Snap

"Mickmicken bij Saar graag"

Mijn zoontje had het fantastische idee om te gaan picknicken bij zijn grote zus... op de begraafplaats.

“Noud, wat zullen we vandaag eens doen?” vroeg ik op een heerlijke zonnige maandagochtend een paar weken terug, toen ik net Loek in bed had gelegd voor zijn dutje. Waar ik een antwoord verwachtte in de trant van; kleien, boekje lezen, trommelen of met de watertafel spelen, kreeg ik een nogal verrassend antwoord van mijn heerlijke peuter. “Mickmicken bij Saar graag!”. Picknicken bij Saar, die zag ik even niet aankomen. “Net als Bollo en Saar”, voegde hij er nog aan toe. Bollo is de beer van Landall Greenparks waar Noud echt dol op is. In de Bollo app staan filmpjes waarin Bollo allerlei avonturen beleeft met zijn vriendinnetje Saar. Super leuk! En het brengt Noud dus blijkbaar op ideeën om ook leuke dingen met zijn grote zus te doen.

Ik vind het idee te mooi om het voorbij te laten gaan omdat zijn kleine broertje net in bed ligt. Dus oké, hoe gaan we dit aanpakken? Geen auto tot onze beschikking, met Loek op de fiets kan ook niet, dus dat wordt een flinke wandeling van een half uur heen en een half uur terug. Met nog anderhalf uur totdat Loek zijn volgende fles moet kan dat precies! Snel spullen pakken “wat moet er mee Noud?” en na even denken komt er een lijstje “drinken, Bumba koekje, fambloosjes (frambozen) en een kleedje natuurlijk! Oh en Loek moet ook mee!”. Alles snel opgezocht, Loek uit zijn bedje geplukt en in de wagen gelegd, Noud op zijn loopfiets en we konden op pad. Ik verwacht dat hij niet het hele eind vol zal houden en heb voor de zekerheid het meerijdplankje voor aan de kinderwagen meegenomen. Met mijn twee zoons picknicken bij hun grote zus. Je bedenkt het zelf toch niet! Al vrij snel verkiest Noud het meerijdplankje boven zijn loopfiets. Dus hup loopfiets onder op de kinderwagen en we wandelen weer door. Het is een heerlijke wandeling en we kletsen wat af

“Saar is mijn vriendin heh mam?”

“Ja lieverd, Saar is jouw vriendin en je grote zus.”

“Hmhm, wij gaan mickmicken heh bij Saar?”

“Ja, was een goed idee van jou!”

“Ik doe ook spelen bij Saar toch? Samen met Sira bij Loek zn feestje."

Mijn gedachten dwalen af naar een paar weken geleden, het kraamfeest van Loek. We hadden het prachtige kerkje bij de begraafplaats gehuurd om daar het feest te vieren. Het was de perfecte locatie! De geboorte van ons derde kindje vieren, met alle mensen die ons lief zijn, en al onze kids dicht bij ons in die prachtige ruimte. De hele middag is Noud samen met nichtje Sira aan het spelen geweest rondom de kerk; bellen blazen en sloddervossen en draken vangen. Ik zag ze nog samen hand in hand buiten lopen richting de begraafplaats. Toen we even later gingen kijken, zaten ze daar allebei op hun kontje bij Saar. Toen we ze vroegen om mee terug te komen kregen we een resoluut antwoord van Sira: “Nee, wij willen bij Saar spelen!” en ze draaiden vrolijk verder aan de vleugeltjes van het bijtje.

Als we bij Saar aankomen leggen we het kleedje in het gras naast haar grafje. Wat is het toch fijn dat de ene kant naast haar nog altijd leeg is. Aan de andere kant naast Saar, ligt Jarno begraven. Ik weet het nog goed dat Jarno overleed. Als ik het goed heb was dat aan wiegendood toen hij een paar maanden oud was. Ik bedenk me dat ik eigenlijk geen idee heb wie zijn vader en moeder zijn. Wie weet, zullen we ooit eens tegelijk hier zijn. Noud zit inmiddels op het kleed en ik zet zijn drinken, koekje en ‘fambloosjes’ bij hem neer. Zo, daar zitten we dan. Te picknicken bij Saar! We maken wat leuke foto’s van dit bijzondere moment om aan papa te laten zien.

Als al het lekkers op is, pakken we de spullen weer in, geeft Noud natuurlijk nog even een kusje en high five aan Saar en beginnen we aan de wandeling terug. Als we bijna thuis zijn wordt Loek precies wakker, wat een timing!

“Wat vond je het leukste van deze dag Noud?”

“uhhh… mickmicken bij Saar natuurlijk!"

6 jaar geleden

Wat mooi dat hij dit wil! Doet je als moeder goed om te merken dat ondanks dat ze er niet bij is er toch bij hoort! (als ik naar mijn eigen situatie kijk)