Snap
  • Mama
  • ziekenhuis
  • onderzoeken
  • operatie
  • eierstokken

Mevrouw er zit iets in uw eierstokken wat daar niet hoort.

Deel 1

Oke laten we maar bij het begin beginnen. Het begon ongeveer vijf en half jaar geleden tijdens een fitcheck bij de fysio in de Basicfit. Ik had tijdens HIT workouts altijd een opgejaagd en drukkend gevoel op mijn borst. Dus gaf ik bij de Fysio aan of zij mij wilde checken. Gewicht, vitale functies, condities, vet percentage etc.Daar kwam uit dat mijn bloeddruk veel te hoog was. Maar echt veeeeel te hoog. Ik werd doorverwezen naar mijn eigen huisarts en die heeft mij, i.v.m. mijn jonge leeftijd, doorverwezen naar de internist in het NWZ Alkmaar.

Heel veel testen gedaan, hart filmpjes laten maken, bloed en urine ingeleverd, 24uur urine ingeleverd, 24uur bloeddruk laten meten met een kastje, 48uur bloeddruk laten meten met een kastje etc. etc. Maar ze konden niets vinden, ik was toen alweer een half jaar verder.

Tijdens een controle bij de echoscopist om mijn organen te controleren omdat mijn hormoon(hypofyse) waardes te hoog waren in het bloed/urine. De hypofyse staat in verbinding met de bijnier, de schildklier en de geslachtsklieren, die op hun beurt weer andere hormonen aan maken. Ik vroeg aan de echoscopiste of het eventueel mogelijk is als ze ook mijn baarmoeder en eierstokken kon controleren i.v.m. ik al een hele tijd niet ongesteld werd.

Tijdens de controle schrok de echoscopiste.. hé ik zie iets in je eierstokken, rechts ongeveer 7cm bij 7cm en links 3cm bij 2cm. Ik natuurlijk gelijk vragen hoe en wat, helaas kon zei mij niets meer vertellen dan wat zij gezien had en moest zij de beelden door sturen naar de internist.

Internist belde mij een paar dagen later; "Ik verwijs je door naar de gynaecoloog, voor nu is dat prioriteit nummer 1". Bloeddruk medicatie was ik al een paar maanden mee gestart en mijn bloeddruk was stabiel.

Afspraak gemaakt met de gynaecoloog, en ik moest voor MRI en CT-scan en inwendige echo. Al die tijd wist ik nog steeds niet wat er in mijn eierstokken zat!

Wordt vervolgd... 

3 jaar geleden

Jeetje zeg..

3 jaar geleden

Pfff wat stom dat ze niet even een beetje informatie geven, nu kreeg je er zo veel spanning van 😱 👩