Snap
  • consultatiebureau
  • gehandicapt
  • Onprettig

Met rolstoel denken mensen dat ik niet functioneer

Als je in je rolstoel zit, denken veel dat je geestelijk achterloopt

Even een berichtje tussendoor wat ik heb meegemaakt deze tijd en van mijn hart moet. Nu gaat het ipv over mijn zoon T over mijn dochter T. 


Ik moest mij met haar melden bij het consultatiebureau. Geen probleem maar omdat het nu nog niet zo'n mooi weer is een vriendin meegevraagd want anders zou ik met de scootmobiel gaan maar dat is een half uurtje verderop. En dat vond ik niks in de regen.

Nu rijd ik zelf auto maar kan niet zelf de rolstoel uit de auto krijgen. En als ik dochter til kan ik ook niet echt zelf rollen, daar is mijn rolstoel ook niet echt op gemaakt. Het is nog een heel oud besje, helaas geen recht op een handbewogen rolstoel vanuit gemeente.


De persoon bij het consultatiebureau had ik al vaker gezien en gesproken.

Maar nu praatte deze de gehele tijd over mij heen. Alles wat ze vroeg, vroeg ze aan de vriendin die mee was. Kreeg bewoordingen van, ja de vorige keer was je man hier ik neem aan dat die dat normaal gaat doen. En tegen die vriendin, op de dagen dat T niet naar de opvang gaat ben jij er hele dagen neem ik aan. 

Dus die vriendin irriteerde zich er al aan, die stond ondertussen op. Zodat het gesprek met mij verder zou gaan. En nog probeerde de persoon van het consultatiebureau haar aan te spreken. En ook, ik neem aan dat T zich aanpast aan jou ivm rolstoel ( het meisje is net 1, in hoeverre kan dat zich aanpassen?)


En op het moment dat ik daar zit laat ik het allemaal gebeuren. En dan kom ik thuis en denk ik echt, wat is mij nu weer gebeurd.


En nu gebeurt dit bij het consultatiebureau. Maar dit gebeurd echt heel vaak. Zodra je in de rolstoel zit, denken mensen ook dat je niet meer functioneert. 


Hopelijk ben ik de volgende keer assertief genoeg om er wat van te zeggen. Nu zit dat niet echt in mijn aard. Boos en ruzie zit niet in mij. Gelukkig had mijn vriendin het ook door, en kunnen we er nu grappen over maken. Maar ook ik ben gewoon een mens

8 maanden geleden

Zo enorm herkenbaar. Om nog maar te zwijgen over de opmerkingen die je krijgt wanneer ze niet direct kunnen zien wanneer je in een loop- of vervoersvoorziening zit. Zowel in je gezicht als achter je rug. En het standaard stukje ja je kost de maatschappij alleen maar geld. En dat je niet aan kinderen had moeten beginnen. In de 8 jaar dat ik nu een rolstoel heb gekregen al zo enorm veel opmerkingen naar mijn hoofd en achter mijn rug gekregen. Ik heb nu sinds bijna 3 maanden een balansrolstoel (segway onderkant) en het is bizar hoe anders mensen op je reageren, nu kan er ineens wel normaal gepraat worden met mij, zijn de opmerkingen een stuk minder etc etc. Kan alleen niet zo maar even weg want wordt overal aangesproken wat voor iets het is, dat hij er stoer uit ziet en of het niet eng is om maar op 2 wielen te rijden. Een boodschappen rondje of wandeling wordt op die manier vaak wel veel langer dan gepland.

1 jaar geleden

Bizar vaker mee gemaakt en gehoord ja. Zo raar dat mensen dat doen. Soms niet eens bewust, maar toch denk na! Natuurlijk ben je een volwaardig mens. Met been zonder been. Met of zonder arm of wat maar ook..... zegt meer over hun dan over jou. Maar ondertussen moet je er maar mee dealen.