Snap

#mamachallenge2016 Nummer 6: Houdt een beauty dag.

Dinsdag stond dan een van de punten van de #mamachallenge2016 op het programma. Namelijk "houdt een beauty dag".

Ik heb vakantie, Nino was een dagje bij opa en oma dus de perfecte dag om mijzelf even te verwennen. Nu heb ik er niet een hele dag van gemaakt maar ik heb een kappers afspraak gemaakt om mijn haren een keer goed te laten verwennen. Een knip en verfbeurt. Normaal verf ik mijn haar zelf maar ik vond dat ik wel een keer een beetje verwend mocht worden. Ik was dinsdag nog enorm moe van de week ervoor en nog totaal uitgeput. Bij de kapper was het prima en de kleur is leuk gelukt. Alleen heeft ze mijn haar veel te kort geknipt van voren. Ik wou een bob die van achter lekker kort is maar van voren nog wel lekker lang moest blijven. Nu is het wel vaker gebeurt dat ze er te veel af gehaald hebben en daar kan ik normaal wel mee leven. Het groeit wel weer aan en meestal ben ik er binnen een paar dagen wel aangewend. Maar nu begonnen opeens mijn zwangerschaps/vermoeidheidshormonen op te spelen en kon ik echt wel janken. Ik besloot dus maar even te gaan slapen maar dat lukte niet doordat ik zo van slag was. Gelukkig had ik 's middags een koffieafspraak met een vriendin en dat was erg gezellig waardoor ik mijn emoties even vergeten was en daarna was het weer goed met me. Ik schrok wel van mijn heftige emoties. De dag ervoor had ik dit ook al na een kleine woordenwisseling met mijn man en ook toen stond ik opeens in tranen, terwijl er totaal niks ergs gebeurt was. De hormonen beginnen nu dus blijkbaar echt op te spelen, tot nu toe heb ik hier geen last van gehad. Hopelijk gaan ze snel weer weg nu ik weer wat meer uitgerust ben want ik vind het maar niks dat huilen om dingen die dat totaal niet waard zijn. Hieronder nog een keer het lijstje van de 10 uitdagingen.

  1. Gepikt van Pinterest (pik een idee van Pinterest en voer dit uit)
  2. Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten
  3. Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
  4. Snailmail challenge: verstuur echte post!
  5. Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen
  6. Houdt een beautydag (met of zonder kind) 
  7. Samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor kinderen
  8. Back to school challenge: bereid je voor op komend schooljaar
  9. Doe een binnenactiviteit buiten
  10. Pay it forward / Random Act of Kindness: doe iets voor een ander met je kinderen