blijft. Ik kan het me op dit moment echt nog niet voorstellen, maar ik hoop echt niet dat ik noodgedwongen maatregelen moet gaan nemen. Het arme kind heeft nog zo'n mooi onschuldig beeld van de wereld. Zij hoort op haar leeftijd nog helemaal niet geconfronteerd te worden met wat er allemaal speelt op dit moment in de wereld, wat zelfs volwassenen al boven de pet gaat! Hoe moet ik in hemelsnaam uitleggen dat ze 'beschermd' moet worden vanwege haar náám??!! Daar gaat het misschien wel naar toe als de media-aandacht voor de naam blijft.

Er is misschien wel iets positiefs, dat de media-aandacht die de naam Isis momenteel krijgt, kan veroorzaken: dat het leidt tot een besef bij de mensen dat de naam Isis echt nog wèl kan (er wordt nu door sommigen beweerd van niet!!), maar de naam I.S.I.S. niet meer. Vooral de Nederlandse politici mogen wel eens beter opletten dat ze het I.S. noemen. Of Daesh. Van mijn part. Maar géén I.S.I.S.! Want zo heten ze ook gewoon niet meer!

Mensen die bloedserieus beweren dat de namen Iris en Isa maar 1 of 2 lettertjes verschillen met Isis.... realiseren zich niet dat 1 letter al zó ontzettend veel uitmaakt!! Nee, Iris komt niet eens in de búúrt van Isis qua voor ons persoonlijke smaak. Nee, die mensen moeten zélf maar 2 lettertjes veranderen (omdenken), en voortaan I.S. zeggen tegen die barbaren ipv I.S.I.S. 

Zodat de prachtige meisjesnaam haar smet weer kwijtraakt. En dat het voortaan weer geassocieerd wordt met de Egyptische Godin van liefde en vruchtbaarheid, of DJ 100% Isis, zoals vanouds. Het is nog niet te laat hiervoor! 

Lindsy83
7 jaar geleden

mooi verwoord en lijkt me inderdaad heel vervelend. Hopelijk veranderd dit inderdaad snel. Ik zou de naam van osn zootnje ook niet willen veranderen. Het risico loop je natuurlijk altijd wel dat een naam een slechte asociatie krijgt, maar je zou toch hopen dat mensen slimmer zijn dan een persoon met een naam die je ergens mee in verbinding kan brengen er ook echt persoonlijk op aan te gaan kijken.

Annemiek2
7 jaar geleden

Wat is dit erg voor jullie. Ik moet je wel bekennen dat ik zo koppig ben om die naam te blijven noemen. Je zult je wel afvragen waarom en terecht. Zeker ouders van een meisje met de naam Isis mogen dat. Ik vindt namelijk dat deze terreur organinsatie niet het recht heeft om zichzelf Islamitsche Staat te noemen. Ze zijn geen staat maar een terereur organisatie en dat ze dan nog hun geloof er zo bij betrekken vind ik Islam onwaardig. In andere landen noemen ze het ISIL dat is een andere afkorting. Ik vroeg me oprecht ook af of jullie er over nadachten om de naam van Isis te veranderen. Ik begrijp ook dat jullie dan niet willen doen. Je kiest immers een naam voor het leven. Ik hoop echt dat het niet nodig is en ja het is van de zotte dat je hier over nadenkt omdat er een stel mafketels de wereld zo terroriseren. Het is wel goed om ons te realiseren dat de naam Isis ook is gegeven aan meisjes, voor dit alles begonnen is. Je hebt mij hier in elk geval wel bewust van gemaakt. Voor jullie hoop ik dat het niet te lang gaat duren eer dit geweld stopt, ik elk geval voordat ze zich echt bewust is wat deze groep veroorzaakt.

Anoniem
7 jaar geleden

Wat fijn dat er een stukje bewustwording is gekomen bij je! Top! Wist je trouwens dat in de afkorting I.S.I.S. óók het woord 'staat' zit? Noem het dus maar voortaan Da-esh. Vinden ze zelf niet zo tof (omdat het woord op een paar minder positieve Arabische woorden lijkt) dus heb je tenminste ook niet het gevoel dat je ze 'in de kaart speelt'.

Anoniem
7 jaar geleden

Heel herkenbaar, onze dochter heet ook Isis. Ik hoop met je mee dat ze gauw weer de afkorting gaan gebruiken. Zodat onze dochters er nu of later geen last mee krijgen. Ik zelf kan er ook best boos om worden als mensen vragen of ik niet aan naamsverandering denk. Nee, voor ons heeft het een hele andere betekenis en distantieer me dan ook van al het geweld, wat deze naam bij mensen oproept. Voor ons blijft ze onze mooie en lieve godin.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat vervelend.. Maar het is zo'n prachtige naam!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
20 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
18 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
16 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!